Egypte Reisgids: Essentiële feiten en informatie

Posted on

Egypte Reisgids: Essentiële feiten en informatie

Thuisbasis van een van de oudste en meest invloedrijke beschavingen op de planeet, Egypte is een schat aan geschiedenis en cultuur. Vanuit de hoofdstad van Caïro naar de Nijldelta, het land is de thuisbasis van iconische oude bezienswaardigheden, zoals de piramides van Gizeh en de tempels van Abu Simbel. Bovendien, de Egyptische Rode Zee kust biedt volop mogelijkheden om te ontspannen, zwemmen en duiken op een aantal van ‘s werelds meest ongerepte koraalriffen.

Opmerking: Tourist veiligheid in Egypte kan een bron van zorg. Controleer reisadviezen zorgvuldig door voordat het boeken van uw reis.

Basis Informatie Over Egypte

Egypte is gevestigd in de noordoostelijke hoek van het Afrikaanse continent. Het wordt begrensd door de Middellandse Zee in het noorden en de Rode Zee in het oosten. Het deelt landgrenzen met de Gazastrook, Israël, Libië en Soedan, en omvat het Sinaï-schiereiland. De laatste brug tussen Afrika en Azië.

Met een totale oppervlakte van iets meer dan 386.600 vierkante mijl (1 miljoen vierkante kilometer), Egypte is ongeveer tweemaal de grootte van Spanje en drie keer de grootte van New Mexico.

Het land heeft een woestijnklimaat, en als zodanig Egyptische weer is over het algemeen warm en zonnig het hele jaar door. De winter (november-januari), temperaturen veel milder, terwijl zomers kan worden broeierig met temperaturen die regelmatig boven 104 F / 40 C. Neerslag is zeldzaam in de woestijn, hoewel Cairo en Nijldelta zien wat neerslag in de winter.

Weer-wise, de beste tijd om te reizen naar Egypte is van oktober tot april, wanneer de temperaturen zijn op hun meest aangename. Echter, juni en september zijn goede tijden om te reizen voor out-of-season deals over reizen en accommodaties met maar wees voorbereid op hoge temperaturen en vochtigheid. Als je naar de Rode Zee op reis bent, kustwinden maakt de hitte draaglijk, zelfs in de zomer (juli-augustus).

Volgens juli 2016 schattingen gepubliceerd door de CIA World Factbook, Egypte heeft een bevolking van iets meer dan 94.600.000 mensen. De officiële taal van Egypte is het Modern Standaard Arabisch. Egyptisch Arabisch is de lingua franca, terwijl de ontwikkelde klassen spreken vaak Engels of het Frans ook. De islam is de belangrijkste religie in Egypte, goed voor 90% van de bevolking. Soennitische is de meest populaire benaming onder moslims. Christenen zijn goed voor de resterende 10% van de bevolking, met de Koptisch-orthodoxe zijnde de primaire denominatie.

Hoe kom je in

belangrijkste toegangspoort van Egypte is Cairo International Airport (CAI). Er zijn ook internationale hubs in de belangrijkste toeristische bestemmingen zoals Sharm el-Sheikh, Alexandrië en Aswan. De meeste reizigers hebben een visum nodig hebben om Egypte, dat kan op voorhand bij uw dichtstbijzijnde Egyptische ambassade worden toegepast in te voeren. Bezoekers uit de Verenigde Staten, Canada, Australië, Groot-Brittannië en de Europese Unie in aanmerking komen voor een visum bij aankomst op de Egyptische luchthavens en de haven van Alexandrië. Zorg ervoor dat u up-to-date visum regels te controleren voordat uw ticket boeken.

Egypte munteenheid is de Egyptische Pond. Controleer of up-to-date wisselkoersen.

medische eisen

Alle reizigers naar Egypte moeten ervoor zorgen dat hun routine vaccins zijn up-to-date. Andere aanbevolen vaccins omvatten hepatitis A, tyfus en hondsdolheid. Gele koorts is geen probleem in Egypte, maar een bezoek van een gele koorts-endemisch land moet een bewijs van vaccinatie te voorzien bij aankomst. Voor een volledige lijst van aanbevolen vaccins, controleer dan de CDC website.

De piramides van Giza

Het hotel ligt net buiten Caïro, de piramides van Gizeh zijn misschien wel de meest beroemde van de historische bezienswaardigheden van Egypte. De plaats omvat de iconische Sphinx en drie afzonderlijke piramidecomplexen, die elk herbergt de grafkamer een andere farao. De grootste van de drie, de Grote Piramide, is de oudste van de zeven wonderen van de Oude Wereld. Het is ook de enige die nog overeind.

Luxor

Vaak aangeduid als ‘s werelds grootste open-air museum, is de stad van Luxor gebouwd op de plek van de oude hoofdstad van Thebe. Het is de thuisbasis van twee van Egypte’s meest indrukwekkende tempelcomplexen – Karnak en Luxor. Op de andere oever van de Nijl ligt de Vallei van de Koningen en de Vallei der Koninginnen, waar de oude royals begraven liggen. Het meest bekend is, de necropolis bevat het graf van Toetanchamon.

Cairo

Chaotische, kleurrijke Cairo is de hoofdstad van Egypte en een UNESCO World Heritage Site. Het zit vol met culturele bezienswaardigheden, van de Hangende Kerk (één van de oudste plaatsen van de christelijke eredienst in Egypte) naar Al-Azhar moskee (de op één na oudste continu draaien universiteit ter wereld). De Egyptische huizen museum meer dan 120.000 voorwerpen, met inbegrip van mummies, sarcofagen en de schatten van Toetanchamon.

Red Sea Coast

Egyptische Rode Zee kust staat bekend als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Met heldere, warme wateren en een overvloed aan gezonde koraalriffen, het is een geweldige plek om te leren duiken. Zelfs doorgewinterde duikers zullen blij zijn met de Tweede Wereldoorlog wrakken in de regio en bucket list mariene soorten (denk haaien, dolfijnen en manta’s). Top resorts omvatten Sharm el-Sheikh, Hurghada en Marsa Alam.