Ghid turistic Londra: Cum se utilizează contac Plata cu metroul

Posted on

Ghid turistic Londra: Cum se utilizează contac Plata cu metroul
Plățile contactless au fost lansate mai întâi pe autobuzele din Londra în decembrie 2012. TfL (Transport for London) prevede că în fiecare zi, există în jur de 69.000 de plăți efectuate folosind fără contact la Londra autobuze.

Puteți plăti pentru călătoria pe Londra metrou, tramvai, DLR, Londra Overground și National Rail servicii care acceptă Oyster cu un card de plată contactless. autobuzele londoneze încetat acceptarea de numerar, în iulie 2014, și puteți utiliza numai Oyster sau card de plată contactless pentru călătorii cu autobuzul.

Contactless pe înțelesul tuturor

carduri de plată contac sunt carduri bancare, care au un simbol special pe ele cu tehnologia in-a construit pentru a permite o simpla atingere a cardului pentru a plăti achizițiile sub 20 £. Nu aveți nevoie de un cod PIN, o semnătură, sau pentru a introduce cardul în orice cititor.

Contac este disponibil pe debit, de credit, taxa, și cartele pre-plătite.

TfL a declarat au existat 44,7 milioane de carduri contactless în circulație în Marea Britanie, cu o valoare estimata a cincea a emis în zona Greater London. În primul trimestru al anului 2014, mai mult de jumătate din totalul de Marea Britanie 44,6 milioane de tranzacții contactless au fost în zona Greater London.

carduri bancare contac sunt de asemenea emise de bănci în afara Regatului Unit, dar se recomandă ca taxele de tranzacție de peste mări sau se pot aplica taxe pentru călătorie plătite cu un card emis în afara Regatului Unit. Nu toate cardurile de bază non-UK sunt acceptate, deci nu a verifica înainte de călătorie.

Nu aruncați cardul dvs. Oyster. Plățile contactless sunt disponibile alături de Oyster pentru Pay-As-You-Go clienții.

Oyster va continua să fie disponibile pentru cei care utilizează bilete de concesiune sau de sezon sau pentru cei care ar prefera să continue să plătească pentru călătorie în acest fel.

Beneficii

Avantajul cheie de plată fără contact este faptul că nu mai trebuie să aibă un card Oyster și nu trebuie să verifice soldul cardului Oyster înainte de călătorie. Asta ar trebui să însemne puteți bord, fără întârziere. În loc de a menține un echilibru de pe cartela Oyster, cu plata contactless tariful va fi dedusă automat din contul de card de cont bancar / plata.

Dacă aveți un cont comun, puteți utiliza atât un card de plată contactless, dar trebuie să aveți un card de plată contactless fiecare, nu o carte pentru un singur cont, și încercând să plătească pentru două persoane care călătoresc împreună cu o singură carte nu va funcționa.

probleme cunoscute

Cea mai mare problemă să fie conștienți de este „ciocnire carte.“ Londonezii încep să cunosc această frază de inimă așa cum îl auzim atât de des anunțat pe tub:

Clienții care li se reamintește să atingă doar o singură carte pe cititor pentru a evita plata cu un card care nu intenționează să plătească cu.

Acest lucru înseamnă că trebuie să fie atent pentru a păstra toate cardurile de plată contactless și cardul dvs. Oyster separat, dacă doriți să se asigure doar unul dintre ele atinge cititorul care urmează să fie încărcat. Ai putea lua pur și simplu o carte din portofel și atingeți-l pe cititor, sau păstrați o carte într-un portofel separat, deoarece nu este necesar să eliminați de fapt, cartela de la un portofel pentru ca acesta să funcționeze pe cititor.

Ce Despre Limita?

Acoperirea este atunci când faci mai multe călătorii într-o zi și se percepe o sumă maximă zilnică în loc de un singur tarif pentru fiecare călătorie, iar acest tip de plafonare se va întâmpla cu plata contactless. Sau poate capac la o rată de șapte zile, dar numai de luni până duminică. Nu poate lucra șapte zile de la o zi de miercuri, de exemplu. Trebuie doar să vă amintiți să utilizeze același card de plată contactless pentru a primi zilnic sau săptămânal beneficiul plafonării.

Plățile contactless lucrează în același mod ca și Oyster, clienții încărcarea unui adult-Rate Pay-as-you-go tarif când ating și pe cititorii TfL la începutul și la sfârșitul fiecărei călătorii. Pentru a beneficia de plafonarea, trebuie să atingeți în și la fiecare călătorie.

Dacă cumpărați de obicei Travelcards lunare sau perioadă mai lungă sau Bus & tramvai trece, ar trebui să continuați a face acest lucru. Travelcards lunare și perioadă mai lungă și autobuz & tramvai Trece nu vor fi disponibile pe cardurile de plată fără contact.

Înregistrarea Journeys dvs.

Dacă vă înregistrați pentru un cont on-line cu TfL, veți putea vizualiza 12 luni de călătorie și istoricul plăților. Nu trebuie să vă înregistrați pentru un cont online, dar acest lucru sună ca o modalitate buna de a verifica sunteți taxat corect. Dacă decideți să nu vă înregistrați pentru un cont online, vei putea accesa călătoriile și istoricul de plată în ultimele 7 zile numai.

TfL dispune de informații suplimentare și un videoclip care ilustrează modul în care plățile contactless funcționează în rețeaua de transport. Pentru a vizualiza, accesați site – ul TfL .