Skip to main content

Ghid pentru Etiquette culturale în Thailanda – Dos și Interdicții pentru vizita dvs. în Thailanda

Etiquette culturale în Thailanda

Urmand cateva reguli simple de eticheta Thailanda nu numai vă împiedică ofensatoare accidental pe cineva, acest lucru vă va diferenția de turiști numai interesați de cumpărături ieftine sau plaje idilice. Observarea și respectarea culturii locale va spori cu siguranță experiența dumneavoastră.

Thailanda este cunoscut sub numele de „Land of Smiles“ – dar celebrul zâmbet thailandez are multe înțelesuri. Deși oamenii Thai sunt foarte iertator de infracțiuni, în special atunci când sunt comise de Farang (străini), cu respectarea acestor dos de baza si ce le va păstra zâmbind.

Don’ts să le respecte în Thailanda Etiquette

 • Nu îndreptați picioarele: Arătând picioarele la cineva, ridicând picioarele mai mare decât capul cuiva, sau pur si simplu pune picioarele pe un birou sau un scaun sunt considerate extrem de nepoliticos în Thailanda. Talpile sunt murdare: nu le arată oamenilor! Nu îndreptați picioarele la buddha. Când așezat pe sol, încercați să stea într – un mod care nu arată altora tălpile picioarelor.
 • Nu atingeți capul cuiva: În timp ce picioarele sunt considerate cele mai mici și cele mai murdare părți ale corpului, capul este venerat ca fiind cel mai sacru. Niciodată nu atingeți capul sau părul unei persoane – aceasta include ciufulindu jucăuș părul unui copil. Nu ridica picioarele deasupra capului cuiva; evitați să călcați peste oameni care stau sau dorm pe pământ.
 • Nu indreptati: Arătând spre cineva este considerat nepoliticos în multe culturi , dar mai ales atât în Thailanda. Dacă trebuie să indice o persoană, face acest lucru prin ridicarea bărbia în direcția lor. Când cineva să -i semn vină, nu utilizați degetele în sus a subliniat; face o mișcare mangaie cu degetele drepte și palma către sol. Arătând la obiecte neînsuflețite și la animale este de obicei acceptabil, dar este mai politicos la punctul cu întreaga mână , mai degrabă decât un singur deget.
 • Nu – ți pierde calmul: Strigând, suflare în partea de sus, sau afișarea emoții puternice este , în general dezaprobat în Thailanda. Păstrați – vă întotdeauna în minte regulile de economisire a feței. Păstrați calmul chiar și atunci când lucrurile nu merg bine; vei fi respectat pentru a face acest lucru. Nu lamentăm defalcare autobuz. În schimb, râde și spune ” mai pen Rai .”
 • Nu lipsă de respect regele: Niciodată lipsă de respect regele sau imagini ale regelui, aceasta include moneda – poza lui apare pe baht thailandez. Deși Thailanda majesté lese legile sunt controversate, lipsă de respect față de rege deschise de fapt , vă puteți ateriza în închisoare! Oamenii au primit sentințe lungi pentru posturile Facebook , care a vorbit împotriva monarhiei.
 • Nu arunca lucruri: arunca cu un obiect sau de bani în direcția cuiva este nepoliticos. Fa – ti timp pentru a preda lucrurile oamenilor în mod corespunzător, cu fața în sus, de preferință , cu mâna dreaptă. Desfaceti bani atunci când cineva plătitor.

Urmați aceste reguli de Thailanda Etiquette

 • Scoateți pantofii: La fel ca în multe culturi asiatice, scoate pantofii înainte de a intra un templu sau de a vizita casa cuiva este esențială. Unele companii, restaurante, magazine și , de asemenea , cere să îndepărtați pantofii. Dacă nu sunteți siguri, uita doar pentru a vedea dacă există o grămadă de pantofi de la intrare, sau verificați pentru a vedea dacă personalul poartă pantofi. Acesta este motivul pentru încălțăminte simplă este o idee bună în Asia de Sud – Est. Este mai bine să nu calce pe pragul la intrarea case și temple.
 • Întoarcere un wai : wai este gest de rugăciune, cum ar fi Thailanda cu mâinile împreună în față și cu capul ușor plecat. Pentru a nu returna un wai este considerat nepoliticos; numai regele și călugării nu trebuie să se întoarcă WAIS. Încearcă să nu WAI în timp ce țineți ceva în mâinile tale; o ușoară arc va fi suficientă. S-ar putea dori să învețe cum să spun salut în limba thailandeză.
 • Folosiți mâna dreaptă: Mâna stângă este considerat murdar, așa cum este folosit uneori pentru „funcții de toaletă.“ Utilizați întotdeauna mâna dreaptă pentru a trece obiecte la cineva și la plata. Atinge mâna stângă antebrațul drept ( care arată că este în condiții de siguranță la îndemâna) , dacă doriți să arate respect suplimentar.
 • Mananca cu o lingura: Modul corect de a savura mâncăruri delicioase thailandeze este cu lingura in mana dreapta si furculita in stanga ta. Utilizați bifurcație pentru a grebla alimente pe lingura; furca nu intră în gură. Betisoarele sunt de obicei folosite numai pentru preparate tăiței și tratează , cum ar fi rulouri de primăvară.
 • Arătați respect pentru călugări: Vei întâlni mulți călugări în locuri cum ar fi Chiang Mai; le trateze cu respect. Atunci când salut un călugăr, călugări primesc un wai mai mare decât oamenii obișnuiți; călugării nu trebuie să se întoarcă gestul. Femeile nu ar trebui să atingă un călugăr, perie hainele de călugăr, sau de mână ceva de la un călugăr. Călugării ar trebui să li se permită să mănânce mai întâi la ceremonii și adunări. Călugării din Thailanda sunt un lucru obișnuit – veți vedea , uneori , le folosesc smartphone – uri și în internet café – uri!
 • Zâmbet: de „zâmbet Thai“ este celebru, esențială pentru Thailanda eticheta, și Taisia afișa de câte ori acestea pot. Întoarce întotdeauna zâmbetul cuiva. Zâmbetele sunt folosite în timpul negocierii, în scuze, să se relaxeze ori de câte ori ceva nu merge conform planului, și doar în viața de zi cu zi.

Thailanda Temple Etiquette

O vizita temple din Thailanda este o necesitate pentru fiecare călătorie, cu toate acestea, mulți turiști timid departe de locuri interesante, cum ar fi Templul Tunel din Chiang Mai, deoarece ei nu înțeleg budismul sau obiceiurile locale. Asigurați-vă că să perie pe eticheta dumneavoastră templu, astfel încât să nu jignesc nici închinătorilor!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *