Getting Around Rim: Vodnik do javnega prevoza

Posted on

 Getting Around Rim: Vodnik do javnega prevoza
Rim ima obsežen sistem javnega prevoza, ki jo sestavlja Metro (podzemno), avtobus, tramvaj, in tri primestne železniške proge (FS), ki vsako leto premika milijone potnikov po vsej italijanski prestolnici. Priročen in relativno poceni način, da se okrog, javni prevoz v Rimu, ki ga upravlja ATAC , boste povezati najbolj priljubljenih večnem mestu turističnih znamenitosti.

Tukaj je tisto, kar morate vedeti o pridobivanje okrog Rimu javnega prevoza.

Kako Ride Rima sredstva javnega prevoza

Notranji prometni sistem Rima omogoča imetnikom vstopnic in poteka potovati na vse mestnega prometa v času, določenem za vozovnico kupili. Metoda se odločite za uporabo bo odvisna od tega, kje boste in vaš čas. Na primer, lahko avtobusi ujeti v prometu, vendar hitreje se gibljejo tramvaji ne dosežejo toliko večjih turističnih območij, kot avtobusi storiti, in tri linije podzemne železnice tudi morda ne bo dovolj velika, da boste dobili, če boste morali biti . (Več na specifiko vsake metode spodaj.) Preverite mestu ATAC načrtovati svojo pot.

Metode javnega prevoza

Podzemna (Metropolitana): Sestoji iz treh vrsticah: (oranžna), B (modra) in C (rumene). Deluje na 60 km (37 milj) prog s 73 postaji ustavi, Metro je učinkovit sistem vlakov, ki potujejo tako pod zemljo (podzemni) in nadzemni. Termini postaja je glavno vozlišče podzemne, s črtami A in B sekajo tam.

Primestne vlake (regionalne državne železnice ali FS): Obstajajo tudi tri linije vlakov dnevnih migracij: Roma-Lido (do Ostia), Roma-Giardinetti (a ozkotirne, železnica na ulici), in Roma-Nord (na primestnem prometu). Commuter linije čast Metro / avtobus / tramvaj vstopnic, dokler ste potovali znotraj mestnih meja.

Avtobusi: počasnih, ampak pogosto avtobusi vložkom večina glavnih prometnih poti v Rim in povezati področja, Metro ne dosežejo. Če želite ugotoviti, kateri avtobusna postajališča, kjer poglej visokimi znaki na postajališčih na pločniku, in ugotovili, da ustavi na ali v bližini, kjer boste morali iti na avtobusno linijo (e). Vedno bolj, digitalni znaki seznam serijo avtobusov ki naj bi prišli do postaje, tako da boste vedeli, kako dolgo boste morali čakati na svoj avtobus.

Največji avtobus depoji v središču Rima in vi tisti, najverjetneje, da se zanesejo na za ogled se nahaja na trgu Piazza Venezia (z večino postanki na desni strani Vittoriano spomenika), pred postaje Termini. Večina avtobusov vezani za Vatikan postaje v Borgo / Piazza Pia (v Castel Sant’Angelo) ali na Piazza del Risorgimento, pred vatikanskih muzejev.

Tramvaji: Šest tramvajske proge teče čez Rim, in da imajo neko staro šolo čar. Tramvajske postaje so običajno na odri sredi zaseden ulicah, zato se prepričajte, da uporabljate označenih crosswalks pešce priti v ali iz teh platform. Oni so malo lepši in čistejši od avtobusov, vendar pa to ne peljal v središče mesta in se ne izvajajo v bližini večjih turističnih znamenitosti, tako da si ne vaša najboljša izbira za ogled mesta.

Kljub temu, da prenatrpani in kronično zamuja, za večino del, Rimu avtobusi, tramvaji in vlakih so zanesljivi in ​​visoko učinkovite.

Vstopnice & Cene

Kako kupiti: V Rimu, morate imeti vstopnico, preden se vkrcate na javni prevoz. Obstaja več krajev, kjer lahko kupite bit vstopnice ( biglietti ), vključno kioskih na postajah, v lokalih, na Tabacchi (kioskih) in trafikah ( edicole ). Kupite lahko tudi regionalne in medmestno železniških vozovnic na spletni strani Trenitalia in italo , in avtobus / tramvaj / primestne železniške vozovnice prek MyCicero aplikacijo . Nakupi s kreditno kartico se lahko izvede na avtomatiziranih strojih vozovnic ali na spletu, vendar je pri nakupu enotne vozovnice, je potrebno gotovino.

Kako uporabljati: Na Metro, je vstopnica ob vstopu in izstopu vstavi v avtomatiziranih ovir vozovnic. Na avtobusih, mora tramvaji in primestne železnice potniki potrditi svojo vstopnico na enem od rumenih avtomatov za vozovnice v vozilu. Preden greste na vlak, boste našli zeleno stroji potrjevanja v bližini tirov vhodi. Večina operaterjev je danes sprejemajo brezkontaktna plačila za pametne telefone, tako da v tem primeru ni potrebno potrditi. Vendar pa lahko neuspeh žigosati svoj papir vstopnico za posledico globe v višini 55 € in gor.

Cene vozovnic:  vožnja na vseh javnega prevoza v Rimu stane 1,50 €. Otroci 10 in pod vožnjo brezplačno v spremstvu odrasle osebe.

Popust Cene vozovnic: Znižane vozovnice javnega prevoza, se priporoča za obiskovalce, ki zagotavlja večjo vrednost kot plačuje, kot greš. Nakup prehaja na avtomatih v vsakem postaje podzemne železnice, trafika, ali časopisov. Obstaja način za nakup vstopnic po SMS (besedilo, poslano na vaš pametni telefon), vendar če imate italijanske telefonsko številko, ne priporočamo to možnost. Roma 24H (1 dan) stane 7 €; Roma 48h (2 dni) je 12,50 €; in Roma 72h (3 dni), gre za 18 €. Tam je tudi tedenska vstopnica (CIS) za 24 € (dobra za 7 koledarskih dni).

Bistvena Informacije o rimskem javnega prevoza

 • Delovni čas: Avtobusi, tramvaji in primestne vlake deluje vsak dan od 5:30 do polnoči, z omejeno nočni avtobus na voljo. Metro je odprta od 5:30 do 11:30 ure, od ponedeljka do petka do nedelje (do 1:30 zjutraj, ob sobotah).
 • Ključne poti: Nekateri ključni avtobusne proge za turiste: 40 (St Petra), 60 (Kolosej), 62 (španski koraki), 64 (Vatikan), 81 (Circus Maximus), H in Tram 8 (Trastevere).
 • Storitev Opozorila: Kot vsako veliko mesto, prekinitve storitev zgodilo. V Italiji, je povsem mogoče, da bodo imeli splošno ali prevoz stavko ( sciopero ) v času vašega bivanja. Da bi dobili posodobljene novice o Neposredne motnje gre za MIT.gov .
 • Prenosi:  Vstopnice na vlakih podzemne železnice in FS so dobri samo za eno vožnjo, pa avtobusi in tramvaji vam prenos tolikokrat, kot bi si želeli v obdobju 100 minut.

Druge možnosti Transit

Večina glavnih turističnih znamenitosti se nahajajo v zgodovinskem središču mesta, vendar je več pomembnih znamenitosti, kot so papeževi palač, vrtov, katakombe, parkov in jezer so dlje od drugod. Veliko je mogoče doseči tako, da se kombinacijo Metro in / ali avtobusom, druge pa so težje priti. Tukaj je nekaj alternativnih tranzitov možnosti, ki jih morate vedeti o tem.

Skuterji za najem

Za tiste, ki iščejo zabaven in preprost način, da bi dobili okoli Rim, Scooterino je aplikacija , ki pošlje voznika in dodatno čelado, da vas poberem, samo hop na hrbet in vas bom, kamor želite iti. Obstaja tudi več podjetij, v mestu, ki ponujajo električni motorji, električni skuterji, skuterji plinski pogon in vintage Vespas za najem, preveč.

Če ste najem motornega skuter ( Motorino ), da si pilot, morate imeti veljavno vozniško dovoljenje (ni potrebno posebno dovoljenje za do 125). Glede na Rim je Grozničav in pogosto hitro premikajočih prometa in neustrašni vozniki, vam priporočamo, da imajo trdne izkušnje, ki delujejo na motorno kolo. Opomba: nosil čelado to zahteva zakon.

Kolesa Izposoja

Lahko najamete človeka pogon cestnih kolesa, gorska kolesa, treking kolesa, E-kolo, hitrosti koles in tandem kolesa. Razmislite o pridružitvi kolesarsko turo, da bi dobili največ iz izkušenj.

taksiji

uradni kabine Rimu so bele barve, imajo “taksi” znak na strehi in njihovo registrsko številko, natisnjeno na vratih. Ne moreš toče taksi na ulici, ampak v nadaljevanju tudi drugi načini, da lahko dobite taksi v Rimu:

 • Pojdi na enem od določenih taksi tako razpršeni po vsem mestu. Boste našli uvršča zunaj postaje, na velikih piazzas, in okoli priljubljenih turističnih znamenitosti.
 • Naročite taksi po telefonu neposredno od taksistov.
 • Razporedi pickup z MyTaxi aplikacijo . Deluje veliko, kot Uber, da si dal v zahtevi in vašo lokacijo in ga pošlje najbližji taksi, da vas poberem.

Stopnje taksiji so naslednji : € 2.80 (na km) od 7. ure zjutraj do 10. ure, ob nedeljah in praznikih: 4 €. Ponoči med 10. uro zvečer in 5:30, € 5.80. Če odhajate od Termini železniške postaje, tam je 2 € doplačilo, plus 1 € dajatev na kos prtljage, ki mora iti v prtljažnik. Cene vozovnic se začnejo, ko prideš ali v času, ko pokličete za eno (ne takrat, ko prispe).

Ride Izmenjava Aplikacije

V Rimu je uber lahko deluje svojo UberX in UberPOOL (van) storitev samo. Vozniki morajo imeti NCC licenco za mesto avto, zaradi česar je precej dražja od uporabe taksijev.

najem avtomobilov

Če ne nameravate voziti iz Rima v druge kraje, ki niso povezane z nacionalno železniškega sistema, vam priporočamo, da bi se izognili vožnji v Rimu. Ne samo, da je to drago (stroški plina toliko kot 2 € na liter, ki je enaka približno 8 $ na galono), vendar ulica parkiranje je malo, mesto je polno slabo označene, enosmerne ulice in prometne kazni so lahko strma.

Za najem avtomobila v Italiji, morate biti stari več kot 21 let in so potekala vozniško dovoljenje za najmanj eno leto. Če je na obisku iz držav zunaj EU, lahko od vas zahteva, da ima mednarodno vozniško dovoljenje, (IDP), ki ga je treba uporabiti za pred odhodom domov. Preverite pri svojem lokalnem avtomobilsko združenje za podrobnosti.

Kako v Rim Iz letališča

Obstajata dve letališči, ki služijo metropolitansko območje Rima in okoliške regije Lazio, Umbria in Toskana. Letališče Fiumicino (FCO), znan tudi kot letališču Leonardo da Vinci, je velika, mednarodno vozlišče, ki ga dolgih letih služil. Drugi je Ciampino Airport (CIO), ki je bil večinoma nizkocenovnih letalskih prevoznikov, ki letijo v in iz mest po vsej Italiji in Evropi.

transferji letališče z vlakom in avtobusom traja potnike v eni od rimskih dveh glavnih železniških postajah: Roma Termini (v starem mestnem jedru) in Roma Tiburtina (samo zunaj zidov). Obe železniške postaje imajo tranzitnih območij povezujejo na ključne destinacije v Rimu.

Fiumicino letališče: Nahaja se 31 km (22 milj) od središča Rima, najlažji in najhitrejši način, da pridemo do glavne železniške postaje Roma Termini, je tako, da je Leonardo Express, neposreden prevoz vlaka. Odhod iz letališča železniške postaje vsakih 20 minut ali tako, vlak stane 14 € v eno smer. Številni avtobusnih prevoznikov zagotavlja ekonomično možnost v mesto z vozovnic okoli € 6-7 za vožnjo 45 minut. Če vam je ljubše za taksi, ki jih zaračunavajo pavšalno stopnjo 48 € (kjerkoli znotraj Aurelian stene), lahko pa dodate prtljage in dodatno potnikov doplačila.

Ciampino Airport: Ta letališča, 15 km (9 milj) od središča Rima, ponuja več možnosti za prenos mesto, kljub temu, da ni neposredne storitve vlak. Letališče avtobusi upravlja Cotral , Terravision , Roma Airport Bus in Sit , z vožnjo, ki stanejo od 6 € in € 7. Vožnja traja približno 30-40 minut, odvisno od prometa. Pavšalno taxi fare (kjerkoli v Aurelian stene) je 30 €, ki ne vključuje prtljage in dodatne pristojbine potnikov.

Dostopnost za javno Transportation System Rimu

 • Metro Line ponuja največ storitev za invalidne voznike, z 39 vlakov, ki zagotavljajo infrastrukturo za dostop z invalidskim vozičkom, skupaj z zvočnikov stop alarmi in sistemi za avtomatsko odpiranje vrat. Veliko postanki so opremljeni z dvigali in / ali prilagoditvami za slepe in slabovidne.
 • Obstajajo avtobusi za invalidne potnike, ki vozijo na vseh glavnih mestnih linij, pa trenutno ne vsi postanki so dostopne zaradi zajezitev vprašanja višine.
 • Tram Line 8 (Casaletto – Torre Argentina) je v celoti dostopen. Za več informacij obiščite ATAC spletni strani stranke.

Dodatne Nasveti za Getting Around Rimu

 • Bodi pozorna na žepar na prenatrpanih podzemni avtomobile in avtobuse.
 • Izkoristite navigacijske aplikacije, kot so Google maps in Mouversi .
 • Nikoli ne sprejme vožnjo od voznika ni v licenco, belo taksijem.
 • Rim je zelo pohodna mesto z ključnih znamenitosti peš.