Egypte Travel Advisory – Is het veilig om te reizen naar Egypte?

Posted on

Egypte Travel Advisory - Is het veilig om te reizen naar Egypte?

Egypte is een prachtig land dat toeristen heeft aangetrokken voor duizenden jaren. Het is beroemd om zijn historische bezienswaardigheden, de cruises over de Nijl en de Rode Zee resorts. Helaas is het ook synoniem geworden in de afgelopen jaren met de politieke onrust en de toegenomen terroristische activiteiten. Het aantal mensen kiezen voor Egypte te bezoeken op vakantie is gedaald tot een historisch dieptepunt in 2015, wanneer foto’s naar voren gekomen van de iconische bezienswaardigheden zoals de piramides van Gizeh en de Sfinx liggen verlaten.

Echter, reisbureaus rapporteerde een aanzienlijke toename van boekingen in het voorjaar van 2018 en tegen het einde van het jaar, 9 miljoen toeristen had Egypte in vergelijking in 2016 bezocht met 5,4 miljoen – wat erop wijst dat de toeristische industrie is goed op weg naar herstel. In dit artikel nemen we een kijkje nemen op de veiligheidssituatie in Egypte in de afgelopen jaren en geven advies over manieren om veilig te blijven als je besluit om er naartoe te reizen in de toekomst.

Opmerking: Zorg ervoor dat u de laatste nieuwsberichten en reizen overheid waarschuwingen te controleren voordat het boeken van uw reis. De veiligheidssituatie in Egypte kan op elk moment wijzigen.

politieke Achtergrond

Recente onrust in het land begon in 2011 toen een reeks van gewelddadige protesten en stakingen leidde uiteindelijk tot de afzetting van president Hosni Mubarak. Hij werd vervangen door de Egyptische militairen, die het land regeerde tot Mohammed Morsi (lid van de Moslim Broederschap) won de presidentsverkiezingen in 2012. In november 2012 botsingen met betrekking tot de overheid en anti-Moslim Broederschap demonstranten escaleerde tot gewelddadige scènes in Cairo en Alexandrië . In juli 2013 het leger stapte in en afgezette president Morsi, hem te vervangen door interim-president Adly Mansour.

In het begin van 2014 werd een nieuwe grondwet goedgekeurd en later in hetzelfde jaar huidige president werd Abdel Fattah el-Sisi verkozen.

Huidige stand van zaken

Vandaag de dag, de politieke en economische stabiliteit van Egypte zit in de lift. Travel waarschuwingen van de Britse en Amerikaanse regeringen zich meer richten op de dreiging van terroristische activiteiten, die ook in de afgelopen jaren is toegenomen. Verschillende terroristische groeperingen opereren binnen de Egyptische grenzen. De meest actieve is Daesh-Sinai, ook bekend als de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL) of ISIS. Er zijn verschillende terroristische aanslagen in de afgelopen vijf jaar, met inbegrip van aanvallen tegen de regering en de veiligheidsdiensten, vormen van openbaar vervoer, toeristische locaties en de burgerluchtvaart geweest.

In het bijzonder, aanvallen lijken de Egyptische Koptische christelijke bevolking te richten.

Op 26 mei 2017 ISIL verantwoordelijkheid opgeëist voor een aanslag in die schutters het vuur openden op een bus vervoeren koptische christenen, het doden van 30 mensen . Op Palmzondag in hetzelfde jaar, explosies bij kerken in Tanta en Alexandrië beweerde eens 44 levens; en op 24 november 2017 terroristen doodde meer dan 300 burgers aan het bidden in een Noord-Sinai moskee. Meest recent, schutters zeven mensen gedood op een bus gevuld met koptische christenen in november 2018. Echter, Egyptische veiligheidstroepen geïntensiveerd militaire bescherming in de regio Sinai in februari 2018 in het kader van Operatie Sinaï 2018 , en aanvallen doen zich minder vaak als gevolg .

Travel Waarschuwingen

Vanwege het risico van terrorisme, het negatief reisadvies van de Britse regering adviseert tegen alle reizen naar de noordelijke Sinaï-schiereiland. De Amerikaanse adviserende breidt deze waarschuwing aan de hele Sinaï-schiereiland, met uitzondering van de iconische Rode Zee badplaats Sharm el-Sheikh. Beide regeringen ook adviseren tegen niet-essentiële reizen naar de Westelijke Woestijn. Echter, er zijn geen reizen specifieke waarschuwingen tegen reizen naar Caïro of de Nijldelta (al is het belangrijk om te beseffen dat, ondanks verhoogde veiligheidsmaatregelen in deze gebieden, terroristische activiteiten blijft onvoorspelbaar). Het land van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden (met inbegrip van Abu Simbel, Luxor , Philae , de piramides van Gizeh en de Rode Zee-kust) worden nog steeds beschouwd als veilig.

Algemene regels voor Logeren veilig

Terwijl het voorspellen van een terroristische aanslag is onmogelijk, er zijn maatregelen die bezoekers kunnen nemen om veilig te blijven. Controleer reisadviezen overheid regelmatig en zorg ervoor dat acht hun advies. Waakzaamheid is belangrijk, omdat wordt volgens de instructies van de lokale veiligheid ambtenaren. Probeer drukke gebieden (weliswaar een moeilijke taak in Cairo), vooral op religieuze of feestdagen te voorkomen. Wees extra voorzichtig bij het bezoeken van plaatsen van aanbidding . Als je een bezoek aan Sharm el-Sheikh, weeg uw opties over hoe er zorgvuldig te krijgen. De Britse regering raadt af naar de badplaats nadat een bom ontplofte op een Sharm el-Sheikh naar St. Petersburg vlucht in 2015, het doden van iedereen aan boord. Echter, de Amerikaanse regering stelt dat reizen over land via de Sinaï-schiereiland is gevaarlijker.

Petty diefstal, oplichting en Criminaliteit

Zoals in de meeste landen met een hoog niveau van armoede, diefstal komt veel voor in Egypte. Neem elementaire voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat een slachtoffer – zijn zij ook met name op de hoogte van uw waardevolle spullen in drukke gebieden zoals treinstations en markten. Carry kleine hoeveelheden geld op uw persoon in een geld riem, het houden van grote rekeningen en andere waardevolle spullen (inclusief uw paspoort) in een afgesloten kluis in uw hotel. Gewelddadige criminaliteit is relatief zeldzaam, zelfs in Caïro, maar het is nog steeds niet een goed idee om alleen te lopen ‘s nachts. Oplichting komen vaak voor en zijn doorgaans voorzien van ingenieuze manieren om je bij aankoop goederen die u niet wilt, of om een “familielid” winkel, hotel of reisorganisatie patron. Het merendeel van de tijd, deze zijn vervelend dan gevaarlijk.

Health Concerns & Vaccinaties

Medische voorzieningen in Egypte de grotere steden en dorpen zijn erg goed, maar in mindere mate op het platteland. De belangrijkste gezondheidsproblemen reizigers ondervinden zijn routine problemen, variërend van zonnebrand tot een maagklachten. Zorg ervoor dat een EHBO-kit te pakken , zodat u zelfmedicatie indien nodig. In tegenstelling tot de landen bezuiden de Sahara, is Egypte niet meerdere nodig vaccinaties of profylaxe tegen malaria . Het is echter een goed idee om ervoor te zorgen dat al uw routine vaccins zijn up-to-date. Vaccins voor tyfus en hepatitis A worden aanbevolen, maar niet verplicht. Het bewijs van vaccinatie tegen gele koorts is een vereiste van binnenkomst als u reist vanuit een land met gele koorts.

Vrouwen Reizen naar Egypte

Geweldsmisdrijven tegen vrouwen is zeldzaam, maar ongewenste aandacht is het niet. Egypte is een islamitisch land en tenzij je op zoek bent om te beledigen (of tekenen ongemakkelijk staart), is het een goed idee om conservatief te kleden. Kies voor een lange broek, rokken en overhemden met lange mouwen in plaats van shorts, mini-rokjes of tank tops. Deze regel is minder streng in de toeristische steden van de kust van de Rode Zee, maar naakt zonnen is nog steeds een no-no. Op het openbaar vervoer, probeer en zitten naast een andere vrouw of familie. Zorg ervoor om te verblijven in gerenommeerde hotels en niet rond te lopen ‘s nachts door uzelf.