Etnične enklavah Singapur – Dom v Singapur Malay, kitajski in indijski skupnosti

Posted on

Etnične enklavah Singapur - Dom v Singapur Malay, kitajski in indijski skupnosti
Ne potovanje v Singapur, je nikoli končana, dokler ne boste obiskali eno (ali vse) etničnih enklav v državi .

Predstavljajte si celotno kulturno področje Azije, stisnjeno v pest okrožij raztresene po vsej Singapur – ki povzema izkušnje obisku etnične okraje, ki služijo Malajski, kitajski in indijski skupnosti, ki zahtevajo Singapur doma.

Poleg kulturno visoko, boste dobili tudi najej in več nakupovanje in jedilnico na vsaki etnični stop!

Chinatown: The Immigrant kitajski Izkušnje

Chinatown je rodil iz politike Sir Stamford Raffles “dodeljevanja okrožje vsaki narodnosti v Singapurju – njegov 1828 mesto načrt dodeljena območje južno od reke Singapur za priseljenca otoka kitajske, ki je zgrajen po ozkih ulicah in shophouses Chinatown je.

Kreta Ayer je prvi del Chinatown obiskovalci videli, saj je Kitajska četrt MRT ustavi izhode naravnost v Pagoda Street v tej soseski. Za pešce steze v Kreta Ayerja so obložene s trgovinami, ki prodajajo tradicionalne in sodobne izdelke, trgovin kamere in Sokolar hrane.

Smith Street je mesto Chinatown Food Street je. Chinatown Food Street in Night Market, je treba videti, za obiskovalce, ki želijo, da vzorec vzemi okrožju je na tradicionalno kitajsko hrano.

Na Sago Street , lahko najdete Relic Temple Buddha Tooth, še en velik verski cilj za Singapur kitajske budistične skupnosti.

Telok Ayer in Ann Siang Hill skupaj predstavljajo eno izmed najstarejših področij Chinatown je, nekdanji napolnjena s templji sega v 19. stoletje, je ta hitro gentrifying okolico napolnjena s hip zalivanje lukenj in kavarne.

Obiščite najstarejši taoistični tempelj v Singapurju, thian Hock Keng tempelj, da bi dobili pogled na verske dejavnosti starih času kitajskih prebivalcev Singapurja.

Singapur narodni parki odbor predlaga, da jemljete to Sprehod z Ann Siang Hill in Telok Ayer Green , da bi dobili razumevanje lokalne kulture.

Nakupovanje v Chinatown. Kot je eksponent kitajske kulture v Singapurju, Chinatown uporablja svoje zgodovinske stavbe prodati etnične kulturne izkušnje ročaja: njegovi obnovljeni shophouses zavetje trgovine za tradicionalne kitajske umetnosti in obrti, oblačila, hrano, nakit in tradicionalne medicine.

Kje ostati. Za proračunske možnosti v območju, gledati skozi ta seznam Singapur Chinatown hoteli proračun.

Uživanje v Chinatown je lahko pustolovščina – vse, kar potrebujete, je pogum za vstop singapurski Hawker stojnico in preizkusite vse, kar ne poznate. (Začetek teh deset jedi, ki jih je treba poskusiti v Singapurju). Singapur Hawker centri, kot Maxwell Road Center za hrano in Chinatown Complex imajo vse, da se boste začeli, ali ste čin začetnik ali neustrašni gurman.

Lahko poskusite tudi streetside jedilnico ven na Pagoda, Temple, Serangoon in Smith ulic – Smith Street zlasti je mesto “Chinatown Street Food”, v državi prvi al fresco ulice jedilnico mesto v okrožju dediščine.

Za najboljši čas za obisk Chinatown , načrtovati svoje potovanje, da sovpada s Kitajsko novo leto v Singapurju in Hungry Ghost Festival; Nekdanja za streetside bazarji in obcestnih stojnic srečne hrane, svetilke in spominke; slednji za ulične predstave kitajske opere v korist duhove gostovanja zemljo.

Kampong Glam: Old Time-malajščina običaji

Islamska DNA Kampong Glam mora biti takoj jasno, da je prvi obiskovalec čas.

Mošeja Sultan in njegov ogromen zlata kupola meče dolgo senco nad okolico. Imena ulic nosijo izrazito arabski vpliv, ki nosi ime po najbolj znanih mest na Bližnjem vzhodu (Kandaharju v Afganistanu, Muscat v Omanu, Bussorah – Basra – v Iraku), in trgovine odražajo različne muslimanske kulture, ki so naredili ta del Singapur njihov dom.

Kampong Glam je stare stavbe izdal svojo zgodovino kot nekdanji dom Singapur starega Malajski licenčnin. Nekdanji Istana, ali kraljeva palača, danes domuje Heritage Center Malajski in njegovih osem galerije prikazuje zgodovino in kulturo Singapur Malays.

Mošeja Sultan, ki se nahajajo na vogalu arabske ulice in North Bridge Road, je največji Singapur mošeja. Mošeja Sultan je bila zgrajena leta 1920, in njegova zlata kupola je težko zgrešiti.

Nakupovanje scene na Kampong Glam je zlati rudnik za ljubitelje azijske kulture – perzijske preproge, svile, batiks, Brassware, parfumov na osnovi nafte, noša nakit, in Malay klobuki lahko vse kupil po trgovinah bazar v arabskem Street, North Bridge Cesta, Kandahar Street, in muškat Street.

Haji Lane in Bali Lane, dve vzporedni ulici na koncu jugozahodni Kampong Glam, zagotavlja popolnoma drugačno drobno sceno – tistega, ki je mlajša, bolj kolka in bolj živahno kot karkoli drugega, da je Singapur v ponudbi.

Stoletja arabske, indijske, malajski in indonezijskega priseljevanja so se Kampong Glam prehrambeno scene , kar je danes – začinjen Smorgasbord muslimanske prijazen fare, ki sega od Cibona Tarik (potegnil čaja) na turške kave za ovčje biryani za murtabak .

Kje ostati. Najzahodnejše vogal Kampong Glam, ki jih zaseda Golden Landmark Trgovski center in hotel, ki izvira iz nje, Village Hotel Bugis, poslovno-class hotel z bazenom a. Nekatere shophouses v Kampong Glam, da idealne preganja za butičnih hotelov in hostlov.

Ko na obisk. Kampong Glam res zaživi v času ramadana, kot na prostem stojnicah hrane in bazarji vselej nahraniti lačne Malays po sončnem zahodu.

Katong / Joo Chiat: Peranakan Kultura Central

Singapur Katong okolico – katerega Joo Chiat je njegova najbolj znana ulica – je že dolgo poznan kot osrčju za narodove Peranakan skupnosti. Peranakan (znan tudi kot Straits kitajščini) predstavlja zlitje malezijskem in kitajske kulture, ki živi naprej v vintage arhitekturi Katong je.

V zadnjih letih je Joo Chiat pobegnil hitro modernizacijo, ki je spremljal pohod Singapur je v 21. stoletju, z več kot 900 shophouses in stavb ohranjenih lokalnih ohranitvenih zakonov.

Trgovanje s temi shophouses skrbi bolj za domačine kot za turiste, čeprav je določena stopnja gentrifikacije sprejeti oprijem. Bubble-čaj trgovine in butik pekarne sobivajo poleg suhe blaga trgovin, tradicionalne kitajske medicine dvoran in malajščini oblačila trgovine.

Nekateri shophouses so ustvarjalno repurposed v proračun hotelih in hostlih; turisti, ki bivajo tukaj, lahko prebiti v vratu-globoko v lokalno kulturo, ki je stala bivanja na nedosegljive od bolj priljubljenih Singapur znamenitosti.

Koon Seng cest in East Coast Road še izbor shophouses in vrstnih hiš z edinstveno Peranakan voh. Zgodovina navdušence lahko raziskujejo Katong je Peranakan preteklosti podrobneje skozi muzejih, kot so Katong Antique House in butiki, kot so Rumah Bebe .

Območje Katong je tudi znan po svoji veliki etnično hrano, predvsem zgoščenega skupaj Hawker stojnicah vzhodni obali Road je.

Mala Indija: pridih podcelini

Mala Indija je najbolj edinstveno aromo vseh etničnih enklav Singapur – kreda je do začimb in dišav, ki se prodajajo in uporabljajo prek svojih številnih ulicah. Mala Indija je dom 24-urni nakupovalno središče, znano kot Mustafa Centre, kjer drobno dobesedno nikoli ne spi. Drugi nakupovanje spominkov postanki vključujejo Little India Arcade, Tekka trgu in stojnicah več o Campbell Lane, kjer se tradicionalno Saris lahko vgradijo in kupil.

Obiščite Mala Indija v času tradicionalnih festivalov Deepavali in Thaipusam videti malo Indijo na najboljše – prižgal na tisoče luči in živahno z še več dejavnosti, kot ponavadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *