Ghid pentru Isan alimentar din Tailanda: Thailanda Cele mai populare regionale Bucătărie

Posted on

Ghid pentru Isan alimentar din Tailanda: Thailanda Cele mai populare regionale Bucătărie
ISAN, regiunea de nord-est a Thailandei, reprezintă aproximativ 30% din populația țării, dar pumni mult peste greutatea sa atunci când vine vorba de poziția dominantă în bucătăria thailandeză. Deși hrana Isan este mai puțin frecvente în afara Thailandei, în interiorul țării poate fi găsit peste tot, de la vânzătorii de produse alimentare de stradă în Chiang Mai la restaurante high-end din Bangkok. Acest lucru ar putea avea ceva de-a face cu faptul că milioane de oameni din Isan au părăsit regiunea în căutarea de muncă; aparent, le-au adus mâncarea cu ei.

Este mai mult decât atât, deși, după cum bucătăria este aproape universal un favorit printre non-Isan Taisia ​​și vizitatori, de asemenea.

Ceea ce face Isan alimente diferit de ceea ce cred vesticii se gândesc la mâncare thailandeză? Există câteva arome și ingrediente care par să predomine: ardei iute, var, arahide, creveți uscate, fructe și legume proaspete, orez lipicios, coriandru, menta, și alte ierburi proaspete. Deși straturile de aromă sunt foarte complexe, prepararea produselor alimentare este de multe ori destul de simplu, și în loc de curry, care au la foc mic pentru ore, salate, sărate viu aromate proaspete formează coloana vertebrală a bucătăriei Isan. carne la grătar sau simple marinate prajite si orez lipicios sunt adesea însoțite de unul din multele din regiune „TAM“, sau salate.

Mâncăruri Isan

  • Orez lipicios. În orezul Isan este preparat ca un pîlc mare, lipicios, spre deosebire de în boabe moi, separate , esti , probabil , folosite pentru a (și veți găsi în cele mai multe alte părți din Thailanda și Asia). Orez lipicios este servit într – un vapor mic sau sac și este cel mai bine consumate cu degetele , deoarece este aproape imposibil să mănânce cu o furculiță. Localnicii se va scoate un mănunchi de orez lipicios și moaie în salata sau un alt fel de mâncare mănâncă înainte de popping in gura lor.
  • Som tam . Cel mai popular fel de mâncare în jurul Isan este som tam, o salată de papaya picant compus din papaya verde tocat, fasole verde, rosii, alune, lime, crevete uscate, usturoi, ardei iute, sos de pește, și zahăr de palmier. Toate ingredientele sunt pounded împreună într – un mojar , iar rezultatul este un astringent, ușor dulce și , uneori , foarte picant, salata sărat, crocant. Există mai multe variante pe SOM Tam, și veți găsi de multe ori făcut cu crab sărat pe stradă. Alte salate similare sunt realizate cu vinete Thai, banane verde sau mango verde.
  • Larb și Nam Tok. Larb, care se face cu carne tocată, și Toke nam, care se face cu carne la grătar felii, sunt similare în faptul că ele împărtășesc aceeași sos: un amestec de suc de lămâie, sos de pește, ierburi și condimente, și orez prăjit crocant. Larb, care este de obicei făcută cu carne de porc, uneori , are , de asemenea , bucăți de ficat de porc în ea, de asemenea (gurmanzii se constată că neatrăgător astfel încât asigurați – vă că pentru a cere înainte de a comanda). Desi turistii nu de multe ori știu despre larb și Tok nam, ele devin rapid favorite odată ce au fost incercat!
  • Gai Yang. Pui la gratar. Pui la gratar simplu, de multe ori a făcut pe un mic carbune gratar pe marginea drumului, este o discontinue de Isan alimente. Veți găsi , de asemenea , gât de carne de porc la grătar și pește la grătar, de asemenea. Cărnurile sunt adesea marinate într – un sos simplu cu suc de lămâie, zahăr și alte ingrediente , dar arome nu sunt , de obicei copleșitoare.
  • Gai Tod . Pui prăjit. Deși avem tendința de a se asocia pui prăjit cu sud – american, indiferent de motiv oameni Isan prăjească o pasăre medie! Acoperirea crocant este , uneori , un pic dulce, uneori flecked cu semințe de susan, și întotdeauna servit cu sos de scufundare super – picant. Desi combinatia clasica Isan este GAI Yang, SOM Tam, și orez lipicios, dacă doriți să se deda un pic, au unele Tod gai în loc.
  • Moo Ping. Frigărui de carne marinate, de obicei , carne de porc, la grătar și servit pe stick – ul cu sos de scufundare, sunt foarte populare tarif Isan. Marinata este , de obicei , un pic dulce, sărat și plin de usturoi , iar carnea este gras și ofertă. Pentru 5-10 baht un băț, ei fac o gustare rutier mare sau chiar o masă cu un săculeț de orez lipicios. Deși ping moo este adesea greșit menționată ca satay, acesta din urmă este preparată cu o marinată pe bază de nucă de cocos și , probabil , originea în Indonezia.
  • Isan mezeluri. Acest cârnați de porc și de orez este foarte popular ca o gustare de seară și este adesea preparat în bile mici , conectate între ele și fierte pe un gratar. Ceea ce face ca acest cârnat, numit crok Sai, ISAN, special este faptul că amestecul de carne și orez sunt umplute în intestine , apoi fermentate pentru câteva zile înainte de a fi gătite și servite. Sună riscant dar aroma de usturoi, acru este sublimă.
  • Isan alcoolice Băuturi. Berea este popular în Isan, iar cel mai popular brand de bere Thai este Leo, deși puteți găsi Chang și, în unele locuri, Singha, de asemenea.