Evenimente și festivaluri în ianuarie, în Roma, Italia

Posted on

Evenimente și festivaluri în ianuarie, în Roma, Italia

Dacă sunteți de planificare o excursie la Roma, în ianuarie, veți vizita orașul ca merge într-un pic de o perioadă de acalmie post-Crăciun. Cu toate acestea, există mai multe festivaluri importante și evenimente pentru a participa în Orașul Etern în ianuarie, și veți găsi mai puține mulțimile, camere de hotel mai ieftine și de o atmosferă relaxată – altele decât în ​​ajunul Anului Nou, desigur!

Temperaturile pot fi destul de frig la Roma, în ianuarie, deși zăpadă este un eveniment rar. Fii pregătit de ambalare și de pansament în straturi, și asigurați-vă că pentru a aduce o haină caldă, o eșarfă, o pălărie și mănuși.

Experiența acestor evenimente, și, de asemenea, să ia parte la alte activități care sunt ideale această perioadă a anului. Pentru a obține fix pentru vremea de iarnă în Orașul Etern, cap la patinoar temporar, în aer liber de gheață la Auditorium Parco della Musica, la nord de centrul orașului, în cartierul Flaminio. Există, uneori, un patinoar deschis la Castel Sant’Angelo, dar este dificil de a confirma acest lucru de la an la an. Dacă ești suficient de norocos pentru a găsi patinoarul deschide când umbla trecut, pe spate sau mai departe de Vatican, curea pe unele patine și scoate în evidență abilitățile dumneavoastră!

Și de a folosi acest moment al anului pentru a verifica unele muzee. În calm post-Crăciun, care cade peste Roma în ianuarie, s-ar putea găsi că ai unele dintre muzeele principale ale orașului, practic, toate pentru tine – sau, cel puțin, cu mult mai puține vizitatori decât în ​​alte părți ale anului. În cazul în care vremea este rece afara sau mohorât, este o oportunitate perfectă de a lua timp (și de ședere cald) în interior, admirând unele capodopere ale muzeelor ​​de artă din Roma.

Ziua de Anul Nou (Capodanno)

Ziua de Anul Nou (1 ianuarie) este o sărbătoare națională în Italia. Cele mai multe magazine, muzee, restaurante și alte servicii vor fi închise, astfel încât romanii pot recupera de la lor sălbatice de Anul Nou Festivități și relaxați-vă cu cei dragi. Chiar și cu cele mai multe monumente închise, vă puteți bucura în continuare de mers pe jos în jurul orașului și a vizita obiectivele turistice fără mulțimile. Seara, întrebați concierge hotelului pentru a vă ajuta să găsiți un restaurant deschis.

Epifania (La Festa dell’Epifania)

O sărbătoare națională, solemnitatea Epifaniei Domnului, sărbătorind botezul lui Isus Hristos, cade la 6 ianuarie și este oficial douăsprezecea noapte de Crăciun. În Vatican, o procesiune care conține sute de oameni îmbrăcați în costume medievale plimbări de-a lungul bulevard larg, care duce la Vatican. Participanții procesiune transporta cadouri simbolice pentru Papa, care conduce apoi o masă de dimineață în Bazilica Sfântul Petru după procesiunea. Multe biserici efectua nativities vie pentru Boboteaza, iar din moment ce este mai puțin de două săptămâni după Crăciun, multe presepi (scene Nașterea Domnului) sunt încă pe ecran, de asemenea.

La Befana, de asemenea, cade pe 6 ianuarie și este în special o zi specială pentru copiii italieni ca ei sarbatoresc sosirea La Befana, o vrăjitoare bună. Dacă doriți să cumpărați o păpușă Befana, cap la piață Piața Navona de Crăciun în cazul în care veți vedea multe dintre ele pe ecran.

Ziua Sfântului Antonie (Festa di San Antonio Abate)

Ziua Sărbătoarea Sfântului Anton Abbott sărbătorește patronul spiritual al măcelărie, animale domestice, basketmakers și gropari. În Roma, această zi de sărbătoare este celebrată la data de 17 ianuarie, la biserica din Sant’Antonio Abate pe Dealul Esquiline.

Există, de asemenea, foarte popular anual „Binecuvântarea fiarelor“ ceremonia care însoțește această zi are loc în apropiere de Piazza Pio XII. Un stabil în aer liber este asamblat de către Asociația Italiană a Fermierilor de animale (AIA), în piazza, chiar în fața Piața Sfântul Petru din Vatican.

În fiecare an, există o expoziție de animale de animale, inclusiv vaci, oi, capre și găini, care este deschis pentru public. În urma sosirea animalelor, o masă oficială catolică se desfășoară pentru fermieri, familiile lor, și toți iubitorii de animale de către protopopul Sf Petru. Dupa masa, protopopului conduce o binecuvântare a tuturor animalelor. Despre amiază, veți vedea un șir de cai pe stradă dându-si aere. Această vacanță unică este o modalitate foarte bună pentru turisti pentru a vedea un aspect interior la modul în care localnicii sărbătoresc evenimente mai puțin frecventate.

Vânzări (Saldi)

Magazine în Roma și restul Italiei dețin vânzări uriașe, sau  Saldi , de două ori pe an, începând din ianuarie și sfârșitul lunii iulie. Aceasta este o șansă de a aduna chilipiruri uriașe, în special cu privire la moda si accesorii (si Ohhh de  pantofi! ). Vânătorii de chilipiruri vor găsi mai multe magazine accesibile căptușesc toate Via del Corso, la mijlocul de magazine high-end pe Via Cola di Rienzo lângă Vatican, și super-high-end designer de cumpărături în jurul valorii de Via Veneto și Treptele Spaniole. Cu toate acestea , indiferent de modul în care chic magazin, toată lumea se blochează semnul „Saldi“ în ianuarie, și puteți găsi prețuri mari ca comercianți pentru a face loc de presă de primăvară.