Festivalul Vegetarian Phuket

Posted on

Un ghid pentru Nouă Festivalul Împăratului Zeii din Thailanda

Festivalul Vegetarian Phuket
De asemenea, cunoscut sub numele de Nouă Emperor zei Festivalul sau Festivalul Jay Kin, Festivalul Vegetarian Phuket este un eveniment anual taoist celebrat în primul rând de către comunitatea chineză în Thailanda și în jurul valorii de Asia de Sud-Est.

Rularea timp de nouă zile, festivalul vegetarian din Phuket este considerat de mulți ca fiind cele mai extreme și bizar de festivaluri din Thailanda. Adepții nu numai renunțe la carne pentru vacanță, o selectați câțiva participanți de fapt, practica de automutilare sub formă de piercing obrajii lor cu săbii, mersul pe cărbuni aprinși, alpinism scări făcute din lame de cuțit!

Cele șapte stele care alcătuiesc constelația noastră Carul mare plus două stele nevăzute sunt considerate a fi cele nouă zei împărat celebrate.

Ceea ce sa va asteptati la Festivalul Vegetarian Phuket

Nu vă așteptați la o experiență templu sumbru! Festivalul Vegetarian este plin de viață, haotic, și tare. O gloată de oameni se formează în jurul procesiunea în timp ce incantarea si a aruncat petarde; un dans leu țese prin mulțime. Participanții poartă alb în timp ce piesa mah – adepții vrăjit care cer zeii să intre corpurile lor – poarte costume elaborate și străpunge corpurile lor.

Aleșii cântec mah – întotdeauna bărbați și femei necăsătorite – străpunge fețele lor cu totul , de la cârlige la sulițe mari , cu ajutorul unei echipe de sprijin; Unii merg pe cărbuni încinși sau pe paturi de minciună cuțite. Toate mah cântec pretinde să se simtă durere puțin și puțini au alungarea reziduală!

Bucăți de hârtie de culoare portocalie și pânză sunt distribuite în întreaga mulțime au noroc.

Reguli pentru Festivalul

Adepții sunt de așteptat să poarte alb și să păstreze gânduri curate; ei renunță la carne, sex, alcool, stimulente, și alimente puternice, cum ar fi usturoiul. Turiștii sunt invitați să participe la procesiunea și să ia fotografii. Deși Festivalul Vegetarian poate parea ca un carnaval bizar, este încă un eveniment profund religios; arată respect și de ședere din drum!

Oamenii din doliu și femeile gravide sau menstruației nu ar trebui să participe la ceremonii.

Mancare vegetariana

În timp ce mulți turiști pur și simplu participa pentru a vedea piercing – uri extreme, hrana vegetariana excelenta poate fi savurat de toți. Restaurante participante și tarabe alimentare acoperi un steag galben , cu litere roșii din China.  Versiunile de feluri de mâncare celebre tăieței thailandeze sunt preparate fără carne sau sos de pește.

Mâncarea vegetariană găsite la festivalul arata identic cu produse din carne, cum ar fi carne de porc și de pui, cu toate acestea, fiți siguri că este vegetarian – chiar și ouă și produse lactate care nu sunt folosite în timpul festivalului. O atenție deosebită este luată pentru a da hrană aceeași textură și aparițiile cărnurile pe care le imită.

Istoria împăratului Festivalul zeilor Nouă

Ca și în multe festivaluri antice, oamenii nu sunt de acord cu privire la originile Festivalului Emperor zei Nouă. O teorie afirmă că festivalul a fost adus la Phuket din China de către o trupă de actori în jurul valorii de 1825.

Nouă imperiali zei Festivalul se observă în China, cu toate acestea, străpungerea și automutilării sunt unice în Thailanda. Unii sugerează că străpungerea au fost influențate de acte similare, care sunt efectuate în timpul festivalului anual Thaipusam indian.

În cazul în care pentru a experimenta Festivalul Vegetarian Phuket

Festivalul Vegetarian este sărbătorită într -o oarecare măsură , în Bangkok, Chiang Mai, și chiar Kuala Lumpur; Cu toate acestea, Phuket – care are o populatie chinez de aproximativ 35% – este locul pentru a vedea adepții Fascinată străpunge corpurile lor și de a efectua fapte de automutilare.

Doar câteva dintre cele mai importante altare din Phuket pentru martorii ceremonii sunt: ​​Jui Tui, Bang Niew, Phut Jaw, Cherng Talay, și Kathu.

Festivitățile se deplaseze între diferite temple în întreaga sărbătoare; iau un program de evenimente este esențială pentru a fi în locul potrivit la momentul potrivit.

Vizitati oficial Festivalul Vegetarian Phuket site – ul pentru un program de evenimente.

Când a se vedea Festivalul

Festivalul Vegetarian Phuket începe în prima zi, în a noua lună a calendarului lunar chinezesc, astfel încât datele schimba anual. De obicei, festivalul are loc în toamnă, aproape de sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie.

Vârful Festivalului imperiali zeilor Nouă este pe nouă – sau ultima – zi ca ceremonia devine o frenezie de rămas bun pentru a trimite zei acasă la cer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *