Eiffeltoren Profile en Guide Visitors’

Posted on

Eiffeltoren Profile en Guide Visitors'
De Eiffeltoren is veruit het meest erkende symbool van Parijs. Gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1889, de toren is een relatieve nieuwkomer in een stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot meer dan een millennia.

Razend populair toen het werd onthuld en bijna afgebroken, werd de toren uiteindelijk omarmd als het symbool van een moderne en elegante Parijs. Het blijft een van Paris’ must-see attracties en heeft meer dan 200 miljoen bezoekers getrokken.

Tegenstanders zullen noemen het cliche, maar weinigen kunnen hun ogen afpellen toen de toren barst in een douche van flikkerlicht elk uur elke avond. Wat zou la ville lumière zijn zonder?

Ligging en Contact Info:

 • Gevestigd: Op de Champ de Mars in het 7e arrondissement (midwesten Paris)
 • Metro: Bir Hakeim of Trocadero (lijn 6), Ecole Militaire (lijn 8)
 • RER: Champs de Mars-Tour Eiffel (lijn C)
 • Bussen: 42, 69, 72, 82, 87
 • Taxi station: Quai Branly, Pilier West
 • Telefoon: 33 (0) 1 44 11 23 23
 • Bezoek de officiële website

Nabijgelegen bezienswaardigheden en attracties:

Openingstijden

1 januari – 14 juni:

 • Tower: 9:30-23:00
 • Lift: 9:30-23:45 (Final hemelvaart 11:00 / 10: 30 uur bovenste verdieping)
 • Trappen: 9:30-06:30 (Final toelating om 6:00 uur)

15-01 juni September:

 • Tower: 09:00 uur tot middernacht
 • Lift: 9:00-12:45 (Final hemelvaart om middernacht / 11: 12:00 bovenste verdieping)
 • Trappen: 9:00-00:30 (Final toelating om middernacht)

2 september – 31 december:

 • Tower: 9:30-23:00
 • Lift: 9:30-23:45 (Final hemelvaart 11:00 / 10: 30 uur bovenste verdieping)
 • Trappen: 9:30-06:30 (Final toelating 18:00)

Toelating:

Toegangsprijzen variëren, afhankelijk van hoeveel niveaus die u wilt bezoeken en of u van plan bent om de lift of de trap te nemen. Het nemen van de trap is altijd minder duur, maar het kan excruciating– zijn en de toegang tot de top van de toren is niet beschikbaar via de trap.

Voor volledige informatie over de huidige vergoedingen en kortingen, bezoek deze pagina .

Brochures en gedetailleerde bezoekers informatie is verkrijgbaar bij de infostand op de begane grond.

Toegang tot de top van de toren kan worden opgeschort als gevolg van weersomstandigheden of veiligheidsmaatregelen.

Tower Tours, en aanbiedingen:

Er zijn verschillende begeleide tour opties voor een kijkje achter de schermen, gedetailleerde kijk op de toren en de geschiedenis van zijn conceptie en de bouw. Reserveren altijd vooruit. (Vind meer informatie hier)

Toegang voor bezoekers met beperkte mobiliteit:

Bezoekers met een beperkte mobiliteit of in een rolstoel kan niveaus een en twee van de toren via de lift. Om veiligheidsredenen is de toegang tot de top van de toren is niet beschikbaar voor bezoekers in een rolstoel.

Voor meer informatie over toegankelijkheid, zie deze pagina .

Wanneer zijn de beste tijden om te bezoeken?

De Eiffeltoren is het meest bezochte attractie van Parijs, tekenen miljoenen mensen per jaar. Het is gemakkelijk om te begrijpen waarom het is beter om te bezoeken wanneer drukte zijn waarschijnlijk een beetje dunner dan normaal. Hier is wat ik vooral aanraden:

 • Laagseizoen in Parijs is oktober-maart. Als je kunt bezoeken tijdens deze tijden, dan heb je meer kans om lange rijen en overvolle observatie gebieden te vermijden. Echter, een bezoek aan de toren tijdens de koude en natte maanden november-februari is minder kans op een aangename ervaring zijn, vooral wanneer bewolkte hemel belemmeren prachtig uitzicht over de stad.
 • Bezoek tijdens weekdagen in plaats van in het weekend en in de vroege ochtend of late avond is ook een goed idee.

Beste manieren om de toren beklimmen?

 • Door trappen: U krijgt toegang tot de eerste en tweede niveaus van de toren door te klimmen 1652 trappen (187 en 377 ft, respectievelijk.). Er is een kleine toegangsprijs. Bezoekers met hoogtevrees moet onthouden.
 • Met de lift: Drie liften zijn beschikbaar om u shuttle naar het eerste en tweede niveau van de toren. Om veiligheidsredenen slechts een of twee zal werkzaam zijn op een bepaalde dag. Een extra lift moet worden genomen van het tweede niveau naar de top van de toren te komen (een andere 905 ft.). Houd er rekening mee dat tijdens het hoogseizoen (april-september) kan het nodig zijn om te wachten voor een tijdje.

Zie de toren in beeld: (voor een beetje of Inspiration)

Voor een grote overzichtstentoonstelling van de beroemde toren in zijn vele gedaanten vanaf 1889 tot de dag van vandaag, kijk op onze kleurrijke gallery: De Eiffeltoren in Pictures .

Restaurants en souvenirwinkels:

 • De Eiffeltoren heeft twee restaurants: één op het eerste niveau en één op de tweede. Het tweede niveau restaurant, Le Jules Verne , is opmerkelijk voor zijn adembenemend uitzicht op de stad en voor de keuken, die wordt geleid door de beroemde Franse chef-kok Alain Ducasse. Daarnaast kunnen snackbars te vinden op de begane grond, eerste en tweede niveau. Er is ook een champagnebar en een buffet.
 • Souvenirs en geschenken zijn beschikbaar op de begane grond, eerste en tweede niveau. Het tweede niveau bevat ook een speciaal voedsel winkel waar u kunt kopen traditionele Franse etenswaren.

Interessante historische feiten en Current-Day Highlights 

Neem een ​​kijkje op onze Eiffeltoren feiten en hoogtepunten te begeleiden om meer over de geschiedenis van de toren leren en zorg ervoor dat je het meeste uit uw bezoek aan de mijlpaal te krijgen. Je zult meer kans om iets persoonlijks mee te nemen als je rundvlees-up van een beetje over de geschiedenis en de erfenis van het monument zijn.