Enostaven dostop, cenejše vozovnice za Singapur Avtobusi in MRT sistema

Posted on

Kako EZ-Link kartice Let You Travel ceneje v Singapurju

Enostaven dostop, cenejše vozovnice za Singapur Avtobusi in MRT sistema

Getting okoli Singapur je neverjetno preprost – in presenetljivo poceni.

Sistem Singapur MRT (lahka železnica) gre skoraj povsod na otoku. Njegov bus sistem je enostavno razumeti in vožnja. In tako avtobus in MRT uporabljati enotno, plačila brezkontaktni sistem: EZ-Link kartice.

Če ste uporabljali Octopus kartico Hongkonga pred uporabo EZ-Link je otročje: takoj, ko stopiš gor na avtobus, ali preden lahko vstopijo platformo MRT, samo dotaknite kartice na plošči ob vhodu. Kot ste izkrcanje z avtobusom ali pustite platformo MRT, se dotaknete še eno ploščo za dokončanje posla.

(Ne pozabite: Če zanemarimo, da izkoristi, kot izhod v avtobus ali platformo MRT, boste morali plačati najvišjo potovanja fare.)

Kartica EZ-Link je shranjeno stanje, ki se samodejno obremenjen, ko se dotaknete kartico na plošče. Kartica ima SGD 10 vrednost v tem, ko ga kupite; lahko občasno nalaganje ( “top up”) novo vrednost na njej, ko zaženete nizka. (Več informacij o lokalni valuti tukaj: Singapur denar .)

EZ-Link je brezkontaktna kartica, tako da vam ni treba razparal v katerokoli posodo za to delo – samo držite kartico proti plošči in tehtnica se samodejno odšteje s sistemom.

Veliko Singapurce sploh ne vzemite kartico iz svoje denarnice več; kartico je mogoče “brati”, ki ga na plošči, tudi če je v notranjosti vaši denarnici. (Kartica bi morala biti precej blizu površine denarnico za to delo, čeprav!)

Prihranki. Kartica EZ-Link je cenejša od uporabe sprememb, ob predpostavki, da ostanejo v Singapurju dovolj dolgo, da bi se za SGD 5 nepovratne zadolžen za kartico. V povprečju uporabljate kartico EZ-Link stane približno SGD 0,17 manj na poti v primerjavi z uporabo gotovine; to sešteje, kot jih naredite več potovanj z uporabo Singapur je sistem javnega prevoza.

Uporabniki EZ-Link kartice so imeli tudi dodatno SGD 0,25 popust, ko se prenesejo med avtobusom in MRT ali obratno. Ti razlogi so, zakaj so dobili kartico z EZ-Link bistveni del Surviving Singapur na proračun .

Ti prihranki se niso veliko uporabljati, če ne ostanejo dovolj dolgo, da uporabljajo javni prevoz na redni osnovi; kot je SGD 5 stroškov kartice nepovraten, lahko shranite več denarja, če boste uporabili denar med bivanjem dva do tri dni v Singapurju.

Udobje. S kartico na EZ-Link, vam ni treba vedeti, koliko stroškov fare iz kraja v kraj; sistem samo odšteje skupni od svoje ravnotežje kartice, ko gredo skupaj. Če je vaše stanje kartica postane prenizka, bo bralec kartic utripa zeleno-rumena, ko povlečete kartico nad njim.

Brez izkaznice EZ-Link, boste morali opravljati veliko drobiž, kot ste na poti; avtobusi sprejemajo samo natančno spremembo, in boste morali v vrsti za vstopnice vsakič, ko bo vstopil na postajo MRT.

Nakup EZ-Link kartice za

Lahko kupite kartico EZ-Link nad pultom na kateri koli postaji MRT, avtobusne izmenjavo ali 7-Eleven v Singapurju. Stroški kartice EZ-Link SGD 15 – SGD 5 krije stroške kartice (in je nepovraten), in SGD 10 je potrošni znesek, ki ga je treba “dopolnjevati”, kot teče kartice nizke.

Kartica ne bo deloval, če je shranjeno vrednost pade na manj kot SGD 3; lahko dodano vrednost na kartico na kateri koli postaji MRT, avtobusne izmenjavo ali 7-Eleven trgovini. Kartico lahko shranite največjo vrednost SGD 500.

Singapur Turistična Pass

Za layovers ali kako drugače res krajše bivanje, Singapore Turistična Pass je primerna alternativa EZ-Link kartice. To je brezstično vrednostno kartico z dveh pomembnih prednosti pred kartico EZ-povezavo:

  • Neomejena uporaba, s opozorilo: Pass je ves dan akcije: ne boste dobili zaračuna na potovanje, vendar lahko uporabite kartico tako pogosto, kot želite, okoli Singapur sistem javnega prevoza, odvisno od tega, koliko časa dodeljenega kartico. Singapur Turistična Pass na voljo v eno-, dvo- in tridnevnih variante, ki se izteče, ko je zadnji avtobus ali vlak gre domov ob koncu dneva. Tukaj je opozorilo: vožnja na premije in nišo avtobusnih storitev, niso dovoljeni.
  • Returnability: ste se zaračuna na odpoklic SGD 10 depozit na turistične Pass, namesto nepovratne SGD 5, ki ga redno EZ-Link kartice zaračuna. Ko se vrnete na kartico v roku petih dni po nakupu, dobiš depozit nazaj.
  • Turistične Freebies: uporabniki Turistična Pass pridobite ekskluziven dostop do promos, ki jih izberete Singapur trgovci na drobno, restavracij in drugih Singapur turističnih destinacij .

Singapur Turistična Pass stane SGD 18, SGD 26, in SGD 34 za eno-, dvo- in tri-dnevno akcije oz. Cena vključuje vrača SGD 10 depozit, ki se bo vrnil, ko bi kartico nazaj v roku petih dni od izdaje.

Za več informacij o Singapurju turistične Pass (vključno informacij o kje jih kupiti ), obiščite njihovo uradno spletno stran: Singapore Tourist Pass .

Če želite ugotoviti, kako priti od točke A do B, v Singapurju, uporabite GoThere.SG , vhod iskanje običajni jezik, da bi dobili razčlenitev kombinirane vlak-bus potovanje (z izbiro najhitrejši in najcenejši poti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *