Ghid complet de călătorie la Le Havre, Franța

Posted on

 Ghid complet de călătorie la Le Havre, Franța

Orașul Normandia Le Havre este o destinație surprinzător de interesant, și bine în valoare de o scurtă ședere. Al doilea cel mai mare port din Franța, se află la gura estuarului Senei. Deși există unele clădiri vechi și un muzeu uimitoare cu a doua cea mai importanta colectie de picturi impresioniste în Franța după Musée d’Orsay din Paris, aceasta este mai presus de toate oraș pentru fanii arhitecturii contemporane.

Istoria din spatele Modernitatea

Le Havre (denumită în continuare „port“) a fost creat în 1517 de către regele Francisc I. Destinat atât ca un port comercial și militar, a devenit inima comerțului colonial și internațional de cafea, bumbac, si lemn. La mijlocul secolului al 19 – lea primele pacheboturi a plecat pentru Lumea Noua , cu Le Havre un punct de plecare important, ajutat de linia de cale ferată construită între Paris Gare Saint-Lazare și portul. Le Havre a fost , de asemenea , un oraș important pentru impresioniștilor care au văzut lumina de pe estuarul unde Sena se varsă în ocean ca una din inspirațiile lor mari.

Deoarece principalul port din nordul Franței, Le Havre a fost bombardat aproape de existență în septembrie 1944. Orașul a fost reconstruită între 1946 și 1964 de planurile de un arhitect unic, Auguste Perret, deși el nu a trăit să vadă toate clădirile el a proiectat.

100 arhitecți internaționali au lucrat la proiect după război.

Aproximativ 150 de blocuri de locuit din beton au fost construite în docuri distruse orașului la rehouse fără adăpost a orașului. Cu câteva clădiri vechi încă în picioare, clădirile publice noi au fost construite și ei fac o colecție formidabilă, împreună cu unele clădiri mai târziu de către Oscar Niemeyer și Le Volcan (vulcan) teatru și bibliotecă.

În 2005, Le Havre a devenit un Patrimoniului Mondial UNESCO, recunoscut ca un complex urban extraordinar.

Noțiuni de bază la Le Havre cu feribotul din Marea Britanie

Brittany Ferries și DFDS Seaways operează traversări frecvente de la Portsmouth.

Noțiuni de bază la Le Havre cu feribotul din Marea Britanie

Stația SNCF este la 10 minute pe jos de centru și în apropierea portului de feribot. Există trenuri frecvente la Paris și Rouen precum și alte destinații.

Ce să vezi în Le Havre

Die-hard fanii arhitecturale ar trebui să rezervați o plimbare cu Oficiul de Turism pentru o vedere de expert. Dar, dacă aveți timp limitat, sau doriți vechi și noi, iată ce sa vezi.

Post-War Arhitectura

Hôtel de Ville (Primăria) se află în cazul în care orașul reconstruit și orașul vechi se întâlnesc și a fost punctul de pivot pentru reconstrucție Auguste Perret lui. Primăria în sine este o clădire lungă joasă, cu un turn de beton de 17 etaje în picioare în fața unui pătrat atractiv mare, cu alei pergole, fântâni și paturi de flori. Întregul rezumă dorința arhitectului că ar trebui să fie înconjurați de pace, aer, soare și spațiu.

St-Joseph Biserica a fost ultima majore de proiectare de Perret. Din exterior pare formidabil: o clădire de beton pătat cu turnul clopotniță 107m creșterea la cer, oferind un far de pe uscat și pe mare.

Ar fi acasă, în New York. În interiorul altarului stă în centrul turnului cu creștere de mai sus, susținute de stâlpi și coloane.

Toate este aprins cu 12,768 geamuri din sticlă colorată , care variază pe fiecare din cele patru laturi: la est și nord – culorile sunt reci în timp ce nuanțe aurii și luminoase de culoare umple de vest și sud ferestre. Biserica, dedicată memoriei celor care au murit în atacurile cu bombă, a fost conceput ca un simbol pentru reconstrucția Europei și este acum considerat ca fiind unul dintre cele 20 – lea marile realizări arhitecturale secol. Fă – ți timp să se uite la Perret show – flat pe partea de sud a Place. Acesta vă arată ce modernitatea arăta ca în anii 1940.

Malraux Muzeul de Artă Modernă André – muma

Stând cu vedere la intrarea în port și foarte aproape de locul unde Monet a pictat orașul, Muzeul de Artă Modernă este inundat cu lumină naturală, ceea ce face decorul perfect pentru 19 – lea și 20-lea picturi muzeul este faimos pentru.

Plimbați-vă trecut lucrările impresioniste de Courbet, Monet, Pissarro, Sisley și mai mult, plus peste 200 de panze de Eugène Boudin. Mai târziu, artiști includ place de Dufy, Van Dongen și Derain.

Pas înapoi în trecut

De-a lungul cheiul Bassin de la Manche, chiar vizavi de port, Maison de L’Armateur este una dintre putinele cladiri istorice care au supraviețuit bombardamentelor. Construit în 1790 de către arhitectul responsabil cu construirea fortificațiile orașului, Paul-Michel Thibault (1735-1799), apoi a fost cumpărat de un bogat proprietar de vase.

Pășiți în trecut ca te plimbi prin camere. Există o sală de lectură și o bibliotecă, un dulap din secolul 18 curiozităților care fiecare domn a trebuit să-și arate comorile dobândite prin anii, nave de model vechi și mai mult, care ilustrează perfect istoria Le Havre.

Plimbare prin Le Havre

Centrul orașului a fost construit pe un model de rețea astfel încât este ușor de navigat drum în jurul valorii de pe străzi. Pick up hărți și informații de la Oficiul de Turism, apoi plimbare prin Quartier Saint Francois, unul dintre cele mai vechi părți ale Le Havre, unde trecutul sta confortabil alături de reconstrucție. Piața de pește plin de viață este deschis în fiecare zi de la 9 la 19:30

Există mai mult pentru a vedea de-a lungul Avenue Foch, care curge de la Place de l’Hôtel de Ville la ocean în cazul în care clădirile rezidențiale sunt aceeași înălțime și conceptul, dar au culori diferite, ferestre, stâlpi, și obloane. Totul face pentru un stil remarcabil plin de viață și simpatic.

Shopping în Le Havre

Cel mai bun pariu este docurile Vauban, construit la sfârșitul 19 – lea și începutul anilor 20 – lea secol inițial pentru a stoca încărcăturile prețioase de cafea și bumbac. Aceste clădiri industriale uriașe acum casa magazine, cafenele și restaurante.

În cazul în care pentru a rămâne

Best Western Art Hotel se confruntă cu centrul cultural Vulcan, una dintre clădirile emblematice de către arhitectul brazilian Oscar Niemeyer. Cu camere elegante și zone publice și opere de artă fotografică dramatice pe pereți, acesta este un pariu bun. Unele camere au balcoane cu vederi minunate asupra portului.

Hotel Oscar este un loc minunat pentru ușor excentric. Stilul anilor 1950 quirky și un decor minimal se va potrivi cu unele; prețurile sale de bună valoare se va potrivi cu toată lumea.

Hotelul Vent D’Ouest este un hotel încântător doar în apropierea mării. Camerele marine-tematice elegante și confortabile sunt o dimensiune bună; sunt 3 apartamente de lungă ședere și un centru spa , folosind articole de toaletă Nuxe franceză.

Unde sa mananci

La Taverne Paillette este un mare braserie bavarez , cu toate clasice oferite, specializat în preparate din fructe de mare și choucroute, plus selecție bună bere. E amiază deschis până la miezul nopții. 22 rue Georges Braque, 33 00 (0) 2 35 41 31 50.

Café Restaurant Des Grands Bassins este o altă instituție Le Havre, în apropiere de centrul comercial Docurile Vauban. Un decor superb, de gătit Normandia tradiționale , precum și preparate din fructe de mare și un serviciu bun. 23 Bvd Amiral Mouchez, 33 00 (0) 2 35 55 55 10.