Ghid turistic Lake Nasser – Ce trebuie să știți înainte de a vizita

Posted on

Ghid turistic Lake Nasser - Ce trebuie să știți înainte de a vizita

Cu o suprafață totală de 2.030 mile pătrate, Lacul Nasser este unul dintre cele mai mari lacuri create de om din lume. Creat ca urmare a proiectului Aswan High Dam, se întinde granița dintre Egipt și Sudan, unde este cunoscut local sub numele de Lacul Nubia. Produce o mare parte din hidroelectricitatea Egiptului și este o sursă valoroasă de apă dulce. Pentru turiști, peisajele dramatice din deșert, obiectivele antice abundente și posibilitățile legendare de pescuit se adaugă la atracția unei croaziere pe Lacul Nasser .

Ghidul lacului Nasser: istoria lacului

Lacul Nasser este numit după fostul președinte egiptean, Gamal Abdel Nasser, sub instrucțiunea căruia a fost construit barajul înalt Aswan. Barajul, care a fost finalizat în 1970, a provocat inundațiile care au creat Lacul Nasser și au impins lacul de la capătul său nordic. Deși Barajul Înalt Aswan a crescut puterea hidroelectrică din Egipt în mod exponențial și a permis autorităților să controleze apele inundabile anuale ale Nilului, astfel încât terenurile arabile de la nordul barajului să poată fi menținute, construcția sa a fost controversată.

Crearea lacului Nasser a necesitat relocarea a aproximativ 90.000 de nomazi egipteni și sudaniști; în timp ce mai multe situri antice (inclusiv celebrele temple Abu Simbel) au trebuit să fie mutate pe terenuri mai mari, cu costuri mari. Unele, precum vechea așezare Buhen, au fost săpate și apoi lăsate să fie scufundate. Astăzi, productivitatea barajului este amenințată de construcția în curs de desfășurare a Marelui Baraj Renașterea Etiopiei, situată la granița Etiopia / Sudan. Experții se tem că noul baraj poate afecta fluxul de apă în Lacul Nasser, reducând astfel puterea electrică a barajului înalt Aswan.

Situri antice incredibile de pe Lacul Nasser

Pentru mulți vizitatori ai lacului Nasser, siturile antice situate pe țărmurile sale sunt cea mai mare atracție. Dintre acestea, cel mai cunoscut este, fără îndoială, Abu Simbel, ale cărui vaste temple tăiate în stâncă au fost construite de Ramesses II și prezintă statui colosale care sunt cele mai mari care au supraviețuit din epoca faraonică. Alte repere includ Templul Kalabsha , relocat într-o insulă situată chiar la sud de bara înaltă Aswan; și Qasr Ibrim , o așezare ale cărei origini datează încă din secolul al VIII-lea î.Hr. Primul este interesant pentru combinația sa de iconografie egipteană și romană, în timp ce cel de-al doilea este singurul sit arheologic de la Lacul Nasser încă în locația sa originală.

Deși este situat chiar la nord de barajul Aswan High, Philae este un alt site incredibil de demn. Reconstruit înainte de inundațiile de pe insula Agilkia, complexul include mai multe temple dintre care cel mai cunoscut este Templul lui Isis. Philae s-a ridicat la proeminență în timpul dinastiei ptolemaice, a fost dedicată cultului zeiței Isis și este cunoscută drept unul dintre ultimele bastioane ale vechii religii. Spectacolul sunet și luminos de la Philae este unul dintre cele mai bune din Egipt și nu trebuie ratat.

Alte activități pe Lacul Nasser

Lacul Nasser există mai mult decât trecutul său antic. Lungimea și adâncimea sa permit speciilor de pești rezidenți să crească până la dimensiuni fără precedent, ceea ce îl face un loc de pelerinaj pentru pescarii serioși. Pentru cei mai mulți, o bibană a Nilului este premiul final (într-adevăr, actuala înregistrare mondială a pericolului Nil a fost prinsă aici). Alte specii de pești din lista cu găleată includ masivul vundu masiv și tigrul feroce și de mare luptă. Puteți pescui de pe mal sau de pe o barcă, mai mulți operatori oferind excursii dedicate de pescuit de mai multe zile .

Excursiile de drumeție în deșertul din jurul lacului vă oferă oportunitatea de a vizita taberele nomade beduine și de a vă uita la viața sălbatică rezidentă a lacului Nasser. Punctele de vârf includ vulpi de deșert, gazele Dorcas, șacali și hiena cu dungi aproape amenințate. Lacul însuși găzduiește, de asemenea, ultima populație a Egiptului de crocodili Nil. Păsătorii pasionați vor aprecia statutul lacului ca o zonă de iernare importantă pentru migrația păsărilor de apă palearctice, cu până la 200.000 de păsări prezente în perioada de vârf. Este, de asemenea, singurul loc de reproducție cunoscut al țării pentru raritarul african.

Cum să vizitați Lacul Nasser?

Modul tradițional de a experimenta Lacul Nasser este într-o croazieră, majoritatea navelor plecând fie din Aswan, fie din Abu Simbel și au nevoie de câteva zile pentru a completa călătoria între cele două. Există mai multe opțiuni diferite, de la nave de croazieră de lux, cum ar fi Steigenberger Omar El Khayam, de 5 stele, până la charte private oferite de companii precum Lake Nasser Experience . Primele vă oferă confortul aerului condiționat, o piscină, restaurante gourmet și cabine frumoase cu balcoane private; în timp ce acestea din urmă vă permit să explorați lacul în ritmul propriu, oprindu-vă să vă concentrați asupra lucrurilor care vă interesează cel mai mult.

Dacă preferați să nu trăiți pe apă, există o mână de hoteluri situate pe malul lacului, majoritatea în apropiere de Abu Simbel. Seti Hotelul și Nefertari Abu Simbel Hotel cu două opțiuni de 4 stele, ambele cu vedere la lac, un restaurant, piscină și camere cu Wi-Fi și aer condiționat.