Găsirea cel mai bun Gelato din Italia

Posted on

Găsirea cel mai bun Gelato din Italia
Când prietenii tăi vin acasă dintr – o călătorie în Italia, ce au vorbi cu entuziasm despre cel mai mult ? Cel mai probabil acesta va fi produsele alimentare și chiar mai probabil,  Gelato. Înghețată italiană, numit gelato, este recunoscut de mulți experți pentru a fi cea mai bună înghețată din lume. Gelato nu este într – adevăr la fel ca inghetata, cu toate acestea, deoarece are un procent mai mic de grăsime decât înghețată și are mai puțin aer în ea , deoarece este churned mai lent, dându – i o textură mai bogată.

Unde să găsiți

Mai ales în lunile mai calde, Gelato este peste tot în Italia. Nici un snack bar sau eatery simplu în Italia îi lipsește pentru cazul Gelato veselă, frigider, fie de vânzare bare de pre-ambalate inghetata (de obicei, destul de bun) sau gelato scobit manual de la cazi. Un magazin de inghetata, numit Gelateria, adesea se vinde cu gelato făcute în casă și pot face o varietate de feluri de mâncare speciale de înghețată, cum ar fi înghețată. Unele Gelateria actioneaza ca saloane de înghețată de modă veche, unde puteți comanda dintr-un meniu și stai jos pentru a mânca.

Altele sunt mici, locuri gaura-in-the-perete unde comanda Gelato la-du-te și mănâncă-l în timp ce vă plimbați. Amintiți-vă, veți plăti mai mult, de obicei, să se așeze și să mănânce înghețata, în special în orașele mari.

Veți dori să caute semne proclamau fatto Gelato en casa (casa), PRODUZIONE propia (productie proprie), sau artiginale (artizanală). Acestea semnalează o calitate mai bună a ingredientelor și a produsului finit.

Iată un sfat pentru a găsi un bun magazin-gelato privire la aroma de fistic. În cazul în care culoarea arata ca un verde luminos foarte artificială, probabil că nu este un loc bun pentru a mânca la. Flavours ar trebui să semene cu mâncarea efectivă de la care acestea sunt realizate, astfel încât să evite gelato viu colorate, care este ingramadite mare pentru a te impresiona.

Cum comand Acesta

Dacă nu vorbești italiană, nu vă faceți griji. De multe ori pancarde denumire Înghețata include imagini ale principalelor ingrediente, deci ar trebui să fie în măsură să dau seama ce sunt. Indicați spre ceea ce vrei dacă trebuie. Dacă nu vă puteți decide ce gust pentru a încerca, încercați mai multe; chiar și pe un con de mic, puteți alege , de obicei , două arome. Va trebui să specificați dacă doriți un con ( Cono ) sau o cupă ( Coppa ). Gelato are un pret de marimea cupei sau con, sau de cât de multe arome selectați.

Arome de fructe, produse din fructe reale, sunt deosebit de răcoritoare în timpul verii. Limone (lamaie) si Fragola (capsuni) sunt printre cele mai populare arome din întreaga Italie. Aceste zile veți găsi , de asemenea , mai multe arome creative , în unele magazine, în special în orașele mari, folosind ingrediente , cum ar fi busuioc, ghimbir sau scortisoara, sau chiar a face cimbru in loc de Gelato dulce. Unele magazine gelato oferă , de asemenea , soia Gelato lapte sau iaurt.

Vocabular de știut

  • gelato crema -ice
  • Gelateria -ice crema magazin
  • Cono -cone
  • Coppa -cup
  • Gusti -flavors
  • sorbetto -sorbet sau Sherbert

Tururi și clasele

Doriți să aflați mai multe despre gelato în timp ce ești în Italia? În Florența, puteți lua o clasă de pizza și Gelato sau Gelato și degustare vino , ambele disponibile pentru a face rezervarea prin intermediul Selectați Italia. Lângă Veneția, Mama Isa oferă o clasă de artizan gelato de luare .

Tururi alimentare, cum ar fi Eating Italia Tururi alimentare din Roma sau cu Roman gurmand , includ o oprire la un Gelateria favorit.