Etiquette Tips voor reizigers in Bali, Indonesië – Culturele Dos en niet moet doen bij een bezoek aan Bali

Posted on

Etiquette Tips voor reizigers in Bali, Indonesië - Culturele Dos en niet moet doen bij een bezoek aan Bali

Als “westerse” en modern als een groot deel van Bali presenteert zich, de inheemse cultuur van Bali zorgt voor een stevige en tastbare fundament waarop Balinese gedrag en relaties worden gebouwd.

Dus als je gaat naar Bali te bezoeken met een geest om een ​​bezoek aan de tempels van het eiland en het voldoen aan de lokale bevolking, moet je je manieren erg om te blijven op goede voet met de lokale bevolking. Volg deze tips om een ​​soepele interpersoonlijke relaties te onderhouden in Bali, waar je ook bent op het eiland.

  • Voor andere do’s en dont’s in Bali, lees onze artikelen over de veiligheid Tips in Bali, Beach Safety Tips in Bali, en gezondheid Tips in Bali.

Kleden en bescheiden te handelen. Balinese lokale bevolking is veel conservatiever dan de meeste westerlingen; ze frons op de openbare uitingen van genegenheid. Dus toen in of in de buurt van Balinese tempels of landelijke nederzettingen, houden de lichtgeraakt-feely dingen tot een minimum.

Hetzelfde geldt voor kleding: verkleden als bescheiden als mogelijk, vooral bij een bezoek aan tempels. Bij het betalen van een bezoek aan een Balinese tempel, zijn zowel mannen als vrouwen naar verwachting shirts die de schouders en een deel van de bovenarmen te dekken dragen. Flip-flops zijn volkomen aanvaardbaar, zolang de algehele look is bescheiden.

De volgende been bekledingen zijn verplicht voor zowel mannen als vrouwen de voorbereiding van een Balinese tempel in te voeren:

  • Sarong (ook plaatselijk bekend als Kain Kamben ) rond je benen
  • Temple sjaal (bekend als een selendang ) om je middel

Deze items zijn meestal verhuurd hooguit tempel ingangen, maar je bent helemaal vrij om zelf meenemen.

  • Lees meer over Balinese heilige plaatsen: Pura Luhur Uluwatu, Pura Besakih en Goa Gajah.

Laat uw linkerhand niet gebruiken aan te raken of te geven. Deze voorzorgsmaatregel heeft te maken met de linkerhand wordt voornamelijk gebruikt voor hygiënische doeleinden. Balinese traditioneel geen gebruik maken van wc-papier, het gebruik van water in plaats wassen; de linkerhand “doet de business” van het wassen van de onderwereld.

Dus de linkerhand is enigszins vervuild, en mag nooit worden gebruikt om andere mensen te raken of om iets te overhandigen. De uitzondering is wanneer u beide handen aan de hand iets meer dan aan iemand; dit wordt beschouwd als een groot compliment.

Gebruik uw wijsvinger om te wijzen of te lonken. Als u nodig hebt om aandacht te vragen voor iemand, wenken hem / haar te komen door de uitbreiding van je hand en met de handpalm naar beneden, waardoor een neerwaartse golf.

Als u nodig hebt om te wijzen op iets, losjes grip / beker je vingers en wijzen met uw duim in plaats van je wijsvinger.

Laat uw geduld niet verliezen. De Balinezen geloven dat stemverheffing is vulgair, die confronterend is beledigend, en het verliezen van je humeur is gewoon beschamend. Bali locals woede of passie tonen nooit openlijk, en vind de westerse tendens naar luidheid en geopend emotie enigszins beledigend.

Raak de hoofden van mensen. De ziel wordt verondersteld in het hoofd te verblijven, waardoor het off limits voor mensen aan te raken. Zelfs kinderen (Balinese kinderen, dat is) dient te worden aangeraakt op hun hoofd, dus geen noogies.

Gebruik geen tempel niet betreden als je menstrueert. Dit kan vreten aan een vrouw te zijn, maar je moet de cultuur van een hele eiland tegen u op deze. Elke vrouw op haar periode, of iedereen (ongeacht het geslacht) met een open wond of een bloedende wond wat dat betreft, is onrein beschouwd en niet te mogen in elk Balinese tempel.

Canang Sari

Ga niet op het aanbod (canang sari) in de straat. Canang sari worden aangeboden aan de Schepper door de lokale bevolking het eerste wat in de ochtend. Wanneer stapt uit, dan heb je deze kleine pakketten van geweven palmbladeren, bloemen en kruiden overal vinden, zelfs op trottoirs en trappen.

Het stappen op één kan diep beledigend voor elke Balinese die getuige is van je misstap zijn. Dus kijk waar je loopt rond Bali, vooral in het eerste deel van de dag, zodat u voorkomen dat intensivering op canang sari.

Gebruik geen religieuze processies niet onderbreken. Godsdienstige optochten in Bali komen vrij regelmatig, vooral tijdens hoge heilige dagen zoals Galungan en Nyepi. Deze Balinese religieuze processies hebben voorrang op uw reis, geen sprake.

Dus als je vast zit achter een processie op een smalle weg, niet toeteren of anders een tumult veroorzaken.

Binnen een Balinese tempel, zijn er een paar regels die je moet volgen om een goede houding te handhaven tijdens een religieuze gebeurtenis. De hoogte van je hoofd mag nooit hoger dan die van de priester zijn, bijvoorbeeld. Vermijd het gebruik van de flitser in de tempel. En onder geen enkele omstandigheid mag je loopt in de voorkant van het bidden Balinese!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *