Geografia Italiei

Posted on

 Geografia Italiei

Geografia și clima din Italia

Italia este o țară mediteraneană situată în sudul Europei. Se învecinează cu Marea Adriatică pe coasta de est, Marea Tireniană la vest sau coasta mediteraneană, și Marea Ionică la sud. În partea de nord, Italia se învecinează cu țările din Franța, Elveția, Austria și Slovenia.

Italia continentală este o lungă peninsulă, care seamănă cu un portbagaj înalt, atât de mult, astfel încât țara este adesea menționată ca „boot“, cu regiunea Puglia din sud-est fiind „călcâiul cizmei“ și regiunea Calabria în sud-vest fiind „piciorul de boot.“

Italia a devenit doar o țară unificată în 1861, cu toate că peninsula are mai multe mii de ani de istorie înainte de asta.

Italia este cunoscut pentru climatul mediteranean, care se gaseste in principal pe coasta. Navigabile interioare, aceasta este, în general mai rece si mai umed, dar, de obicei, mai fierbinte în timpul verii. Sudul Italiei are un climat cald și cea mai mare parte uscat, în timp ce partea de nord are mai mult de un climat alpin, obtinerea o mulțime de zăpadă în timpul iernii.

Harta Italia


Zona Italia este 116,305 mile pătrate (301,230 kilometri pătrați), inclusiv insulele Sardinia și Sicilia, făcându-l doar puțin mai mare decât statul Arizona din Statele Unite. Cele mai mici națiuni suverane ale orașului Vatican și San Marino sunt enclave în țara Italia.

Italia este împărțită în 20 de regiuni diferite, inclusiv insulele Sicilia și Sardinia, în Marea Mediterană, care sunt fiecare o regiune separată. Fiecare regiune are propria cultură unică sale, obiceiurile și bucătăria astfel încât veți găsi o mulțime de diferențe între regiunile din nord și cele din sud. Central Regiunea Italia Toscana este, probabil, cel mai bine-cunoscute și cele mai vizitate de turisti. A se vedea această hartă a regiunilor din Italia pentru locațiile lor și mai multe informații despre ele.

Populația Italiei este un pic peste 60.000.000 de persoane. Cu toate că rata natalității italiană este scăzută, populația este în creștere din cauza imigranților care intră în țară. Densitatea populației este de aproximativ 200 de persoane pe kilometru pătrat. In timp ce italiana este vorbită în întreaga țară, multe dialecte regionale sunt încă vorbite.

Cel mai mare oras italian este la Roma, cu o populație de aproape 3 milioane de oameni. Roma este, de asemenea, capitala și conduce lista de orașe italiene pentru a vizita.

Lanțuri muntoase italiene și Vulcani


Aproximativ 40% din terenurile Italiei este muntos, oferind locuri excelente de schi în timpul iernii și drumeții în timpul verii. Există două lanțuri muntoase majore, Alpi și APPENNINO sau Apenini. Alpii, în partea de nord, sunt împărțite în regiuni numite, de la vest la est, The Occidentali  , The Centrali și Orientali și sunt la granița cu Franța, Austria și Elveția.

Coloana vertebrală a Italiei este format de nord-sud trend Appennino lanț. Munții Dolomiți sunt într – adevăr o parte din Alpi, situat în Tirolul de Sud, Trentino, și Belluno. Cel mai înalt punct din Italia este Monte Bianco (Mont Blanc) la 15,770 de picioare, în Alpi la granița cu Franța.

Muntele Vezuviu, în sudul Italiei lângă Napoli, este singurul vulcan activ de pe continentul european. A fost Vesuvius care a ingropat faimosul oraș roman din Pompei, ale cărui ruine sunt un site turistic popular. Pe insula Sicilia, Muntele Etna, de asemenea, încă activ, este unul dintre cele mai mari vulcani din lume.

Râuri și lacuri din Italia

Râurile din Italia corespund unele dintre cele mai importante destinații turistice. Râul Po începe în Alpi, în nord și curge spre est de orașul Torino, până la coasta de est și Marea Adriatică, trecând prin foarte fertil Valley Po. La sfârșitul râului, Delta Po este un loc interesant de vizitat.

Râul Arno curge de la nord-centrala a Apeninilor prin orașele Pisa și Florența (unde este traversat de celebrul Ponte Vecchio) și se varsă în Marea Tireniană de pe coasta de vest.

Râul Tibru curge de la Apenini și trece spre sud prin orașul Roma, de asemenea, golirea în Marea Tireniană.

Italia are multe lacuri, în special în partea de nord a țării. Lacul Garda este cel mai mare lac italian, cu o distanță în jurul lacului de 158 km, sau aproximativ 100 de mile. A se vedea lacurile de top pentru a vizita în Italia.