Skip to main content

Festivali na Tajskem – kdaj in kje

7 Crazy festivali ki lahko vplivajo na vaše potovanje na Tajsko

Festivali na Tajskem - kdaj in kje
Festivali na Tajskem so praznovali z gusto in lahko naredijo ali pa uničijo svoje potovanje, odvisno od časa. Nič ni hujšega kot samo manjka velik dogodek, ki je odločalo o tem, in se ukvarjajo z množice namesto da bi uživali v festival.

Čeprav je tehnično dveh ločenih počitnic, so Loi Krathong in Yi Peng običajno združeni v eno vizualno spektakularen festival ognja in svetlobe.

Na tisoče plamensko pogon kitajske luči so izpusti v zrak in se pojavijo kot nove zvezde na nočnem nebu. Medtem pa so na tisoče drobnih čolnov z gorečih sveč sprosti na reki v Chiang Mai kot stalno ognjemet palici nad glavo. S tako reke in nebo dobesedno gori, vizualni učinek je osupljiv!

Luči so visela po mestu, posebni slovesnosti potekajo v templjih, in velik Procesija povorke skozi ulicah Chiang Mai; Loi Krathong je eden izmed najbolj uživala festivalov na Tajskem.

 • Kdaj: Loi Krathong poteka v novembru. Datumi spremeniti, ker je festival, ki temelji na luninem koledarju.
 • Kje: Biti Lanna počitnice, Loi Krathong in Yi Peng so najbolj izkušenih v severnem Tajskem, bodisi v Chiang Mai, Chiang Rai, ali v majhnih vaseh izven Chiang Mai, kot so Mae Cho.

Songkran, tajsko novo leto in vodi festival, ki je praznoval, ki jih metali vedra vode na prijatelje in tujci v dobrosrčen zabave. Veliko revellers kupujejo velike vodne topove in boja proti njim na ulicah, v mokrem, divje, ples Zločin.

Ulice v Chiang Mai zaprli za nekaj dni plesa in vode metanje; voda je zagotovljena z jarkom okoli starega mesta. Boste verjetno prepojena v nekaj minutah zapustili svoj hotel, tako nepremočljiva svoje stvari in se oborožite z žlico; nihče ne sme ostati suh!

 • Kdaj: 13. april do 15.
 • Kje: Songkran praznuje do neke mere skozi Tajskem, pa je epicenter je Chiang Mai.

Ena izmed najbolj nenavadnih festivalov na Tajskem, ne mislim, da za trenutek, da je Phuket vegetarijanska Festival okoli razpravljali fin točke tofu. Udeleženci hote luknjanje njihove obraze z bodali in nabodala, hodi na vročo žerjavico, in ležati na postelji z noži.

Petarde, petje, in ples množica na ulicah dodati v kaos, kot prostovoljci opravljajo dejanja pohabljanje same sebe. Neverjetno, bhakte trdijo, da se počutijo malo bolečine in celo njihove rane po festivalu hitro zacelijo.

 • Kdaj: Med septembrom in oktobrom; Datumi sprememb, ki temeljijo na kitajski lunarni koledar.
 • Kje: Otok Phuket, Tajska. Nekateri praznovanja potekala v Bangkoku.

Vi zagotovo ne bi bilo treba iti na Kitajsko, da uživajo veliko kitajsko novo leto praznovanje. S prebivalci in vplivov iz vsega, Tajska pride, da bi v novem letu s treh različnih prazniki: 1. januar, tajsko novo leto med Songkran, in kitajsko novo leto.

Kitajski Novo leto zadene velik v Chinatown, Bangkoku, z ognjemetom, parade, lev plesi in posebnih živil.

 • Kdaj: Datumi spreminjajo letno, vendar Kitajsko novo leto ponavadi pade v januarju ali februarju.
 • Kje: Kitajsko novo leto praznujejo po vsej Tajskem, vendar je epicenter je v Bangkoku Chinatown.

Kar se je začelo že pred desetletji naj bi, kot je majhna stranka med prijatelji morphed v morda največji beach party na svetu. Kar 30.000 ljudi ali več spustimo na eni plaži v tajskih otokih vsak mesec plesati, igrati z ognjem, in živijo hedonistično fantazije pod polno luno. Zločin je treba razumeti, da bi verjeli.

Za noro stranke so postale obred prehoda za popotnike, ki se gibljejo po Banana palačinka poti skozi jugovzhodni Aziji. Polna luna Stranke so postale tako priljubljena, da Haad Rin ne more niti sprejme vsakogar; veliko partygoers spijo v pesek ali ostati na bližnje otoke. Zdaj območje ostane zaposlen s strankami praznovali skoraj vse faze lune.

 • Kdaj: V noči polne lune, vsak mesec v letu. Mnogi budistični prazniki sovpada s polno luno, tako da je datum stranka prilagodi. Glej rok Full Moon Party .
 • Kje: Haad Rin na otoku Koh Phangan , v zalivu Tajske.

Kralj Bhumibol Adulyadej je najdlje vladajoči monarh na svetu, pred smrtjo leta 2016. Kralj je ljubil na Tajskem; njegova smrt je sprožil celoletni nacionalno obdobje žalovanja na Tajskem.

Njegov rojstni dan je ostal kot Očetovski dan, medtem, Kraljeva Praznovanje rojstnega dne preselil 28. julija.

 • Kdaj: 5. december
 • Kje: Bangkok

King Maha Vajiralongkorn nasledil svojega očeta kot novi kralj Tajske. Njegov rojstni dan je domoljubni dogodek, ki se vsako leto praznuje z ognjemetom, akti dobrih dejanj, in procesije.

 • Kdaj: 28. julij
 • Kje: Skozi Tajskem, vendar je največja praznovanje se je v Bangkoku

8. Kraljičin rojstni dan

Kraljica Tajske, Sirikit Kitiyakara, ki je prav tako ljubil s strani tajskih ljudi. Ona je najdlje na svetu Consort na monarha. Posebne svečanosti označiti vsako leto njen rojstni dan.

 • Kdaj:  12. avgust
 • Kje:  Bangkok in Chiang Mai

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *