Geld en Geldwisselaars in Bali

Posted on

Geld en Geldwisselaars in Bali

De lokale valuta Bali, zoals de rest van Indonesië, staat bekend als de roepia (IDR of RP). Dankzij historische inflatie, Indonesisch geld komt in grote coupures uit aluminium IDR 50 munten om maar liefst IDR 100.000 rekeningen.

Notities op papier zijn er in coupures van IDR 500, 1.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000. Munten zijn in coupures van 50, 100, 200, 500 en 1000, hoewel deze wat minder verspreid vergelijking met papieren facturen. Controleer deze pagina om de huidige dollar-rupiah wisselkoers achter: Yahoo Finance – US Dollar naar Indonesische Rupiah Wisselkoers (offsite).

Bali toeristisch georiënteerde bedrijven zijn zeer getalenteerde geworden bij afscheid bezoekers uit hun geld door eerlijke middelen of fout. Dit is het meest eerlijk chauffeurs, obers, bankiers en gidsen in Bali niet te kleineren – maar men moet oppassen niet te krijgen opgelicht in Bali zijn, want er zijn ook tal van oplichters gewoon te wachten op de kans om te profiteren.

Voor andere do’s en dont’s in Bali, leest u deze artikelen over Etiquette Tips in Bali, Safety Tips in Bali, Beach Safety Tips in Bali, en gezondheid Tips in Bali.

Geldwisselaars en vreemde valuta in Bali

Er zijn tal van wisselkantoor hele belangrijkste toeristische gebieden van Bali, de meeste van hen te aanvaarden valuta’s zoals de Amerikaanse dollar, de Australische dollar en Britse pond. De eerlijke dealers actief naast schaduwrijke geldwisselaars, en het is erg moeilijk om van elkaar te vertellen.

Alvorens in te gaan naar uw rekeningen veranderd, controleert een lokale krant voor up-to-date wisselkoersen. Maar niet de snelheid ter harte te nemen: de daaruit voortvloeiende uitwisseling kan uiteindelijk lager als gevolg van provisies in rekening gebracht door geld te veranderen verkooppunten.

U kunt uw geld zijn veranderd op de volgende locaties, gerangschikt in volgorde van betrouwbaarheid:

  • Banken: U bent het minst geneigd te worden afgezet bij het wisselen van geld bij een bank. Als alternatief kunt u terug te trekken uit een bank ATM met behulp van uw bankpas of creditcard.
  • Hotels: Veel hotel voorpagina bureaus mogelijk te maken een wisselkantoor, maar bieden lagere wisselkoersen tegenover banken en regelmatige geldwisselaars.
  • Geautoriseerde geldwisselaars: Bank Indonesia-geautoriseerde changers geld reclame voor hun status als Pedagang Valuta Asing Berizin of PVA Berizin (Indonesisch voor “Geautoriseerde Geldwisselaar”) met een groen PVA Berizin logo in de etalage. (Zie de afbeelding.)

Bali Banks

De meeste banken in Bali aanvaarden vreemde valuta voor uitwisseling. Op weekdagen banken in Bali zijn open 08:00-03:00.

De volgende Indonesische banken opereren binnen Bali, en zorgen voor ATM en over-the-counter-diensten. Klik op de offsite koppelingen in de onderstaande lijst om toegang te krijgen tot hun Engels-talige sites en vinden hun kantoren en geldautomaten in Bali.

Naast het uitwisselen van vreemde valuta’s op deze banken, kunt u ook een voorschot in contanten op uw credit card (ofwel over-the-counter of uit hun ATM-machine), of gebruik maken van hun geldautomaten te trekken uit uw eigen ATM bankpas. Gebruik de volgende ATM locators naar een bank in Bali die opnames uit uw ATM bankpas of creditcard zal accepteren vinden:

De meeste banken hebben een bovenste limiet terugtrekking van IDR 3 miljoen (ongeveer $ 330), hoewel sommige machines kan gaan zo laag als IDR 1,25 miljoen of zo hoog als IDR 5.000.000.

Het gemak aangeboden door geldautomaten in Bali kan worden gecompenseerd door kosten voor overzeese opnames. Double-contact op met uw bank of creditcard voordat u uw geld op een Bali ATM. Hier is een uitsplitsing van de vergoedingen die door Amerikaanse financiële instellingen voor geldopnames en kaart aankopen: BankRate.com – Currency Conversion kosten .

Bali Geldwisselaars

Vreemde valuta’s zoals de Amerikaanse dollar, het Britse pond en de Australische dollar kan worden heel gemakkelijk te veranderen in een van de vele geldwisselaars in Bali. Geldwisselaars gaan waar de toeristen zijn – vanaf de luchthaven naar beneden naar de grotere dorpen upcountry. Helaas hebben Bali geldwisselaars een onverkwikkelijk reputatie opgebouwd vanwege hun uitgebreide repertoire van vuile trucs. Lees dit artikel door Travelfish.org – geldwisselapparaten oplichting in Bali voor een beter begrip van hoe het werkt.

Om jezelf te beschermen tegen het slachtoffer door vals te spelen geldwisselaars, betuttelen alleen Bank Indonesia-geautoriseerde geldwisselaars. Deze geldwisselaars zijn geaccrediteerd door de Indonesische monetaire autoriteiten als Pedagang Valuta Asing Berizin of PVA Berizin (Indonesisch voor “Geautoriseerde Geldwisselaar”). PVA Berizin-leden hebben een Bank Indonesia hologram en een PVA Berizin groen schild logo in de etalage.

Voor geen geld changer je tegenkomt in Bali, volgt u deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je niet wordt opgelicht bij het uitwisselen van vreemde valuta.

Stap één: Bereken het tarief zelf. Controleer geadverteerde prijzen van de geldwisselaar eerste, dan gebruik maken van uw eigen rekenmachine om erachter te komen het resultaat ten opzichte van het bedrag dat u wilt wisselen. Dit is belangrijk: sommige onsmakelijke geldwisselaars daadwerkelijk opgetuigd hun calculators om een nadelige tarief te bieden.

Stap twee: Bepaal of de geldwisselaar u het naderen van een commissie in rekening brengen. Geldwisselaars met een hoger dan gebruikelijke tarieven in rekening vaak een commissie om een beetje lop uit de top van het totaal. Geldwisselaars die geen commissie doen rekenen meestal verkopen tegen lagere tarieven. Deze wisselaars reclame voor hun gebrek aan provisie aan de voorkant.

Stap drie: Hen te informeren van het bedrag dat u wilt wijzigen. Het geld wisselaar zullen hun eigen rekenmachine gebruiken om te achterhalen van de hoeveelheid rupiah worden uitgewisseld. De resulterende cijfer zal worden aan u getoond. (Dit is waar Step One van pas komt.)

Stap vier: Tel uit uw eigen aantekeningen, maar ze niet overhandigen gewoon nog niet. Plaats ze in de voorkant van u waar u een oogje houden op hen.

Stap vijf: neem de rupiah uit de geldwisselaar en tel ze zelf. Heeft ze nog niet zak, maar in geen geval moet u de rupiah terug te geven aan de geld-wisselaar voor het tellen. Als hij aandringt, lopen en neem uw eigen valuta met je mee.

Stap Zes: Als u tevreden bent met het bedrag dat u hebt ontvangen bent, laat dan de geldwisselaar uw buitenlandse valuta te nemen en de transactie te voltooien. Je moet een ontvangstbewijs voor de transactie te ontvangen. Als je niet een te krijgen, vragen om een.

Tips voor het wijzigen van uw geld in Bali

Volg deze tips om ervoor te zorgen dat u het meeste uit elke geldwisselapparaten transactie te krijgen.

  • Niet louter kiezen op basis van de best geadverteerde tarief. Fly-by-night operaties gebruiken bijna-te-goed-to-be-true wisselkoersen sukkels in te trekken. Doe zaken met PVA Berizin leden bij voorkeur, als u het bedrag dat u nodig hebt van een lokale ATM niet kan intrekken.
  • Breng vers, fris $ 100 rekeningen te wisselen. Gekreukte of oude rekeningen zal door de meeste geldwisselaars worden afgewezen, of wordt er een lagere koers. Hetzelfde geldt voor nieuwere rekeningen bij lagere denominaties; vragen of ze korting facturen minder dan $ 100 in waarde. Bills luiden $ 10 en lager mag niet worden aanvaard voor uitwisseling. Hoe verser van de pers je $ 100 bill eruit ziet, hoe meer kans je hebt om de beste prijs voor te krijgen in ruil.
  • Tel uw geld voordat je het te veranderen; tellen, en tel het opnieuw nadat u het hebt veranderd.
  • Je kunt de laatste persoon die het geld om te gaan in de transactie. Sta niet toe dat het geld wisselaar om het geld terug te krijgen, “om het tellen just in case”.
  • Vermijd de volgende geldwisselaars: Geldwisselaars bijgevoegd als een ondergeschikt belang aan een ander bedrijf, zoals een tattooshop die wel geld te veranderen aan de kant; en geldwisselaars het aanbieden van tarieven verdacht veel hoger dan de heersende bank tarief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *