Egypte Reisgids: Alles wat u moet weten over een bezoek aan Abu Simbel

Posted on

Gebouwd tijdens het bewind van Ramses II in de 13e eeuw voor Christus, werden de tempels van Abu Simbel in eerste instantie uitgehouwen in de berghelling aan de Tweede Cataract van de rivier de Nijl, in de buurt van de hedendaagse grens met Sudan. Bij de bouw van de Aswandam en de daaropvolgende oprichting van het Nassermeer dreigde de tempels onder water, werden ze verplaatst sectie-voor-sectie naar de huidige locatie aan de westelijke oever van het meer. Vandaag de dag zijn de tempels ingeschreven als een UNESCO World Heritage Site en behoren tot de meest indrukwekkende en meest bezochte van de historische bezienswaardigheden van Egypte.

Een korte geschiedenis van de tempels

De Abu Simbel complex bestaat uit twee tempels: de Grote Tempel (gewijd aan de goden Ra-Horakhty, Ptah, Amun, en de vergoddelijkte Ramses II) en de kleine tempel (gewijd aan de godin Hathor en meest geliefde koningin van Ramses II, Nefertari). Beide tempels werden gebouwd in de 19e dynastie bewind van Ramses II, hetzij in 1264 voor Christus en 1244 voor Christus, afhankelijk van welke wetenschappelijke interpretatie u zich abonneren op. Hoe dan ook, is overeengekomen dat de tempels duurde ongeveer 20 jaar te voltooien en waren bedoeld, althans gedeeltelijk, naar de overwinning van Ramses II op de Hittieten te herdenken in de slag bij Kades, in 1274 voor Christus.

Na verloop van tijd, de tempels raakte in onbruik en waren bedekt met woestijnzand totdat alleen de toppen van de kolossale standbeelden die de ingang bewaken zichtbaar gebleven. Ze lag vergeten door de rest van de wereld tot 1813 toen de Zwitserse geograaf Jean-Louis Burckhardt op hen struikelde tijdens zijn reizen door het zuiden van Egypte. Burckhardt is het meest bekend als de eerste Europeaan die de ruïnes van Petra in Jordanië ontdekken. Hij besprak zijn bevindingen met collega ontdekkingsreiziger Giovanni Belzoni, die naar de site gereisd, maar was niet succesvol in het vinden van een weg naar de tempels.

Het was Burckhardt die uiteindelijk de ingangen van de tempel opgegraven toen hij zich vier jaar later terug.

In 1954 werden plannen aangekondigd voor de bouw van de Aswandam en de oprichting van het Nassermeer. Toen duidelijk werd dat water van het meer verschillende beroemde oude monumenten (met inbegrip van Abu Simbel en de Philae tempel complex) zou onderdompelen werd, UNESCO gestart met een campagne om hen te redden. Donaties stroomden binnen uit alle hoeken van de wereld, en 1964-1968, een internationaal team van archeologen en ingenieurs snijd de hele tempel complex in beweegbare blokken. Deze werden vervolgens weer in elkaar gezet met nauwgezette precisie op een kunstmatige heuvel die de tempels veilig boven de stijgende overstromingen te zetten.

De inspanning kosten meer dan $ 40 miljoen ($ 300 miljoen vandaag).

Dingen om te zien

De grote Tempel

De grote tempel is beroemd om zijn kolossale beelden, die de ingang flankeren en de hoge stand 66 voeten. Alle vier sculpturen zijn van Ramses II, gezeten op een troon en het dragen van de dubbele kroon van Boven- en Beneden-Egypte. Aan de voeten van de koning is een reeks kleinere standbeelden, bedoeld om zijn vrouw, moeder en acht van zijn favoriete kinderen vertegenwoordigen. Kijk naar boven Ramesses II zien in bas-relief vorm aanbidden een beeld van Ra-Horakhty set in een nis boven de deur. Het interieur van de tempel bestaat uit een reeks van kamers en zalen die leiden tot een innerlijk heiligdom. De meest indrukwekkende van deze is de zuilenhal, die wordt geflankeerd door acht kolossale pilaren gesneden in de vorm van de vergoddelijkte farao. Bas-reliëfs op de muren schilderen militaire overwinningen van Ramses II, in het bijzonder die in Kades.

De binnenheiligdom van de tempel wordt bezet door vier beelden van Ra-Horakhty, Amon, Ptah en de vergoddelijkte Ramses II. Op twee dagen van het jaar (22 oktober en 22 februari), de zonnestralen line-up met de ingang van de tempel op een zodanige wijze dat ze doordringen tot de binnenste heiligdom en te verlichten drie van de gezichten van de goden. De enige overgebleven in de duisternis is Ptah, die werd geassocieerd met de Egyptische onderwereld. Geleerden geloven dat deze twee data waren van groot belang voor Ramses II en veronderstellen dat ze zijn verjaardag en kroning zou kunnen vertegenwoordigen. Echter, dit is niet bewezen. Toen de tempel werd verplaatst, werd veel aandacht besteed om ervoor te zorgen dat de zonne-uitlijning hetzelfde gebleven.

De kleine tempel

De kleine tempel ligt op ongeveer 330 voet ten noordoosten van de Grote Tempel en is in wezen een eenvoudigere versie van het. Zes beelden bewaken de ingang; twee van Nefertari en vier Ramses II, elke permanente 33 voet lang. Dat Nefertari afgebeeld als zijnde even groot haar man is schaars in Egyptische kunst en toont de hoge achting waarin hij haar vasthield. Kleinere beelden van de kinderen van het paar staan ​​aan beide kanten van de benen van hun ouders. De hypostyle hal van deze tempel wordt ondersteund door zes pijlers, elk versierd met afbeeldingen van de koningin en verschillende goden en godinnen. Bas-reliëfs in de tweede hal en vestibule tonen de koning en de koningin het maken van religieuze aanbod, terwijl de niche in de binnenste heiligdom heeft een standbeeld van Hathor in de vorm van een goddelijke koe.

Hoe om te bezoeken

De tempels van Abu Simbel liggen op vijf minuten rijden van het dorp van Abu Simbel. Er zijn een paar hotels en restaurants in het dorp, en als je wilt om daar te overnachten, de Seti Abu Simbel Lake Resort is de top-rated optie op TripAdvisor. Echter, de meeste bezoekers kiezen om zich in de dichtstbijzijnde stad, Aswan. Er zijn twee redenen voor: ten eerste, de meeste Nijl cruises eindigen in Aswan na een reis langs de rivier van Luxor. Ten tweede is er een veel ruimere keuze aan accommodaties in Aswan, en veel bedrijven die dagtochten naar Abu Simbel met de bus of auto. De meeste kamers hotel pick-up en drop-off, entreegelden en het inzicht van een Egyptoloog gids. Wees voorbereid op een lange dag, want de rit van Aswan naar Abu Simbel duurt 3,5 uur enkele reis.

Om jezelf te redden van de lange reis door de woestijn, kunt u overwegen vliegen van Aswan naar speciaal gebouwde luchthaven van Abu Simbel’s. EgyptAir en Air Cairo bieden beide dagelijkse vluchten, waardoor de reistijd gekapt tot 45 minuten. Lake Nasser cruises ook typisch stoppen bij Abu Simbel. De tempels zijn open 06:00-5:00 van oktober tot april, en tot 6 uur van mei tot september. De vermelding kost 160 Egyptische pond ($ 10) per volwassene.

De beste tijd om te bezoeken

Elk jaar op 22 oktober en februari, 22, de Abu Simbel Zon Festival trekt duizenden lokale bevolking en bezoekers die te verzamelen om het spektakel van de zon oplichten binnenste heiligdom van de Grote Tempel te kijken. Als u ervoor kiest om deel te nemen, bereid zijn te betalen premie prijzen voor huisvesting en zorg ervoor dat een aantal maanden van tevoren te reserveren. Weatherwise, de beste tijd van het jaar om te bezoeken is tussen oktober en april, toen de temperaturen overdag iets koeler. Op het hoogtepunt van de zomer (juni-augustus), de temperaturen in Abu Simbel vaak hoger dan 100 graden F.