Geografija Italije

Posted on

 Geografija Italije

Italijanski Geografija in podnebje

Italija je sredozemska država, ki se nahaja v južni Evropi. To meji na Jadransko morje na vzhodni obali Tirenskega morja na zahodu ali sredozemski obali, in Jonskem morju na jugu. Na severu, je Italija meji držav Francije, Švice, Avstrije in Slovenije.

Italijanska kopno je dolg polotok, ki spominja na visok škorenj, tako zelo, da je država pogosto označuje kot “prtljažnika,” z regija Apulija na jugovzhodu čemer je “peta čevlja” in regija Kalabrija v jugozahodno čemer je “toe čevlja.”

Italija je postala le enotno državo leta 1861, čeprav je polotok več tisoč let zgodovine pred tem.

Italija je znan po svoji sredozemsko podnebje, ki se nahaja v glavnem na obali. Inland je na splošno hladnejše in bolj mokre, ampak ponavadi bolj vroče poleti. Južna Italija je vroče in večinoma suho podnebje, medtem ko je na severu več alpskega podnebja, dobili veliko snega v zimskem času.

Zemljevid Italiji


Območje Italiji 116,305 kvadratnih milj (301,230 kvadratnih kilometrov), vključno otokih Sardinija in Sicilija, zaradi česar je le malo večja od Arizone v ZDA. Drobni suvereni narodi Vatikan in San Marino sta enklavi v Italiji.

Italija je razdeljena na 20 različnih regijah, vključno z otoki Sicilije in Sardinije v Sredozemskem morju, ki so vsak zase regija. Vsaka regija ima svojo edinstveno kulturo, običaje in jedi, tako boste našli veliko razlik med regijami na severu in tistimi na jugu. Osrednja Italija Regija Toskana je verjetno najbolj znana in najbolj obiskanih turisti. Oglejte si ta zemljevid regij v Italiji za svoje lokacije in več informacij o njih.

prebivalcev Italije je nekaj več kot 60.000.000 ljudi. Čeprav je italijanski rojstvo stopnja je nizka, je prebivalstvo narašča zaradi priseljencev, ki vstopajo v državo. Gostota prebivalstva je približno 200 ljudi na kvadratni kilometer. Medtem ko je italijanski govori po vsej državi, so številne regionalne narečja še vedno govorijo.

Največje italijansko mesto je Rim, kjer živi skoraj 3 milijone ljudi. Rim je tudi glavno mesto in vodi seznam najboljših italijanskih mest za obisk.

Italijanski gorovja in vulkani


Približno 40% zemljišč v Italiji je gorata, ki ponuja veliko krajev za Ski v zimskem času in odpravljajo na izlete v poletnih mesecih. Obstajata dve glavni gorovja, Alpami in Appennino ali Apeninov. Alpe, na severu, so razdeljena na regije, imenovanih, od zahoda proti vzhodu, na Occidentali  , je CENTRALI , in Orientali in so na meji s Francijo, Avstrijo in Švico.

Hrbtenica Italije je nastala z sever-jug trending Appennino verigo. Dolomiti so res del Alp, ki se nahajajo v Južnem Tirolskem, Trentino in Belluno. Najvišja točka v Italiji, je Monte Bianco (Mont Blanc) na 15,770 metrov, v Alpah na francoski meji.

Vezuv, v južni Italiji v bližini Neaplja, je edini aktivni vulkan na evropski celini. Bilo je Vezuv, da je pokopan znameniti rimsko mesto Pompeji, katerega ruševine so priljubljeno turistično mesto. Na otoku Sicilija, Etna, prav tako še vedno aktivni, je eden od največjih svetovnih vulkanov.

Reke in jezera v Italiji

Reke v Italiji ustrezajo nekatere od glavnih turističnih destinacij. Reka Pad se začne v Alpah na severu in teče proti vzhodu od mesta Torino do vzhodne obale in Jadranskega morja, gredo skozi zelo plodna Padske nižine. Na koncu reke, Pad Delta je zanimiv kraj za obisk.

Reka Arno teče iz severno-osrednjih Apeninov skozi mesta Pisa in Firence (kjer je to prečka znamenitega mostu Ponte Vecchio) in izliva v Tirenskem morju na zahodni obali.

Reka Tiber teče iz Apeninov in gre na jug skozi mesto Rim, tudi praznjenje v Tirenskem morju.

Italija ima veliko jezer, predvsem v severnem delu države. Gardsko jezero je največje italijansko jezero, z razdalje okoli jezera 158 kilometrov ali približno 100 kilometrov. Oglejte si top jezer na obisk v Italiji.