Ghidul complet vizită Marile Piramide din Giza, Egipt

Posted on

Ghidul complet vizită Marile Piramide din Giza, Egipt

Pe malul de vest al fluviului Nil se află cel mai Egipt iconic vedere vechi : Piramidele din Giza. Site – ul este alcătuit din trei complexe piramidale distincte, inclusiv Marea Piramida din Giza ( de asemenea , cunoscut sub numele de Piramida lui Khufu), Piramida Khafre si Piramida lui Menkaure. Marele Sfinx din Giza standuri santinelă peste toate acestea. Toate cele trei piramide au fost construite de faraoni dinastia a patra, ceea ce le face în vârstă de peste 4500 de ani. Împreună, ei fac parte din vechea necropola Memphis și stau ca un testament pentru bogăția uimitoare, puterea și priceperea arhitecturală a vechilor egipteni.

Aflați cum să viziteze piramidele cu acest ghid.

Marea Piramida din Giza

Marea Piramida din Giza este atât cel mai mare și cea mai veche dintre piramide Giza. Acesta a fost construit ca un mormânt și monument pentru faraonul Keops, si terminat in jurul anului 2560 î.Hr. Ca și celelalte piramide, este construit din blocuri mari de granit și calcar, care ar fi fost de pavaj, transportate și asamblate manual. În total, aproximativ 2,3 milioane de blocuri de piatră au fost folosite pentru a crea piramida, care a fost învelită inițial în calcar alb neted. Potrivit istoricului grec Herodot, această realizare arhitecturală necesară o forță de muncă de 100.000 de oameni și a luat 20 de ani pentru a finaliza.

În zilele sale de glorie, piramida ar fi stat 481 de picioare (146,5 metri). A fost cea mai inalta structura construita de om din lume pentru mai mult de 3.800 de ani. Intrarea este situată pe fața nordică și conduce printr – o serie de coridoare la camerele lui King anii Regina și. Piramida a fost deschis și jefuită de faraonii din Orientul Mijlociu și Noua Kingdoms, care poate fi utilizat conținutul său pentru a furniza propriile lor morminte la Valea Regilor langa Luxor . În timpurile elenistice, Marea Piramida a fost numit ca fiind unul dintre cele șapte minuni ale lumii.

În ciuda faptului că cea mai veche dintre minunile antice, de asemenea, este singurul care încă mai există astăzi.

Piramida lui Kefren

Al doilea cel mai înalt al piramidelor Giza, Piramida lui Kefren a fost construit ca locul de veci al fiului și succesorul lui Khufu. Datele exacte ale fabricării sale, nu sunt sigur, deși Kefren a condus la aproximativ 2558-2532 î.Hr.. Unele dintre resturile de calcar care acoperea inițial piramida lui în jurul valorii de apex, cu toate că restul a fost îndepărtat la momente diferite de-a lungul istoriei sale – inclusiv în timpul dinastiei XIX, când Ramesses al II-lea furat calcarul pentru unul dintre templele sale de la Heliopolis. Această piramidă are două intrări care duc la o singură cameră mortuară și o cameră de filială care ar fi putut fi folosite în scopuri de depozitare.

Piramida lui Mikerinos

Piramida lui Menkaure este cel mai mic și cel mai recent dintre cele trei și a fost probabil finalizată la începutul secolului al 25 – lea î.Hr. Spre deosebire de celelalte doua piramide, numai porțiunea superioară a fost învelită în calcar și părți ale exteriorului granit apar neterminate. Este probabil că lucrările de construcție a fost întreruptă de moartea lui Mikerinos și niciodată finalizat. Piramida are o singură intrare care duce la o cameră mortuară subterană. La sfârșitul secolului al 12 – lea, a fost prima victimă a sultanului Al-Aziz Otmăn tentativă de a demola piramide. Din fericire , sarcina sa dovedit prea dificilă și a fost abandonată; Cu toate acestea, deteriorarea feței de nord a piramidei rămâne ca dovadă a actelor de vandalism.

Marele Sfinx din Giza 

Marele Sfinx de la Giza este o creatura mitica cu corpul unui leu si capul unui om. Egiptologii, în general, sunt de acord că fața ei a fost sculptat în asemănarea lui Kefren; ceea ce face sens, având în vedere faptul că acesta datează din timpul domniei lui. Este cea mai veche cunoscută sculptură monumentală în Egipt și este deosebit de impresionant atunci când se consideră că a fost sculptat dintr-o singură bucată de substrat calcaros platoului. Straturi de densitate diferite într-un cont de rocă pentru eroziune accelerată în partea de mijloc a corpului Sfinxului în timp ce teoriile abundă cu privire la motivul pentru nas lipsește. Acesta masoara 240 de picioare (73 metri) în lungime și este de 66 de picioare (20 metri) ridicat.

Explorări Modern

Piramidele Giza au făcut obiectul de explorare și cercetare pentru aproape atâta timp cât acestea au existat. La începutul anilor 1800, arheologul francez Auguste Mariette a început să lucreze clearance-ul de pe site-ul Giza. Primii arheologii moderni pentru a explora interiorul piramidelor incluse Giovanni Belzoni, John Perring și Richard Vyse, și Karl Richard Lepsius. În 1880, arheologul britanic Sir William Matthew Flinders Petrie a călătorit la Giza pentru a face primul sondaj științific al piramidelor. desene și măsurătorile lui erau atât de precise încât o mare parte din înțelegerea noastră a modului în care au fost construite încă se bazează pe descoperirile sale.

Săpăturile au continuat pe tot parcursul secolului 20 și în 21. În 2010, arheologii egipteni au descoperit un teren de inmormantare lucrător care sa dovedit piramidele au fost construite de artizani plătit , mai degrabă decât sclavi. Cel mai recent, mai 2019, un nou cimitir și sarcofage au fost descoperite , care sunt considerate a fi vechi de peste 4.500 de ani. În 1979, Piramidele din Giza au fost înscrise ca un Patrimoniului Mondial UNESCO , împreună cu restul de necropola Memphis .

Obiective & Do la Piramidele din Giza

Astăzi, cele trei piramide principale și Sfinxului sunt principalele atracții; dar există mult mai mult pentru a vedea de la Giza , inclusiv o serie de piramide mai mici, subsidiare, morminte mastaba, și temple. Puteți vizualiza , de asemenea , ruinele satului muncitorilor, situată la sud – est de piramide Kefren și Mikerinos; și Muzeul Solar Boat . Acestea din urmă găzduiește o barcă , care a fost găsit îngropat la poalele Marii Piramide și migală reconstruit de experți pe parcursul a 14 ani. Dacă stați după întuneric, puteți viziona , de asemenea , ca piramidele sunt iluminate de noapte de noapte Sound & Light Show .

Bilete generale includ un tur în interiorul unuia dintre cele trei piramide din satelit ale Reginei Keops. Dacă doriți să vizualizați în interiorul celor trei piramide principale, este posibil să facă acest lucru cu achiziționarea unui bilet suplimentar. Nu este prea mult pentru a vedea în interiorul ca mumii și comorile lor au fost eliminate (fie de jefuitori, sau la siguranța Muzeului egiptean ). Vechiul Regat faraoni , de asemenea , nu a decora camerele lor funerare cu hieroglife conducători mai târziu a făcut. Cu toate acestea, experiența aventurarea adânc în interiorul unor astfel de structuri antice este în valoare de ea pentru mulți vizitatori, cu toate că ar trebui să claustrophobics renunța. Urcarea piramide este ilegală.

Cum de a vizita Piramidele din Giza

Unii oameni aleg să se alăture unui tur organizat . Beneficiile includ un hotel de pick-up, transferuri de la Cairo, taxele de intrare inclus și un ghid egiptolog vorbitor de limba engleză; Cu toate acestea, veți călători într – un grup mare în momentul în care piramidele sunt cele mai aglomerate. În mod alternativ, este ușor de a explora piramide independent. Taxi sau Uber plimbari din centrul Cairo dura aproximativ o oră ( în funcție de trafic) și sunt uimitor de accesibile. Autobuzele publice , de asemenea , de călătorie din afara Muzeul Egiptean la piramide.

Când ajungi acolo, puteți alege să rătăcească complexul pe jos sau închiria o cămilă sau cal. Acesta din urmă este o opțiune populară pentru cei care doresc să se aventureze în deșert pentru a obține o vedere panoramică a piramidelor; Cu toate acestea, multe dintre animalele sunt tratate prost sau subnutriți. Cele mai bune vederi sunt de dune din spatele Piramida lui Menkaure, și includ toate cele trei temple juxtapuse împotriva moderne orizont Cairo în fundal îndepărtat. Încălțăminte robust, amplu de protecție solară și o mulțime de apă sunt toate trebuie să-haves pentru aventura Giza.

Dacă doriți să evite mulțimile, încercați să accesați un pic mai târziu în a doua zi după ce majoritatea autobuzelor tur au fost și au plecat (cel mai sosi 09:30 – 10:30).

Orar și taxele de admitere

Potrivit oficial site – ul de turism egiptean , site – ul se deschide la ora 9 în fiecare zi și se închide la ora 17 Prețurile biletelor sunt enumerate ca 60 de lire egiptene pentru admiterea generală, 100 de lire egiptene pentru intrarea in Marea Piramida, 30 de lire egiptene pentru intrarea în piramida lui Kefren și 25 de lire egiptene pentru intrarea în piramida lui Mikerinos. Sound & Light Show costa 15 $ și ar trebui să fie rezervat în avans.