Etiquette Sfaturi pentru a călători în Bali, Indonezia – Dos cultural și nu, atunci când vizitează Bali

Posted on

Etiquette Sfaturi pentru a călători în Bali, Indonezia - Dos cultural și nu, atunci când vizitează Bali

Ca „occidental“ și moderne la fel de mult din Bali se prezintă, cultura nativă Bali oferă o roca de bază tangibilă pe care sunt construite un comportament balineze și relații ferme și.

Deci, dacă ai de gând să viziteze Bali, cu o minte pentru a vizita templele de pe insulă și a întâlni oameni locale, va trebui să minte manierele să rămână în termeni buni cu localnicii. Urmați aceste sfaturi pentru a menține relații interpersonale netede în Bali, oriunde te duci în insulă.

  • Pentru alte dos și nu în Bali, citiți articolele noastre pe sfaturi de siguranță în Bali, Plaja Sfaturi de siguranță în Bali, și Sfaturi de sănătate în Bali.

Rochie și să acționeze modest. Localnicii din Bali sunt mult mai conservatoare decât majoritatea occidentalilor; ele dezaprobăm afișarea publică a afecțiunii. Așa că , atunci când în sau în apropierea temple balineze sau așezări rurale, să păstreze lucrurile touchy-feely la un nivel minim.

Același lucru este valabil cu îmbrăcăminte: imbrace cat mai modest posibil, mai ales atunci când vizitează temple. Atunci când efectuează o vizită la un templu din Bali, atât bărbați și femei sunt de asteptat sa poarte tricouri care acoperă umerii și o parte din partea superioară a brațelor. Șlapi sunt perfect acceptabile, atât timp cât aspectul general este modestă.

Următoarele acoperitoare de picior sunt obligatorii atât pentru bărbați și femei se pregătesc să intre un templu din Bali:

  • Sarong ( de asemenea , cunoscut pe plan local ca Kain Kamben ) în jurul picioarelor
  • Temple eșarfă (cunoscut ca un selendang ) in jurul taliei

Aceste elemente sunt, de obicei închiriate la cele mai multe intrari templu, dar ești absolut liber să aducă propriul.

  • Cititi mai multe despre locurile sfinte din Bali: Pura Luhur Uluwatu, Pura Besakih și Goa Gajah.

Nu folosiți mâna stângă pentru a atinge sau de a da. Această măsură de precauție are de a face cu mâna stângă fiind utilizate în principal în scopuri de igienă. Balinez în mod tradițional , nu folosiți hârtie igienică, folosind apă să se spele în schimb; mâna stângă „face afaceri“ de spălare a regiunilor de jos.

Astfel , mâna stângă este oarecum poluat, și nu ar trebui folosite pentru a atinge alte persoane sau să predea ceva peste. Excepția este atunci când utilizați ambele mâini pentru a mana ceva pe la cineva; acest lucru este considerat un compliment ridicat.

Nu utilizați degetul arătător de la punctul sau de a face semn. Dacă aveți nevoie pentru a atrage atenția cuiva, el face semn / ea să vină prin extinderea mâna și, cu palma orientată în jos, ceea ce face un val în jos.

Dacă aveți nevoie pentru a indica la ceva, prindere vag / ceașcă degetele și degetul mare punct, folosind în loc de degetul arătător.

Nu – ți pierde cumpătul. Balinez cred că vocea ridicarea cuiva este vulgar, fiind conflictuală este ofensator, și pierde cumpătul cuiva este pur și simplu rușinos. Localnici Bali niciodată nu arată furie sau pasiune în mod deschis, și pentru a găsi tendința occidentală față de Loudness și emoție deschis oarecum ofensator.

Nu atingeți capetele oamenilor. Sufletul ar trebui să locuiască în capul cuiva, făcându – l în afara limitelor pentru oameni să se atingă. Copiii nu chiar (copii balineze, care este) ar trebui să fie atins pe capetele lor, astfel încât nu noogies.

Nu introduceți nici un templu dacă ești menstruating. Acest lucru poate fi gripare la orice femeie, dar ai cultură o întreagă insulă împotriva tine pe asta. Orice femeie pe perioada de ei, sau oricine (indiferent de sex) , cu o rană care rulează în gât sau sângerare pentru care contează, este considerat impur și să nu fie permisă în nici un templu din Bali.

Canang Sari

Nu călcați pe ofertele (canang sari) , în stradă. Sari Canang sunt oferite Creatorului de localnici primul lucru în dimineața. Când ieși, veți găsi aceste pachete mici de țesute frunze de palmier, flori și plante aromatice peste tot, chiar și pe trotuare și scări.

Pasind pe unul poate fi profund ofensator pentru orice balinez care a fost martora pas greșit dumneavoastră. Deci, ceas în cazul în care vă pas în jurul valorii de la Bali, în special în partea anterioară a zilei, astfel încât să evitați să călcați pe sari canang.

Nu întrerupe orice procesiuni religioase. Procesiuni religioase în Bali apar destul de regulat, mai ales în timpul zilelor sfinte , cum ar fi Galungan și Nyepi. Aceste procesiuni religioase balineze au prioritate față de călătoria dvs., nici o întrebare.

Deci, dacă sunteți blocat în spatele unui procesiune pe un drum îngust, nu claxonezi sau altfel provoca bufnituri.

În interiorul unui templu din Bali, există câteva reguli pe care ar trebui să urmeze pentru a menține un comportament corect în timpul oricărui eveniment religios. Nivelul capului nu ar trebui să fie mai mare decât cea a preotului, de exemplu. Evitați utilizarea de fotografie flash în templu. Și în nici un caz ar trebui să meargă în fața ruga balinez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *