Frankrijk in augustus: Weer, wat in te pakken, en wat te zien

Posted on

Frankrijk in augustus: Weer, wat in te pakken, en wat te zien
De Franse traditioneel nemen hun zomervakantie op 14 juli (Bastille Day) tot half augustus, zodat u kunt vinden een aantal winkels gesloten voor de eerste helft van de maand als inwoners van Noord-Frankrijk migreren zuiden, waar de kuststaten strand steden ervaren van grote hoeveelheden toeristen en burgers zowel genieten van de zomerzon.

Augustus is nog steeds een grote festival seizoen in Frankrijk, dat eten, muziek (vooral jazz), straattheater, kunst en films de hele maand viert. Er is een bijzondere nadruk op lokale festivals zoals de Fransen terug naar hun roots en vakantiewoningen te nemen aan vele kleine dorpjes in het eerste deel van de maand.

Veel van de steden zoals Chartres en Amiens gezet op spectaculaire lichtshows ‘s nachts, terwijl het kasteel in Blois presenteert een dramatische levende geschiedenisles in het donker als het weer blijft warm genoeg laat uit te blijven. Bovendien worden alle musea en attracties zijn open met uitgebreide zomer uur gedurende de maand, en het is een van de beste tijden om buiten te eten te ervaren op trottoirs en terrassen in het hele land.

Weer Augustus in Frankrijk

Het weer in Frankrijk is meestal glorieuze gedurende de maand augustus, maar het kan worden stormachtig in sommige regio’s. Over het algemeen kun je verwachten dat blauwe luchten en warme temperaturen, zelfs ‘s nachts, maar afhankelijk van waar u bent in Frankrijk, zijn er variaties in het klimaat. Gemiddeld highs in het hele land te bereiken meer dan 80 graden Celsius op de heetste dagen en de gemiddelde dieptepunten naar beneden te bereiken tot 55 graden Fahrenheit op de coolste nachten.

In Parijs en het noorden van Frankrijk, kan augustus onvoorspelbaar zijn. Het kan stormachtig zijn dus verwacht zware buien op elk gewenst moment, maar het kan ook erg heet zijn. Ondertussen kan het zuiden van Frankrijk heet en vochtig zijn, met een aantal hittegolven deze maand met temperaturen tot aan de hoge jaren ’90. Afhankelijk van welke stad u bezoekt, zult u waarschijnlijk ervaren drastisch verschillende weersomstandigheden.

 • Paris: Gemiddeld highs van 75 F, de gemiddelde dieptepunten van 59 V en 13 dagen regen
 • Bordeaux: Gemiddeld highs van 79 F, de gemiddelde dieptepunten van 57 V en 11 dagen regen
 • Lyon: Gemiddeld highs van 79 F, de gemiddelde dieptepunten van 56 F, en 11 dagen regen
 • Nice: Gemiddeld highs van 81 F, de gemiddelde dieptepunten van 64 F, en 7 dagen regen
 • Strasbourg: Gemiddeld highs van 75 F, de gemiddelde dieptepunten van 55 F, en 14 dagen regen

Wat te Pack

Frankrijk is een groot land, dus wat je pakken hangt af van waar je naartoe gaat. In de hete, droge zuiden van Frankrijk, vindt u lichte katoenen kleding, een licht windjack, een hoed of vizier, goede zonnebrandcrème, een badpak, goede wandelschoenen en sandalen willen. In de nattere, noordelijke deel van Frankrijk, wilt u misschien een regenjas, paraplu en waterdichte schoenen en misschien zelfs een lichte jas voor het geval je koud ‘s nachts te brengen.

Evenementen Augustus in Frankrijk

Van rijke culturele viering van levendige muziek festivals, is er geen tekort aan grote lopende en jaarlijkse evenementen die naar Frankrijk in augustus. Hoewel veel bewoners massaal naar de zuidelijke stranden van Frankrijk om af te koelen, anderen blijven in de stad om de diversiteit van het land te ervaren door middel van haar verscheidenheid aan speciale evenementen.

 • Jazz a Marciac: Deze jazz festival vindt plaats gedurende drie weken van 27 juli tot 15 augustus in de zuidwestelijke dorp Marciac en is voorzien van lokale en internationale kunstenaars.
 • Arelate Festival : De Arles Romeinse Arena komt tot leven met gladiatoren, wagens, en Romeinse games voor een viering van de Middeleeuwse cultuur vanaf 18 augustus tot en met 26.
 • Chaumont-sur-Loire International Garden Festival: het antwoord van Frankrijk op de Show Chelsea Flower in Londen vindt plaats in de Loire-vallei van april tot november van elk jaar.
 • Pyrotechnische Art Festival : Een vuurwerk show gepresenteerd door een ander land elk jaar in de baai van Cannes. Frankrijk zal “Alpha Pyro” presenteren op dinsdag 7 augustus terwijl Finland “Joho Pyro” op woensdag 15 augustus zal presenteren, en de Filippijnen zal “Dragon Vuurwerk” op vrijdag 24 augustus presenteren.
 • Wereldculturen Festival : Een internationale volksdans en muziek festival in Montoire-sur-le-Loir op 9 augustus tot en met 15.

Augustus Reistips

 • Als je geen fan van grote menigten, vermijd het zuiden van Frankrijk in de eerste helft van de maand en blijf weg van de steden tijdens grote feesten zoals de Pyrotechnic Art Festival.
 • Boek accommodaties, reserveringen voor restaurants, concert en kaartjes voor shows, en vliegtickets ruim van tevoren te oversold locaties en dure reizen te voorkomen.
 • Kamers zijn snel uitverkocht in het zuiden van Frankrijk, met name in de steden, maar u kunt een beetje geluk in Noord-Frankrijk en een aantal kleinere kustplaatsen hebben. Of je kan altijd kamperen op een van de openbare campings voor een kleine vergoeding.
 • Terwijl u misschien niet nodig hebt om uw treinkaartjes van tevoren te reserveren (als u van plan op het reizen tussen noord en zuid Frankrijk), het kopen vooruit kan u geld besparen op uw reiskosten.