Skip to main content

Gezondheid tips voor reizigers in Bali, Indonesië

Hoe kan Ongevallen & Ziekte in Bali te voorkomen – en Waar de medische aandacht te krijgen

Gezondheid tips voor reizigers in Bali, Indonesië

Ondanks de vlucht naar voren van Bali naar moderniteit, kunnen sommige delen van dit Indonesische eiland nog steeds gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. De spijsvertering moeilijkheid die bekend staat als “Bali Belly” (reizigersdiarree) kan het minste van je zorgen zijn. Trouble kan overal vandaan komen – aap aanval, zonnebrand, en slechte tatoeages, om maar een paar tellen.

Gelukkig zijn deze problemen zijn grotendeels te vermijden.

Volg de onderstaande tips om ervoor te zorgen dat u uw Bali vakantie te voltooien in het roze van de gezondheid. (Voor andere do’s en dont’s in Bali, lees onze artikelen over op Etiquette Tips in Bali, Safety Tips in Bali, en Beach Safety Tips in Bali.)

Eten en drinken in Bali – Dos en Do not’s

Drink veel water … maar niet uit de kraan drinken. Het kraanwater in Bali is van onzekere kwaliteit, en wordt vaak gekoppeld als de oorzaak van de zaak van de “Bali buik” menig toerist. Toen in Bali, vasthouden aan drank in blik of gebotteld water. Het ijs in Bali is veilig – het eiland ijsdepot is kwaliteit gecontroleerd door de lokale overheid.

Probeer niet te zijn zonder een klaar levering van water bij de hand, als het weer in Bali is vaak zonnig; zonnesteek kan optreden als je jezelf toestaat om te gaan zonder water langer dan gezond is.

Niet zomaar ergens te eten. De meeste midden- tot high-end hotels en restaurants zijn volkomen veilig voor toeristen, maar voorzichtigheid te betrachten bij het zitten om een onbekende restaurant.

Vasthouden aan het dineren op plaatsen waar een hoge omzet van klanten is duidelijk; geeft dit aan vers voedsel en een goede reputatie voor de veiligheid (lokale klanten zou nooit meer terugkeren naar een restaurant met een dubieus reputatie voor hygiëne).

Was uw handen regelmatig, om eventuele diarree-veroorzakende bacteriën kunt u per ongeluk hebben opgepikt te elimineren. Carry hand sanitizer voor dit doel, zoals u waarschijnlijk niet om zeep te vinden in elke badkamer die je tegenkomt in Bali.

Vermijd arak . De lokaal gedestilleerde rijst geest genaamd arak is uiterst beschikbaar rond Bali – u kunt flessen van het spul te kopen op de luchthaven of bij de meeste supermarkten – maar slecht gemaakte arak is dodelijk. Een fout in het destillatieproces kan dodelijk methanol toe te voegen aan het brouwsel en een vervalste drankje is niet te onderscheiden van de goede dingen tot hij iemand doodt.

Een aantal toeristen zijn gedood door slechte arak in de afgelopen jaren, het slechtste geval die zich in 2009, toen 25 mensen overleden aan een slechte partij. In 2011, op 29-jarige Nieuw-Zeelander Michael Denton overleden na het drinken van slecht arak . In dezelfde week, 25-jarige Australiër Jamie Johnston leed nierfalen, gezichtsverlamming en hersenschade na het drinken van een-methanol geregen arak cocktail.

Zoals kwaliteitscontrole is moeilijk om te doen in Bali – vooral met bars die niet noodzakelijk adverteren waar ze hun krijgen arak uit – kan het raadzaam zijn om eventuele drankjes die voorkomen arak helemaal. Er zijn tal van andere alcoholische dranken in Bali, hoe dan ook.

Tattoos – de ins en outs

Vermijd schetsmatig tattoo shops. Ondanks de populariteit van het krijgen van tatoeages in Bali, de hoge normen die u verwacht voor tattooshops stateside niet universeel van toepassing op alle tattoo shops in Bali. Er is ten minste één bekende geval van HIV door geïnfecteerde naalden in Bali verzonden. ( Bron )

Voordat je een tatoeage in Bali, zorg ervoor dat de tattoo shop voldoet aan bepaalde minimumeisen; het moet een goede autoclaaf voor het steriliseren tattoo naalden, onder andere dingen.

Vermijd zwarte henna tatoeages. A-henna vlek “tattoo” is een gemeenschappelijke souvenir voor een uitstapje Bali. Maar sommige Bali toeristen hebben gemeld krijgen van een slechte allergische reactie van “zwarte henna” tatoeages kregen ze op het eiland.

Black henna is eigenlijk een soort van haarverf die nooit was bedoeld om te worden aangebracht op de huid in de eerste plaats. De zwarte kleur maakt het aantrekkelijk voor sommige klanten die de voorkeur geven donkerdere tint black henna om roodbruine tint van de natuurlijke henna’s; het stelt ook sneller, waardoor het een gemakkelijker te verkopen aan toeristen die niet beter weten.

In tegenstelling tot de natuurlijke henna, hoewel, zwarte henna bevat het additief bekend als parafenyleendiamine (PPD), die een allergische reactie kan veroorzaken. De reacties variëren van eenvoudige jeuk blaren, ernstige jeuk, en langdurige littekens. De allergische reactie kan beginnen tussen een dag tot drie weken na de zwarte henna vlek werd aangebracht.

Voordat je een henna tattoo, vraag om natuurlijke henna plaats. Als u aangeboden black henna tatoeages, nee zeggen. Een langdurige litteken is niet het soort van Bali souvenir je wilt naar huis te nemen.

Natuurlijke Gevaren in Bali

Houd uw afstand van de makaken. Sommige delen van Bali positief overspoeld door makaken. (Ze zijn een van de belangrijkste attracties in Ubud, Bali.) Hoewel ze leuk om te kijken vanuit de verte kunnen zijn, ze zijn niet zo veel plezier wanneer ze proberen om je spullen te stelen of je aanvallen.

Als een ontmoeting onvermijdelijk is, te voorkomen dat het doen van een van de volgende: glimlachen , als makaken zien een show van de tanden als een teken van agressie; grijpen iets wat ze houden , als toerist meestal eindigen wordt gebeten na het proberen om een makaak te stoppen van het stelen van een van hun persoonlijke spullen; en tonen van angst .

Draag veel sunblock. Laat je niet zonnebrand ruïneren uw Bali vakantie. Breng ruim voldoende hoge SPF zonnebrandcrème regelmatig, bij voorkeur zonnebrandcrème met een SPF (zonbeschermingsfactor) van niet minder dan 40.

Op hetzelfde moment, probeer dan de tijd die je besteedt in de zon te minimaliseren. Vermijd in direct zonlicht wanneer de zon het hoogste punt in de hemel 10:00-03:00 bereikt. Zelfs gearceerde gebieden kunnen verraderlijk zijn; schuilen wanneer de zon niet wordt gereflecteerd door het zand of water, zoals ultraviolette straling ook wordt gereflecteerd door deze oppervlakken.

Het nemen van voorzorgsmaatregelen in Bali

Houd uw reisverzekering huidige als je aan het doen bent gevaarlijke sporten in Bali. Surfen en fietsen behoren tot de vele sporten in Bali, dat positief gevaarlijk kan zijn. We zijn niet suggereren je ze te vermijden, maar je moet de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en uw reisverzekering actueel te houden als u van plan om door te duwen. Controleer uw beleid om ervoor te zorgen dat ongevallen worden gedekt.

Weten waar de dichtstbijzijnde ziekenhuis in uw omgeving. Medische infrastructuur Bali is zeer geavanceerd, met lucht ambulances, meertalig personeel en specialisten in moeilijke nood disciplines vertegenwoordigd op het eiland. Hulpdiensten is te bereiken vanaf overal op Bali via een paar alarmnummers: 118 voor ambulancediensten, en 112 voor-operator bijgestaan algemene hulpdiensten.

De primaire ziekenhuis op Bali is de overheid faciliteit in Sanglah, Denpasar, die het eiland de meest moeilijke gevallen afhandelt. Een aantal klinieken bieden noodhulp en primaire gezondheidszorg op meer afgelegen gebieden van Bali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *