Eifflov stolp light show: Popoln vodnik

Posted on

 Eifflov stolp light show: Popoln vodnik

Vsako leto, približno sedem milijonov ljudi obišče Eifflov stolp, zaradi česar je najbolj priljubljen svetovni spomenik deluje kot plačano turistična atrakcija. Še posebej, če je to vaš prvi obisk, denar je vreden stališča in izkušnje naraščajoče stolp.

Toda kdo gledal svojo porabo, obstajajo tudi bolj proračun prijazne načine, da uživajo ta ikona spomenik. Eden je na uro zvečer “light show”, ki vidi že svetlo železo stavba planil v tisto, kar se zdi kot zlato, šumečih iskrice za nekaj minut.

Kdaj Ujemite Show? Kako dolgo traja?

Vsak večer od sončnega zahoda do 1 ure, na začetku vsake ure, posebna osvetlitev planil v pogledu na obzorju. To pomeni, seveda, da so svetlobni kaže bolj pogoste v zimskih mesecih kot v poletnih mesecih, ko zapadlosti ne pade šele po 9. uri

Zaslon traja skupaj pet minut vsakič, z izjemo finala v 1 uri, ki gre na za hipnotično 10 minut.

Še en razlog, da je vredno, da ostanejo za zadnji koncert noči: običajno oranžno-rumeno razsvetljave stolpa je izklopljen, ki ponuja povsem drugačno, veliko bolj dramatično zaslon.

Kje je najboljše mesto za Glej light show?

Na jasni noči, si lahko v spektaklu iz številnih krajev v mestu. Ogledov Riverside z omejenimi možnostmi, ki jih večina turistov precej kjerkoli vzdolž reke Sene v središču Pariza med Île de la Cité in Pont d’IENA ponuja dober razgled na penečih železno konstrukcijo pokanja v mesmerising iskrice.

Pont Neuf most:  Pont Neuf most (Metro: Pont Neuf) je dober kraj za ostriž na začetku ure za počitek noge in uživajte v spektaklu. Iz tega vidika lahko v celoti cenili pometanje, svetilnika, kot predloge za svetilnik stolpa: To je poetičen pogled na Evo. Svetilnik pošilja dva močna, prepredajo prehodih svetlobnih žarkov, katerih doseg se razteza na približno 80 km / tik pod 50 kilometrov.

Place du Trocadéro: Sicer pa veliko turistov nad glavo, na Place du trga Trocadero  (Metro: Trocadero) za veliko bolj dramatično, up-close prikazi in foto ops stolpa v utripajoče nočno persona.

Če nameravate giblje okoli za večerni sprehod, da lahko traja dve do tri ure v celoti, zakaj ne bi začeli z bolj oddaljenih vantage z light show na 9 ali 10 uri oster, nato pa nad glavo, da Trocadero za veliko bližje ogled? Dve kaže je lahko boljši od enega – še posebej, če cenijo iz različnih zornih kotov in perspektiv.

Montmartre : Na jasni noči, daljni stolp bleščeče daleč na obzorju lahko poetičen pogled. Prava korist? Si lahko v nekaterih najboljših panoramski razgled v Parizu ob istem času, ko vidijo, kako nekateri od najbolj prepoznavnih mestnih krajev in spomenikov povezavo na obzorju. Slaba stran? Predstava bo počutil malo preveč oddaljena za nekatere.

Odlična akcija Magic: Kako je stolp splošno Lit?

Sedanje (običajne) osvetlitev Eifflovega so ideja Pierre Bideau, francoski inženir, ki je razvil sodobni svetlobni sistem leta 1985. Njegov novi sistem je bil odprt 31. decembra istega leta. Bideau proizvaja toplo, intenzivno živahnega učinek z dajanjem oranžno-rumene natrijeve svetilke na 336 velikih projektorjev.

Posebni projektorji omogočajo stolp, ki se sveti od znotraj svoje strukture: žarki svetlobe ustrelil navzgor od dna stolpa in izžareva ven, kar pomeni, da ves čas teme, stolp je mogoče zlahka videti, celo tako daleč, kot severovzhodna Pariz in Montmartre.

Kaj pa “iskrica” ​​Čebulice?

Kot je za uro “light show” učinki, zaradi katerih je svoj prvi nastop v letu 1999, da bi v novem tisočletju, oni produkt osupljivo 20.000 6 vatnih žarnic, katerih skupna moč doseže okoli 120.000 vatov. Vsaka stran stolpa je 5.000 od teh posebnih žarnic položenih preko splošnega sistema razsvetljave, ki omogoča veličasten, 360-stopinjskim penečim učinkom.

Neverjetno, in kljub svoji vizualni intenzivnosti, je “iskrica” ​​luči porabijo zelo malo energije: mesto država investirala v žarnice z visokim izkoristkom, kot del svoje ponudbe za zmanjšanje pariško ogljični odtis.

Eco-zavestno potniki ni treba skrbeti, spektakel pa energetsko lačen.

Kaj pa ognjemet?

Pri določenih letnih praznovanja, kot so Bastille Day (julij 14) in Silvestrovo, so ognjemeti kaže okoli stolpa je pogost element v uradnem mesta koledar. Vendar pa je v zadnjih letih so poostrene varnostne skrbi so te vrste zaslonov malo manj pogost zunaj državnih praznikov in posebnih spominskih dogodkih. Če imate srečo dovolj, da je v mestu sredi julija ali morda ob koncu leta, boste morda dobili priložnost, da v ognjemetu.

Posebna Iluminacije v novejši zgodovini

Kot najbolj priznanih simbol francoske prestolnice, ljubljeni stolp Gustave Eiffel je dobil redno častno mesto za posebno occasions– tako radostno in žalostno sorte.

Posebne spominske svetlobnih naprav so se v stolp še bolj vrhunec Pariške obzorju, kot da je na običajni noč. Nekateri še posebej nepozabno prikaže v novejši zgodovini so vključeni:

December 2015:  Ob tej priložnosti za COP21, svetovne podnebne konference v Parizu, ki letos, je stolp okrašen z besedami: “Ne načrt B” v vseh kape. Kasneje, na več upanja note, to je oblečen v vseh-zelene luči kot simbol zastave mesta za bolj trajnostno prihodnost.

November 2015: v spomin na več kot 100 žrtev iz novembra 2015 terorističnih napadov v Parizu, Eifflov stolp sveti v rdeči, modri in beli barvi , barve francoskega tribarvna zastava.

2009: V počastitev 120. obletnice stolpa, lahka kaže, so na ogled vsak večer za dva meseca oktobra do decembra. Za eno od teh oddaj, je Eifflov oblečen v različnih živahnih barvah, od vijolične do rdeče in modre barve, ki postopoma lezenje gor in dol po stolpu v arty, hipnotičnih vzorcih.

2008: Stolp je okrašen z modrimi in rumenimi lučmi, da tvorijo barv in motivov evropske zastave, za to priložnost Francije prevzema predsedovanje Evropske unije.

2004:  Stolp sveti v vseh-rdečo za praznovanje kitajskega novega leta, priljubljen letni festival v prestolnici.