Egypt Tours: Pros, Cons en aanbevelingen

Posted on

Egypt Tours: Pros, Cons en aanbevelingen

Als u een reis naar plan bent Egypte , kan het moeilijk zijn om te beslissen of om zelfstandig te verkennen of zich aanmelden voor een georganiseerde tour. Er zijn voors en tegens voor beide benaderingen, zoals hieronder vermeld. We hebben ook aanbevelingen met betrekking tot de beste routes, voor het geval u besluit dat een tour is de juiste pasvorm voor je.

Zijn Egypt Tours geschikt voor mij?

Voors:

 • Rondleidingen zijn vaak minder duur dan het plannen van uw eigen reis. U kunt vaak vinden een pakket met vliegtickets inclusief die goedkoper is dan alleen de reguliere vlucht alleen.
 • U kunt passen meer bezienswaardigheden in een beperkte tijd frame op een tour.
 • Deel uitmaken van een grotere groep met een gids die u vertrouwt kan voelen een beetje veiliger dan wanneer je alleen reist, vooral als het je eerste reis naar Egypte.
 • Een deskundige gids die uw taal spreekt u echt profiteren bij de vele historische bezienswaardigheden .

nadelen:

 • Een rondleiding is minder flexibel. Als je merkt dat je verveeld door de tempels je zal slechts om het wachten op een tour.
 • Lokale gidsen meestal een commissie te verdienen door het nemen van een groep aan specifieke winkels en warenhuizen in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden. Vind je jezelf in een parfum winkel als het je niet interesseert in het minst.
 • Reist u met een grote groep maakt het moeilijk om andere dan degenen die betrokken zijn in het proberen je iets te verkopen lokale mensen te ontmoeten.
 • Sommige tour routes pakken zozeer in dat er weinig tijd voor rust.

U kunt natuurlijk, hebben het beste van beide werelden. Kom een ​​paar dagen voor uw tour en je zult merken dat u meer tijd om over mijn jetlag en wennen aan het Egyptische leven. U kunt ook blijven na de tour en doe wat onafhankelijke sightseeing. Sommige mensen kiezen ervoor om een ​​aantal kleinere delen van hun vakantie te boeken met een rondleiding en daarna Onderbreek dit met een aantal onafhankelijke reizen.

Wat kunt u verwachten op een Overland Egypte Tour

Classic overland tochten zijn inclusief een paar dagen in Caïro naar het Egyptisch museum, de piramides van Gizeh en meer te zien. Aangezien de meeste rondleidingen starten en eindigen in de hoofdstad, kunt u de bezienswaardigheden tussen de twee bezoeken splitsen. De volgende stop op de meeste klassieke routes is meestal Luxor. Luxor is de toegangspoort tot een aantal van Egypte’s meest indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Deze omvatten de tempel van Luxor, Karnak en de Vallei van de Koningen en Koninginnen. U zult meestal minstens twee dagen in Luxor om alle bezienswaardigheden te zien.

Hoe uw tour krijgt u van Caïro naar Luxor is een belangrijk detail. Als u reist met de bus, zorg ervoor dat je air-conditioning. Het kan erg warm en ongemakkelijk op deze reis. Sommige tours kiest om te vliegen van Caïro naar Luxor; Dit bespaart u tijd, maar toe te voegen kosten. Een van de betere manieren om het te maken van Upper naar Beneden-Egypte is om te reizen met de trein. Er zijn verschillende tours die trein reizen op hun routes te nemen. Nachttreinen met ligplaatsen reizen van Cairo naar Luxor en Aswan.

Wat te verwachten op een Nile Cruise

Van Luxor, vele tochten zijn inclusief een cruise over de Nijl naar Aswan, stoppen onderweg bij de oude bezienswaardigheden van Esna, Edfu en Kom Ombo. Sommige tours rechtstreeks vliegen naar Aswan en dan werken hun weg naar het noorden langs de Nijl naar dezelfde bezienswaardigheden. Hoe dan ook, wil je ten minste drie tot vier nachten doorbrengen op een cruise. De beste tijd om te gaan op een Nijlcruise is tussen oktober en april. Als je alleen maar een korte tijd in Egypte, sommige reizen bieden een korte dag cruise van Luxor naar Qena met een stop bij de Tempel van Dendera.

Er zijn vele cruises om uit te kiezen, afhankelijk van uw smaak en budget. De luxere boten hebben grote, hutten met een eigen badkamer en de nieuwste technologie zijn voorzien van airconditioning. iets van buikdansen shows wervelende derwisj performances – De meeste cruiseschepen nachtelijk entertainment aan boord te hebben. Als een drijvend hotel niet een beroep op u, boek een cruise op een traditionele felucca plaats. Deze oude zeilschepen zijn niet zo comfortabel als een groot cruiseschip, maar zeker zorgen voor meer avontuur.

Optioneel Egypte Tour Add-Ons

Er is meer naar Egypte dan Caïro en de historische bezienswaardigheden tussen Luxor en Aswan, echter. Als je tijd hebt, overweeg dan het toevoegen van een bezoek aan meer off-the-gebaande paden hoogtepunten van het land ook. Onze favorieten zijn:

Abu Simbel

Gelegen aan de oevers van Lake Nasser in het zuiden van Egypte, werd de tempel van Abu Simbel complex oorspronkelijk gesneden in de rots tijdens het bewind van Ramses II. Toen de Aswan Dam werd gebouwd, werd de site bedreigd met overstromingen en de tempel werd verplaatst blok-voor-blok naar hoger gelegen. Tochten zijn inclusief vervoer vanuit Aswan en meestal een volledige dag.

Alexandrië

Gebouwd door Alexander de Grote in 332 voor Christus, Alexandrië was ooit een belangrijk centrum voor hellenistische cultuur, met iconische bezienswaardigheden zoals de Grote Bibliotheek en de vuurtoren van Alexandrië. Deze zijn sindsdien verdwenen, maar het blijft een geweldige plek om te ontspannen, genieten van de sfeer en het monster van verse vis in restaurants aan het water langs de Corniche.

De rode Zee

Voor veel toeristen is de Rode Zee is in feite de grootste attractie van Egypte. Ga naar een badplaats als Sharm el Sheikh, Hurghada of Marsa Alam en breng luie dagen zwemmen in de zee of loungen op het strand. Bovenal is de Rode Zee als een van de beste duikbestemmingen in Afrika, met bloeiende riffen en historische scheepswrakken.

Mount Sinai

Mount Sinai ligt op twee uur rijden van Dahab aan de Rode Zee, is een plaats van uitzonderlijke schoonheid. Georganiseerde wandelingen krijg je naar de top in de tijd om de zonsopgang te kijken vanaf een hoogte van 7.497 voet / 2.285 meter. De berg is ook geestelijk belangrijk, omdat de plaats waar Mozes vermoedelijk de Tien Geboden ontving.

Aanbevolen Egypt Tours

Als u besluit dat een tour is voor u, het kiezen van welke te boek kan lastig zijn. Immers, er zijn letterlijk honderden opties. Hieronder hebben wij opgenomen een paar routes aangeboden door gerenommeerde operators om te dienen als een nuttig uitgangspunt. Echter, het is altijd een goed idee om persoonlijk te communiceren met het bedrijf voor het boeken van te weten te komen over verborgen kosten, groepsgrootte, eventuele add-ons en nog veel meer.

Classic Tours

 • Egypte Experience door Intrepid Travel. Deze tocht duurt 12 dagen en begint en eindigt in Cairo. Het omvat een bezoek aan Alexandrië en een Nijlcruise tussen Aswan en Luxor.
 • Koning Ramses door On the Go Tours. Reizen voor 13 dagen van Cairo naar Saqqara, Aswan, Abu Simbel, Luxor en de Rode Zee kust.
 • Premium Nijlcruise door Exodus Travels. Sail van Luxor naar Aswan in 5-sterren stijl op deze 9-daagse tour, met de optie om toe te voegen op een Abu Simbel bezoek aan het eind.
 • Nubiërs en Stranden door Encounters Travel. Deze 13-daagse tour neemt u mee naar Cairo, dan op een cruise van Aswan naar Luxor, gevolgd door een paar dagen aan de kust van Hurghada.

Family Tours

 • Egypte vakantie met het gezin voor Solo ouders door Intrepid Travel. Deze achtdaagse tour neemt de stress van het reizen als een alleenstaande ouder en omvat stops in Cairo, Aswan en Luxor.
 • Family Egyptian Adventure door Verkennen !. Een 10-daagse tour, deze optie combineert de traditionele toeristische route tussen Aswan en Luxor met de tijd op de kust van de Rode Zee.
 • Egyptian Adventure Family  door On the Go Tours. Deze tour duurt negen dagen en omvat de tijd in Caïro, Gizeh, Aswan, Philae, Kom Ombo en Luxor.
 • Egypte: Cairo, Aswan en Luxor door Thomson Family Adventures. Deze 10-daagse tour omvat een kameel rijden naar de piramides van Giza, een felucca cruise op de Nijl en een bezoek aan een traditioneel Nubisch dorp.

specialist Tours

 • Vrouwen: Godinnen, Queens en Heldinnen Tour door Wild Women Expeditions. Discover Cairo, Alexandrië, Luxor, Aswan en Abu Simbel op deze 12-daagse tour geleid door een vrouwelijke egyptoloog.
 • Senioren – Egypte – Land of the Pharaohs door ElderTreks. Deze 22-daagse route is uitsluitend bedoeld voor reizigers van 50 jaar en ouder. In aanvulling op de standaard toeristische bezienswaardigheden, het neemt je mee naar Siwa Oasis, Mount Sinai en Sharm el-Sheikh.
 • Gap Year: Egypte & The Nile van Contiki. Exclusief voor 18 tot 35-jarigen, deze 8-daagse tour omvat stops in Caïro en Hurghada en een felucca cruise over de rivier de Nijl.
 • Toegankelijk: Alex naar Abu Simbel rolstoel Package door Memphis Tours. Reis de lengte van de Nijlvallei op deze 10-daagse, rolstoeltoegankelijk tour.