Ghid de Crăciun la Roma: Festivaluri, evenimente, lucruri de făcut

Posted on

 Ghid de Crăciun la Roma: Festivaluri, evenimente, lucruri de făcut
Roma este un oras de top italian pentru a vizita în timpul sezonului de vacanță de Crăciun. Este, de asemenea, locul în care sărbătoarea de Crăciun provine. Prima masă de Crăciun a fost spus la Biserica Santa Maria Maggiore și cea mai veche Nașterea Domnului permanentă cunoscută a fost creată pentru Roma Jubileu în 1300.

Iată primele atracții din Roma de Crăciun în timpul sezonului de vacanță de Crăciun, de la începutul lunii decembrie, prin Boboteaza pe 6 ianuarie.

Piața San Pietro

În fiecare an, un pom de Crăciun imens este ridicat în Piața San Pietro. O Nașterea Domnului în mărime naturală este de asemenea creat, dar, de obicei, nu a prezentat până în Ajunul Crăciunului. Mii de vizitatori turmă la Piața Sfântul Petru când Papa spune în masă la miezul nopții în Ajunul Crăciunului în interiorul Bazilica Sfântul Petru (în pătrat este afișată pe televizoare cu ecran mare) și transmite mesajul său de Crăciun, la prânz în ziua de Crăciun de la fereastra apartamentului său de mai sus pătrat. La 13 decembrie, are loc o paradă colorată în Piața San Pietro pentru Santa Lucia Day.

Piața de Crăciun Piața Navona

În decembrie, Piazza Navona-Roma-celebru este pătrat transformat baroc într-o piață uriașă de Crăciun. Veți găsi standuri de vânzare tot felul de dulciuri de Crăciun, jucării, cifre, decoratiuni, Nașterea și cadouri. E un carusel și Babbo Natale, Moș Crăciun, își face apariția pentru a încânta copiii. O scenă mare Nașterea Domnului este ridicată în piața mai târziu, în decembrie, de asemenea.

Pomi de Craciun

pomi de Crăciun nu sunt o tradiție italiană, dar au devenit mai populare. În plus față de copac, în Piața San Pietro, doi dintre cei mai mari brazii de Crăciun din Roma sunt de obicei ridicate în Piazza Venezia și lângă Colosseum. Există, de asemenea, un copac în zona din fața muzeelor ​​pe Dealul Capitoliului. Unele magazine, hoteluri, restaurante și afișa copaci mici. decorații de brad sunt de obicei destul de simple, de multe ori doar lumini.

Pat pentru copii Santa Maria Maggiore de Crăciun

Nașterea din Santa Maria Maggiore este declarat a fi cea mai veche Presepe sau scena Nașterii permanente. Acesta a fost sculptat în marmură de Arnolfo di Cambio în secolul al 13-lea, o comisie pentru prima Roma Jubilee a avut loc în 1300. Deși sunt afișate inițial în biserică, este acum expusă în muzeul Santa Maria Maggiore. Sub altar este o raclă a spus să conțină bucăți de iesle originale. Este păstrat într-o nișă de aceleași dimensiuni ca și peștera unde sa născut Iisus. Prima masă de Crăciun a fost declarat în Santa Maria Maggiore. Clopotele sunt rung la miezul nopții pentru a semnifica începutul Crăciun.

Nașterea Scene la Biserica Sfinților Cosma și Damian

Biserica Sfinților Cosma și Damiano, de mai sus pe forum, afișează una dintre cele mai mari scene ale nativității. Comandat de Charles III din Napoli, aceasta include nu doar figuri religioase, ci și figurine complicate de oameni din viața de zi cu zi. Șase woodcarvers de master a lucrat pe scena de 40 de ani, adăugând noi cifre în fiecare an. Figurine reprezentând redevențe sunt îmbrăcate în țesături fine. Acest Presepe a început Nașterea Domnului stil Napoli, care include încă cifrele din viața de zi cu zi. Orașul Roma a cumpărat și restaurat-o în anii 1930.

Santo Bambino în Biserica Santa Maria Aracoeli

În secolul al 16 – lea, o statuie a fost sculptat dintr – o bucată de lemn de măslin din grădina Ghetsimani. Potrivit legendei, după statuie a fost sculptat, ea în mod miraculos în sine pictat. Revenind la Roma, nava sa scufundat , dar statuia se spală pe mal. A fost binecuvântată de Papa și păstrat în Biserica Santa Maria Aracoeli pe Dealul Capitoliului. La inceputul anilor 1990, originalul a fost furat , astfel o nouă bucată de lemn de măsline a fost solicitat să sculpteze o reproducere, din nou binecuvântat de Papă. Copii Roman a scrie scrisori de Crăciun la Santo Bambino . În Ajunul Crăciunului statuia este pus în Presepe bisericii și pe 6 ianuarie, el defilau în jos pe scări bisericii. Mii de oameni vin pentru procesiunea.

Lumini, patinaj pe gheață, și frigerea Castane

străzile principale ale Romei sunt decorate cu lumini și de multe ori au divertisment de semitort muzicieni și furnizori de vânzare castane prăjite. Un loc bun pentru a merge este de străzi comerciale in apropiere de Piazza di Spagna. Un patinoar în aer liber, deschis zilnic de la 22 până la miezul nopții (cu închidere mai devreme vacanța reale) este instalat în apropiere de Castel Sant’Angelo în cazul în care există, de asemenea, o mică piață de Crăciun.

Menora în Piazza Barberini

Roma are o populație mare de evrei și Hanuca este o altă sărbătoare importantă a sărbătorit în luna decembrie. O menora mare este ridicat în Piazza Barberini și la o lumânare este aprins în fiecare noapte în timpul sezonului de Hanukkah.

100 Presepi

Afișează Nașterea, sau presepi , sunt tradiționale de Crăciun decor italian. 100 Presepi, cu scene Nașterea Domnului din toată Italia și în alte părți ale lumii, este un ecran tradițional anual a avut loc la Sala del Bramante în Piazza del Popolo de la sfârșitul lunii noiembrie , prin 06 ianuarie, 09:30 – 20 Piazza del Popolo este , de asemenea , un loc de top pentru sărbători ajunul Anului nou la Roma.