Evenementen en Festivals in januari in Rome, Italië

Posted on

Evenementen en Festivals in januari in Rome, Italië

Als u van plan bent een reis naar Rome in januari, wordt u een bezoek aan de stad als het gaat in een beetje een post-Kerstmis stilte. Toch zijn er een aantal belangrijke festivals en evenementen bij te wonen in de Eeuwige Stad in januari, en je zult minder drukte, goedkoper hotel kamers en een ontspannen sfeer – anders dan op New Year’s Eve, natuurlijk!

De temperatuur kan behoorlijk koud in Rome in januari, hoewel de sneeuw is een zeldzame gebeurtenis. Worden bereid door de verpakking en de dressing in lagen, en zorg ervoor dat een warme jas, een sjaal, een hoed en handschoenen mee te nemen.

Ervaar deze gebeurtenissen, en ook deelnemen aan een aantal andere activiteiten die ideaal zijn deze tijd van het jaar. Om uw winterse weer fix in de Eeuwige Stad, het hoofd naar het tijdelijke, openlucht ijsbaan in het Auditorium Parco della Musica, net ten noorden van het centrum van de stad in de wijk Flaminio. Er is soms een ijsbaan geopend in Castel Sant’Angelo, maar het is moeilijk om dit te bevestigen van jaar tot jaar. Als je het geluk te vinden bent de ijsbaan te openen wanneer u langs dwalen op je vooruit of terug van het Vaticaan, riem op sommige skates en pronken met je vaardigheden!

En gebruik deze tijd van het jaar om te controleren of een aantal musea. In de post-Kerstmis rust die over Rome valt in januari, kan het zijn dat je enkele van de beste musea van de stad vrijwel alle hebt voor jezelf – of op zijn minst, met veel minder bezoekers dan tijdens andere delen van het jaar. Als het weer buiten koud is of somber, het is een perfecte gelegenheid om je tijd binnenshuis te nemen (en warm te blijven), het bewonderen van een aantal van de meesterwerken van de kunstmusea van Rome.

New Year’s Day (Capodanno)

Nieuwjaarsdag (1 januari) is een nationale feestdag in Italië. De meeste winkels, musea, restaurants en andere diensten zullen worden gesloten, zodat de Romeinen kunnen herstellen van hun wilde New Year’s Eve Feesten en ontspannen met dierbaren. Zelfs met de meeste monumenten gesloten, kunt u nog genieten van een wandeling rond de stad en enkele van de bezienswaardigheden zonder de drukte. In de avond, vraag dan uw hotel conciërge om u te helpen een open restaurant.

Epiphany (La Festa dell’Epifania)

Een nationale feestdag, het Hoogfeest van de Driekoningen van de Heer, het vieren van de doop van Jezus Christus, valt op 6 januari en is officieel de Twaalfde Nacht van Kerstmis. In Vaticaanstad, een optocht met honderden mensen gekleed in middeleeuwse kostuums wandelingen langs de brede laan in de aanloop naar het Vaticaan. De processie deelnemers dragen symbolische geschenken voor de paus, die vervolgens voert een ochtend massa in Saint Peter’s Basilica na de optocht. Veel kerken voeren leven nativities voor Epiphany, en omdat het minder dan twee weken na Kerstmis, vele presepi (kerststallen) zijn nog steeds te zien ook.

La Befana valt ook op 6 januari en is een zeer speciale dag voor de Italiaanse kinderen als ze de komst van La Befana, een goede heks te vieren. Als u wilt een Befana pop te kopen, ga dan naar Piazza Navona kerstmarkt, waar je veel van hen op het display.

Dag van de heilige Antonius (Festa di San Antonio Abate)

De Dag van het feest van de Heilige Antonius Abbott viert de patroonheilige van de slagers, huisdieren, Basketmakers, en doodgravers. In Rome wordt deze feestdag gevierd op 17 januari in de kerk van Sant’Antonio Abate op de Esquilijn.

Er is ook de zeer populaire jaarlijkse “Blessing of the Beasts” ceremonie die begeleidt deze dag vindt plaats in het nabijgelegen Piazza Pio XII. Een open-air stabiel is samengesteld door de Italiaanse vereniging van veehouders (AIA) in de piazza, direct tegenover het Sint Peter’s in Vaticaanstad.

Elk jaar is er een tentoonstelling van vee, met inbegrip van koeien, schapen, geiten en kippen die voor het publiek toegankelijk is. Naar aanleiding van de komst van de dieren, is een officiële katholieke mis uitgevoerd voor de boeren, hun families, en alle dierenliefhebbers door de Aartspriester van St Peter’s. Nadat de massa, de Archpriest voert zegen van alle dieren. Over de middag vindt u een reeks van paarden steigeren in de straat te zien. Deze unieke vakantie is een geweldige manier voor toeristen om een ​​kijkje in hoe de lokale bevolking te vieren minder bezochte evenementen te zien.

Sales (Saldi)

Winkels in Rome en de rest van Italië houden enorme verkoop of  Saldi , twee keer per jaar, te beginnen in januari en eind juli. Dit is een kans om opscheppen enorme koopjes, met name op mode en accessoires (en ohhh de  schoenen! ). Koopjesjagers zullen meer betaalbare winkels langs alle van de Via del Corso, mid-tot high-end winkels aan de Via Cola di Rienzo in de buurt van het Vaticaan, en super-high-end designer winkels rond de Via Veneto en de Spaanse Trappen te vinden. Maar ongeacht hoe chic de winkel, iedereen rondhangt de “saldi” teken in januari, en kunt u prachtige prijzen te vinden als handelaren om ruimte te maken voor de lente releases.