Garuda Wisnu Kencana Kulturni Park na Baliju

Posted on

Garuda Wisnu Kencana Kulturni Park na Baliju

Garuda Wisnu Kencana, ali GWK na kratko, je ime kulturnega parka na hribovitem južni obali Bali slovi nadaljevanje gradnje velikanski kip Višnuja jahanje na hrbtni strani ‘Garuda’ (nadnaravna orel podobno počutje).

Kulturni park je postal eden najbolj priljubljenih krajev na Baliju za umetniških in kulturnih predstav, razstav in konferenc. GWK, na 145 metrov, bo ena najvišjih kipov na svetu in postavljeni na vrhu hriba, z veličastno panoramo Baliju.

Garuda Wisnu Kencana Kulturni Park je postavljen v 250 hektarjev zemljišč v Ungasan, južno od Balija, in je namenjen za objem, kot tudi ohranjanje umetnosti, kulturne, kulinarične in duhovne vidike otoka. Garuda je hindujski mitološki ptič, Wisnu je indonezijski za Višnuja in Kencana pomeni prevoz. Prihodnost mejnik Bali iz 145 metrov visok baker, jeklo, medenina kip se nahaja tukaj; to je Višnu jahanje na hrbtni strani svojega ‘Garuda’ s 64-metrskimi krili.

Nyoman Nuarta, Balinese kipar, se je začel projekt leta 1997 in je takoj postala ena izmed točk Bali interesov, čeprav je trenutno le okoli 25%, skupaj z obstoječim zgornjem delu Vishnu telesa, Garuda glave, rok in Višnu. Sčasoma bo kip Garuda Wisnu Kencana mogli videti v polmeru 20 km od Kuta, Sanur in Nusa Dua.

GWK Kulturni Park je približno 260 metrov nad morsko gladino, zaradi katerih mora videti čudovit razgled na otok in ocean. Objekti tukaj vključujejo amfiteater, razstavno galerijo, prizorišč na prostem, dve restavraciji, trgovina s spominki, umetniški trg, masažni center, ATV in Segway najem, kot tudi avanturistične dejavnosti.

Dobro je vedeti in kaj ne zamuditi

Poleg hoje in zajemanje trenutkov z zanimivimi vložki v GWK, lahko uživate tudi izkušnje, ki potujejo po prostoru GWK uporabo Segway in skuterjev.  S plačilom IDR 60.000 - 80.000 lahko čutite navdušenje!

Plaza Wisnu, na najvišji ravni podlagi v parku, je, če je kip je zgornji del Vishnu telo postavi. Tradicionalni Balinese ples se izvaja tukaj, z veličastnim kipom kot ozadje. Kip je Parahyangan Somaka Giri – sveti studenec, ki domnevno ima magično zdravilno moč. Voda je bogata s pomembnimi minerali, ki imajo zdravilne sposobnosti.

Ulično gledališče je glavno komercialno področje, kjer ture začne in konča. Boste našli GWK Souvenir shop, trgovina “Bali umetnostnega trga”, in vtičnico refleksologije tukaj. Zgodba Garuda Wisnu Kencana je tukaj povezano v rezbarije na štirih apnenčaste stene. Barong ples se izvaja tudi na tem mestu vsak dan.

Največji zunanji mesto v parku, je Lotus Pond, obvladati z masivnimi pridobljenega apnenca blokov. Območje 4,400sqm lahko sprejme do 7.500 ljudi, za dramatične dogodke velikega obsega, kot so glasbeni koncerti, modne revije mega vzletno-pristajalne steze, in še veliko več. Del za Garuda glavo kipa naredi fenomenalen ozadje za prireditev.

Najlepši razgled na otoku na območju se nahaja v Indraloka vrtu. Ima srednje velikih dogodkov, kot so poroke, srečanja podjetij, in še več. GWK amfiteater sprejme do 800 ljudi in ima visoko kakovostno akustiko. Več iger so opravili tukaj. To je bil tudi prizorišče mednarodnega “Bali za svet” Če v letu 2003, ki je bil namenjen za oživitev Bali turistične industrije po bombnem napadu na Baliju leta 2002. Ne pozabite gledati Bali slovi Kecak ples vsak dan opraviti tukaj ob 18.30 !

Balairung Dewi Sri je ime razstavni dvorani GWK, ki izhaja iz boginje riža in plodnosti. Zabavne brezplačne storitve so tu predvidena kot nohtov slikarstvo, vpletanje las, in še več. Obiskovalci so dobrodošli tudi gledati funkcijo video o izdelavi kipa GWK ali Panca Yadnya (balijski hindujci pet sveto daritev). Obiskovalci lahko kupijo video v trgovini GWK spominki. Tirtha Agung je področje, kjer boste našli roke dela Vishnu kip.

Balinese parada po parku je predviden ob 17.00 uri na dan. Jendela Bali, panoramska restavracija, ki se nahaja na področju uličnega gledališča. To zagotavlja pristno balijski hrano in dnevno zabavo. Berandas je nov dodatek k uličnega gledališča, ki služijo all-you-can-eat bife.

Kip Višnu sama je visok vsaj 75 metrov in Garuda kip mora biti visok okoli 70 metrov. Teža kipa bo približno 4.000 ton. Nekateri deli GWK kip zajeti v zlato folijo.

Garuda Wisnu Kencana

  • Delovni čas : 08:00 – 22:00
  • Lokacija : Garuda Wisnu Kencana Kulturni Park se nahaja v Jalan Raya Uluwatu, Ungasan vasi, South Kuta sub-district, Badung okrožja. To je približno 15 do 20 minut od Kuta, na cesti od Jimbaran do Dreamland Beach, Uluwatu.

Zemljevidi: https://goo.gl/maps/rmx5Cx73Zn72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *