Festivalurile de top din Roma și evenimente în luna iunie

Posted on

 Festivalurile de top din Roma și evenimente în luna iunie

Iunie este începutul sezonului de vârf de vară la Roma, iar Cetatea Eternă sună în dreapta, cu unele dintre festivalurile și evenimentele cele mai importante. Și, în timp ce luna iunie este o lună plină în Roma, veți găsi în continuare mulțimile mai puțin dense decât în ​​lunile iulie și august, și mai blândă generală meteo.

Iată o listă a evenimentelor de top din Roma, în luna iunie. Rețineți că 2 iunie Ziua Republicii, este o sărbătoare națională, atât de multe companii, inclusiv muzee și restaurante, vor fi închise.

Ziua Republicii (2 iunie)

Ziua Republicii, sau Festa della Repubblica, este o sărbătoare națională mare înrudită cu Independence Days în alte țări. Ea comemorează Italia să devină o republică în 1946, după sfârșitul celui de al doilea război mondial. O paradă uriașă are loc pe Via dei Fori Imperiali și include un pasaj uimitoare de Forțele Aeriene Italiene, urmată de muzică în Grădinile Quirinale.

Gradina de trandafiri

Orașul lui Rose Garden este deschisă publicului în perioada mai și iunie, de obicei, prin aproximativ a doua sau a treia săptămână din iunie. Grădina este pe Dealul Aventin ca Via di Valle Murcia 6, nu departe de Circus Maximus.

Corpus Domini (până la mijlocul lunii timpurie iunie)

Exact 60 de zile după Paște, catolicii sărbătoresc Corpus Domini, care onoreaza Sfânta Euharistie. În Roma, această zi de sărbătoare este de obicei sărbătorită cu masa de la Catedrala San Giovanni in Laterano, urmat de o procesiune la Santa Maria Maggiore. Multe orașe mai mici dețin o infiorata pentru Corpus Domini, crearea de covoare cu desene realizate din petale de flori în fața bisericii și de-a lungul străzilor. La sud de Roma, Genzano este un oraș bun pentru covoare petale de flori, sau cu capul spre nord către orașul Bolsena pe lacul Bolsena.

Sărbătoarea Sfântului Ioan (San Giovanni, 23-24 iunie)

Această sărbătoare este celebrată în marea piazza în fața bisericii San Giovanni in Laterano, orașul cel mai important catedrala din Roma. In mod traditional celebrarea include mese de melci (lumache) si purcel de lapte, plus concerte și artificii. Melcii fac parte din tradiția ca coarnele lor sunt considerate a reprezenta discordie și vă faceți griji – prin consumul ei, elimina toate grijile pentru anul.

Sfinții Petru și Pavel Ziua (29 iunie)

Doi dintre cei mai importanți sfinți Catolicismului sunt celebrate pe această sărbătoare religioasă cu mase speciale la Bazilica Sfântul Petru de la Vatican și San Paolo Fuori le Mura. La Piața San Pietro, un ecran masiv infiorata are mai mult de 1 milion de flori afișate în design artistic pe trotuar. Un foc de artificii spectaculoase peste arată în apropiere de Castelul Sant’Angelo închide festivități.

Lungo il Tevere

„De-a lungul Tibru“ este un festival-lung de vară pe malurile Tibrului (Tevere) River, care trece prin Roma. Acesta oferă o atmosferă de sat de tarabe alimentare, restaurante pop-up, arte și meserii furnizori, muzică live și chiar unele plimbari puștiulică și distracții.

Lungo il Tevere are loc pe partea de vest (Vatican) al râului și este accesat prin scări care duc în jos la malul râului. Satul este situat între Piazza Trilussa (la Ponte Sisto) și Porta Portese (la Ponte Sublicio). Există un punct de acces pentru scaune cu rotile la Lungotevere Ripa.

Rock romi

The Rock anual Festivalul de romi începe la sfârșitul lunii iunie, aducând cap de afis acte muzicale la locurile din jurul Romei, inclusiv Circus Maximus.