Evenementen en Festivals in november in Rome, Italië

Posted on

 Evenementen en Festivals in november in Rome, Italië

November is niet meteen gezien als de beste tijd van het jaar om Rome te bezoeken want dat is wanneer het weer begint te koud om te draaien, en het kan regenen. Hoewel Rome is populair bij toeristen het hele jaar door, November is een maand waarin de Romeinen hebben vaak de Eeuwige Stad vrij veel voor zichzelf. Het is een goed moment om de theater- en concertseizoen, evenals verschillende religieuze gebruiken genieten.

Allerheiligen

Op deze feestdag op 1 november, Italianen herinneren aan hun overleden dierbaren door een bezoek te graven en begraafplaatsen. Op deze plechtige gelegenheid vele Romeinen bezoeken plaatselijke kerken voor speciale vieringen en bezoek beroemde Romeinse catacomben van de stad, de ondergrondse tunnels waar de burgers van het oude Rome werden begraven. Allerzielen op 2 november is geen officiële Italiaanse nationale feestdag, maar het wordt ook waargenomen door Italianen die bloemen aan de begraafplaatsen te brengen.

Roma Jazz Festival

Al meer dan 40 jaar, is dit festival van jazz concerten gehouden in Rome Auditorium Parco della Musica , meestal tijdens de eerste week van november. De week lang feest van de jazz biedt voor elk wat wils, met Italiaanse en internationale jazz-sterren waar je van een eclectische mix. Past kunstenaars hebben opgenomen zanger Gregory Porter, de Dhafer Youssef Quartet, en Australische Grammy-winnaar Sarah Mckenzie. Op drie zondagen in november kunt u bij te wonen gratis muziek optredens in het Teatro di Villa Torlonia.

Romaeuropa Festival

Gedurende de maanden oktober en november, de Romaeuropa Festival presenteert culturele evenementen op diverse locaties in Rome. Het uitgebreide programma omvat hedendaagse muziek concerten, inventieve dansvoorstellingen, en live theater presentaties.

Rome Film Fest

Vanaf het einde van oktober tot en met de eerste week van november, het Rome Film Fest gastheer internationale filmvertoningen, panelen, klassen, en andere-cinema-gerelateerde evenementen. De volledige line-up bekend gemaakt aan het publiek via de pers in begin oktober. Slechts een van de vele Italiaanse film festivals, deze heeft in het verleden, kenmerkte grote namen Hollywood-regisseurs als Wes Anderson, Jonathan Demme, en Martin Scorsese evenals vele Italiaanse en internationale regisseurs en acteurs. Evenementen worden gehouden in het Auditorium Parco della Musica en andere locaties in Rome.

Feest van Sint-Cecilia

Op 22 november, Romeinen vieren een lokale favoriete heilige, Cecilia, de patrones van musici. Haar feestdag wordt gevierd in Santa Cecilia kerk in de wijk Trastevere van Rome, evenals bij de catacomben van San Callisto. De 9e-eeuwse kerk in Trastevere wordt gezegd te zijn gebouwd op de plaats van het huis van Cecilia, een upper-class vrouw, die in de 3e eeuw leefde. De kerk bevat een prachtig fresco van Cavallini en een bewegend beeld van Sint Cecilia door Stefano Maderno. De kerk is open voor het publiek het hele jaar door.