Fumatul în Franța Fapte

Posted on

Fumatul în Franța Fapte

Franța a interzis fumatul în locurile publice din anul 2006, în conformitate cu restul Europei. Dar există încă un mit pe care francezii pot fuma în tot felul de locuri, care vine în principal, cel puțin pentru străini, de la vizionarea de filme franceze. In filmele britanice, personajele sunt fie de cumpărare halbe de bere sau de a deschide o alta sticla de Chardonnay, în timp ce filme despre sau stabilit în Franța, în mod invariabil au personajele lor luminând fericit.

Este adevărat sau nu? Oricare ar fi motivele, francezii încă par fumeze foarte mult. Există aproximativ 13 milioane de fumatori din Franța de la o populație de 66 de milioane și ei fumegă în fiecare zi. Statistica oficială pentru studenți arată 29% dintre ei fumat in mod regulat. Există în mod clar o problemă cu tinerii fumători.

Și un studiu în 2013 de compania de votare IPSOS a arătat că aproximativ 1 milion de oameni francezi folosesc țigările electronice din cele 20 de milioane de europeni care fac. În Spania, în jurul valorii de 700.000 de oameni folosesc e-tigari.

Primele încercări de la un Ban

Franța restricționat fumatul drumul înapoi în 1991 în ceea ce sa numit legea Evin, după Claude Evin, care a fost autorul cererii principal în introducerea restricției. Legea a spus că restaurante, cafenele, baruri și au trebuit să furnizeze secțiuni pentru fumători și nefumători. A existat o perioadă de hilar atunci când secțiunea non-fumat a fost de obicei, în partea cea mai rea posibilă a unității (de lângă grupul sanitar, de exemplu, sau în apropierea ușilor de serviciu se deschid larg în și din bucătărie) și a fost destul de mic, în timp ce restul locul a fost lăsat la fumători.

Legea nu a fost deosebit de bine executată, iar rezultatul a fost destul de ineficient, cu francezii fericit continuă să sufla departe la picătură de o pălărie.

Lucrurile a trebuit să schimbe

Până în 2006, presiunea publică și schimbarea atitudinii au efect. O lege mult mai puternică a fost adoptată interzicerea fumatului în spațiile publice închise, cum ar fi acele restaurante și baruri, precum școli și clădiri guvernamentale.

 Ce este mai mult, o amendă minimă a fost, de asemenea, setat la 500 €. O provocare legală împotriva sa a fost depusă în 2007, dar au fost respinse.

Toată lumea a crezut că francezii, cu sfidarea lor bine mediatizată a autorităților, nu ar urma legea. Dar au făcut, și pline de fum, locuri mirositor din trecut au devenit, locuri încântătoare fără fum de tutun pentru a petrece timpul în.

Mai multe Restricții

Mai 2013 și la Ministrul Sănătății din Franța, Marisol Touraine, a anunțat că interzicerea fumatului ar fi extins pentru a lua în țigări electronice.

În iunie 2014 a fost interzis fumatul în locuri de joacă pentru copii ca legile Franței anti-fumat devin mai stricte. În luna iulie ați putea fi amendat € 68 pentru infracțiunea. Interdicția a fost judecat timp de un an in Parc de Montsouris din Paris. Marisol Touraine a spus că a fost conceput „să respecte copiii noștri“. În același timp, fumatul in masinile care transporta copii a fost, de asemenea, interzis.

În octombrie 2015, un fin a intrat în vigoare pentru aruncarea înapoi țigările folosite în locuri publice. Există acum o lege care interzice fumatul în mașinile care transportă copii și nu va fi unul care va intra în vigoare în 2016, care cere companiilor de tutun pentru a elimina brandingul pe pachetele de țigări și să introducă ambalaj simplu, generic.

Un Protest furios

Nimic din toate acestea au trecut fără nici un comentariu, sau mai degrabă protesteze.

Avem de a face cu Franța, după toate. Când a fost discutat legea, mulțimile furioase au adunat pentru a intimida parlamentarii. tutungerii licențiate au fost principalele protestatari și folosit ca fermierii francezi folosesc la astfel de efect bun. Cele patru tutungerii aruncat tone de morcovi în afara sediului Paris Partidului Socialist. Francezii a primit semnificația morcov; este aparent ceea ce ei numesc simbolul roșu lung care atârnă „tabacs“ în afara și baruri care transportă produse din tutun în Franța.

Deci , linia de jos este, nu fuma în public . Dar , veți găsi în continuare oameni în parțial acoperite sau terase în aer liber încă luminarea lor cu cafe au lait sau espresso, așa că nu sa terminat încă.

Am putea regreta trecerea celor iconic Gitanes, Gaulouise și boierilor (un brand minunat ambalate, întotdeauna cu hârtie de porumb, care se stinge dacă nu păstrați umflării care a fost brandul pe care toți agricultorii francezi păreau să folosească), dar este o parte din foarte campanie necesare pentru a opri oamenii fumat.