Gids voor Bed and Breakfast accommodatie in Frankrijk

Posted on

Gids voor Bed and Breakfast accommodatie in Frankrijk

De chambres d’hotes of bed and breakfast Franse markt is booming. Overal in Frankrijk, van grote steden als Bordeaux en Marseille, kleine steden zoals Arras en Antibes aan diepste platteland van Frankrijk in de Auvergne, huiseigenaren hebben hun huizen omgebouwd tot bed and breakfast bedrijven.

Het is zinvol voor de eigenaren, en het maakt heel goed gevoel voor mensen die willen iets anders dat is leuk en een goede prijs te boeken. In de afgelopen jaren, hebben Franse hotels een harde tijd gehad. Met regelgeving van de overheid aanhalen, snelwegen omzeilen van kleine steden en dorpen, en goedkope pakketreizen nemen van mensen uit Europa, veel kleine hotels zijn niet in staat het hoofd te bieden geweest. Je kan heel goed vinden dat de charmante kleine hotel op een marktplein dat je zo genoten van vorig jaar wordt nu weer wordt omgezet in een huis of in appartementen.

Wat u kunt verwachten

 • Een oprecht vriendelijk welkom
 • Hulp bij het plannen van uw sightseeing van een lokale expert
 • Ontbijt inbegrepen in de prijs
 • Een kijkje in het Frans gezinsleven
 • Respect voor uw privacy
 • Een maximum aantal van vijf slaapkamers
 • Een eigen badkamer van een hoge standaard

In vele bed and breakfasts je boeken te vinden om te lezen in verschillende talen, spelletjes te spelen en informatie over plaatselijke toeristische bezienswaardigheden. De gastheren kennen hun regio’s, zodat je up-to-date en eerlijk advies over waar te gaan en wat te zien krijgen. Er kan ook worden roeien, kanoën, tennis of jeu de boules te spelen.

In sommige afgelegen gebieden, kunnen de gastheren regelen om u op te halen bij het dichtstbijzijnde station of de stad en neem je de volgende dag terug.

Wat niet te verwachten

 • U kunt een huis waar gezinsleven is overal om je heen en het is niet zo ongerept (of anoniem) als een hotel
 • Er mag geen slot op je slaapkamer deur
 • U kunt een eigen tafel voor het diner of ontbijt
 • Een bar voor drankjes
 • De toegang tot het huis tijdens de dag

Eten bij Your Bed and Breakfast

Alles zal een goed continentaal ontbijt inbegrepen in de prijs van de kamer te bieden, vaak met zelfgemaakte jam en zelfgebakken brood.

Sommigen van hen bieden ook een avondmaaltijd hoewel je dit van te voren moet boeken. Ook deze zijn zeer goede prijs en omvatten wijn en ten minste een 3-gangen. Vaak zijn de groenten worden gekweekt in de moestuin en je kunt niet frisser dan dat. Kost gemiddeld rond de 25 euro per persoon , dat is veel meer waard dan een restaurant.

Kies uw stijl

Er zijn zo veel verschillende huizen en kamers er zijn bed and breakfasts. Er zijn oude stenen boerderijen diep in de Provence; slimme herenhuizen in steden, bijlagen, stallen, schuren, oude priorijen en tuin vleugels van een huis. Meestal zijn de eigenaren wonen in een deel van het huis, maar dat is niet altijd het geval. Sommige chambres d’hotes hebben een eenvoudige keuken om uw eigen maaltijd te koken.

What You Pay

De kosten variëren van plaats tot plaats. Hoewel veel bed and breakfasts in de range € 60 tot € 100 voor de kamer en ontbijt voor twee personen, een aantal van de toppers, de oneven kasteel, of een fantastische boerderij in de Luberon lading meer dan 200 euro per nacht. Maar ze zijn al een goede waarde; je krijgt zeker waar je voor betaalt.

Vind uw bed and breakfast

 • Veel uitgevers hebben gebracht jaarlijkse gidsen. Van deze, een van de beste is door Alastair Sawday wie is de productie van gidsen voor uit de weg accommodatie in Europa voor decennia.
 • Als je door Frankrijk reist en hebben niet van tevoren geboekt, ga dan naar de lokale VVV-kantoor die een lijst van bed and breakfast zullen hebben in hun regio, samen met lijsten van hotels en gites.
 • Gîtes de France – De Gîtes de France-organisatie is 58 jaar oud en is de grootste gastnetwerk in Europa. Veel mensen gebruiken het om vakantiehuizen boeken voor een weekend, een week of langer in heel Frankrijk. Maar ze vertegenwoordigen ook meer dan 10.000 bed and breakfast eigenschappen, dus je bent gebonden aan degene die je wilt in een regio die u wilt bezoeken.

De Gîtes de France doelstellingen zijn duidelijk. Ze:

 • bevorderen comfortabele, vriendelijke vakantie verblijf
 • voldoen aan de bijzondere behoeften van de vakantiegangers op zoek naar authentieke, gezellige vakantie in een natuurlijke omgeving, rust en stilte, nieuwheid en grote open ruimten
 • helpen bij het behouden en bevorderen van de Franse landschap en de bijzondere culturele erfgoed
 • participeren in lokale ontwikkeling en stabiliteit te brengen de plattelandsbevolking door het verstrekken van extra middelen door middel van toerisme

De Gite de France systeem is eenvoudig te gebruiken. Om online te reserveren, volg de aanwijzingen van hun website.

 • Figaro Magazine en andere publicaties produceren jaarlijks een gids voor de beste (Figaro’s komt aan het begin van april); dus kijk uit voor die wanneer u een krantenwinkel te bezoeken. Ze zijn waarschijnlijk meer up to date dan een gids te zijn.

Hoe zit het met de eigenaren?

Sommige bed and breakfasts zijn uitgevoerd als het bedrijfsleven; kan zijn voor anderen te doen, omdat ze echt genieten van het ontmoeten van mensen. Voor sommige eigenaren, het betekent dat ze kunnen in een beter huis dan normaal leven. Voor veel mensen, het is een manier van het terugtrekken van de rat race en het leven van een eenvoudiger leven.

Veel bed and breakfasts draaien op eco-vriendelijke lijnen, werken om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en sourcing al hun voedsel van lokale telers.

ratingsystemen

Er is niemand door de overheid gereguleerde rating systeem. Elke regio heeft zijn eigen systemen. Maar ‘korenaren’ als symbool velen gebruiken; de meer ‘korenaren’, hoe hoger de rating (4 is het hoogste).

Aankomst en vertrek

Vergeet niet dat dit is vaak een familie thuis, dus er is geen receptie. Zeggen wanneer je aankomt (meestal na 16:00), zodat uw gastheer kan er zijn om u te verwelkomen. En als je vertraging, telefoon om hen te laten weten, vooral als je diner hebt geboekt.

Betaling

Als je van tevoren te boeken, dan moet je wel of niet vooruit te betalen. Het hangt af van welk systeem je gebruikt.

Als u het bed and breakfast direct betalen op de dag van vertrek, zult u merken dat credit card betalingen zijn zeldzaam. U kunt betalen met Euro reischeques, hoewel buitenlandse cheques vaak niet vanwege de hoge bankkosten worden geaccepteerd. Bijna alle steden in Frankrijk hebben geldautomaten die Visa en MasterCard zal nemen.

U mag de lokale vinden taxe de sejour toegevoegd aan uw factuur. Dit is zeer klein, 0,52-2 euro per persoon.

tipping

Eigenaren verwachten geen fooi. Als je een bijzonder goede tijd gehad, dan is een klein geschenk wordt zeer gewaardeerd. Als u weer terugkeren en opnieuw gaan, dan is er iets uit je eigen land te nemen hen.