Gids voor de Champs-Elysées Wijk

Posted on

 Gids voor de Champs-Elysées Wijk

De Champs-Elysées is een van de iconische Parijs boulevards. Wie droomt er niet over een wandeling glamorously langs de met bomen omzoomde straten in de richting van de torenhoge Arc de Triomphe? Terwijl de beroemde doorgaande weg staat bekend om haar belles promenades (mooie doorgaande / wandelingen), maar heeft ook veel te bieden op het gebied van winkelen, eten en entertainment.

In de buurt rondom de beroemde straat, vindt u een korte onderbreking van de intense drukte, een minder toeristische voelen en een terugkeer naar het oude Parijs te vinden.

De Champs-Elysées en haar omgeving zeker verdienen een bezoek waard, vooral op een eerste bezoek aan de Franse hoofdstad.

Het vinden van de Champs-Elysées Wijk

De wijk Champs Elysées is gelegen op de rechteroever van de Seine, in de westelijke 8e arrondissement van Parijs, met de Avenue loopt door het gebied op een diagonaal. De stad Parijs is verdeeld in twintig arrondissementen municipaux , administratieve districten, eenvoudiger aangeduid als arrondissementen.

De elegante Tuilerieën en aangrenzende Louvre zitten naar het oosten, net voorbij de uitgestrekte Concorde plein en Obelisque kolom. De militair monument bekend als de Arc de Triomphe markeert de westelijke rand van de wijk. De rivier de Seine ligt in het zuiden, met de St. Lazare treinstation en de bruisende zakelijke district Madeleine gelegen in het noorden.

De belangrijkste straten rond de Champs Elysées zijn Avenue des Champs Elysées, Avenue George V, en de Avenue Franklin D. Roosevelt.

Hoe kom je in

Om toegang te krijgen tot het gebied, de gemakkelijkste optie is om metrolijn 1 naar een van de volgende haltes: Champs-Elysées-Clemenceau, Franklin D. Roosevelt, George V of Charles-de-Gaulle Etoile. Als alternatief voor een lange wandeling op de weg vanaf het beginpunt, neem lijn 12 naar Concorde en wandel van het bruisende, dramatische plein in de buurt van daar.

historisch belang

De formeel geplante bomen langs de Avenue des Champs Elysées, die synoniem is met de beroemde straat zijn geworden, werden voor het eerst geplant in 1724. Tot die datum, de inmiddels beroemde Avenue was een beetje van velden en tuinderijen.

De Champs Elysées heeft gespeeld gastheer voor tal van militaire parades door de jaren heen, zoals de Vrije Franse maart door de 2e Armored Division op 26 augustus 1944 en de afdeling Amerikaanse 28ste Infanterie op 29 augustus 1944 zowel het markeren van de Bevrijding van Parijs van de nazi-bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. De grootste militaire parade in Europa loopt in de straat elk jaar op Bastille Dag, het markeren van de Franse nationale feestdag.

Bezienswaardigheden in de Wijk

Terwijl de bezoekers massaal naar de Champs-Elysées, mogen ze alleen tegenkomen één of twee van de belangrijke bezienswaardigheden. De must-see plekken in de buurt zijn de monumenten en theaters.

Arc de Triomphe
In het centrum van de Place de l’Etoile ligt dit meest beroemde van bogen, in opdracht van keizer Napoleon en geïnspireerd door oude Romeinse bogen. Indrukwekkend in schaal, een reis naar de top biedt een prachtig uitzicht op de brede, elegante Avenue des Champs Elysées.

Grand Palais / Petit Palais
Het stijgen van de Champs Elysées zijn de prachtige geometrische glazen daken van de Grand en Petit Palais, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900.

Het Petit Palais herbergt een museum voor schone kunsten, terwijl de Grand Palais heeft een wetenschapsmuseum en er worden regelmatig evenementen en tentoonstellingen, waaronder de grote internationale kunstbeurs bekend als de FIAC.

Théâtre des Champs Elysées
Deze beroemde theater, gelegen op 15 Avenue Montaigne, werd gebouwd in 1913 in Art Deco stijl, en meteen werd berucht voor zijn hosting van toen-schandalige Igor Stravinsky’s Le sacre du printemps . Het is een weelderige setting voor een avondje uit in Parijs.

Lido Cabaret
Lido is één van de beroemde cabarets van de stad, het aanbieden van een borderline kitscherig, maar altijd onderhoudend revue dat de Moulin Rouge rivalen.

Eten en drinken

Er zijn eetgelegenheden, variërend van buurt bistro’s bij restaurants restaurants fine. We hebben een aantal van de meer populaire achtervolgt gekozen.

Fouquet’s
Avenue George V en de Avenue des Champs Elysées
Na uren wandelen en window shopping langs de Grand Avenue, zinken in een van Fouquet’s lederen fauteuils en trakteer uzelf op een kopje koffie of een cocktail, het is misschien wel het enige wat je zult in staat zijn om hier te veroorloven .

Porties zijn klein en de prijzen zijn steil, maar Fouquet’s wordt bezocht door de wil van de post-César film award feestgangers en de Franse president. De beroemde brasserie is zelfs uitgeroepen tot een historisch monument van Frankrijk.

La Maison de l’Aubrac
37 rue Marbeuf
Voer deze ontspannen, ranch-achtige eethuis en je bijna vergeet dat je in een van de meest chique wijken van Parijs. Het thema is hier rundvlees en je moet hier alleen komen als je bereid bent om een maaltijd van te maken bent. Al het vlees is biologisch en komt uit koeien die in het gebied Midi-Pyrénées. Koppel uw steak met één van hun 800 wijn selecties uit het zuidwesten van Frankrijk.

Al Ajami
58 Rue François 1er
Als je begint moe van de Franse keuken, het hoofd te krijgen voor deze chique Libanese restaurant vlak bij de Avenue des Champs Elysées. Hier vindt u zeldzame Midden-Oosterse gerechten zoals lamsgehakt, ui, en gebroken tarwe kroketten, plus heerlijke vegetarische klassiekers zoals hummus en tabouleh vinden. In tegenstelling tot de meeste restaurants in Parijs, Al Ajami serveert maaltijden tot middernacht.

Ladurée
Op zoek naar een aantal van de beste bitterkoekjes in de stad? Stop in Ladurée en kun je net te vinden Utopia. Afgezien van bitterkoekjes-die komen in heerlijke smaken zoals pistache, citroen en koffie, verkocht in het handelsmerk lichtgroene dozen, Ladurée biedt enkele van de meest heerlijke gebakjes en zoete lekkernijen verkrijgbaar in de stad.

Boodschappen doen

Een van Parijs belangrijkste winkelstraten, de wijk Champs-Elysées is gastheer voor zowel mondiale ketens en exclusieve couture ontwerpers. Er is weinig in de mid-range hier echter.

Op de Avenue des Champs-Elysées, dan heb je overal ter wereld, betaalbare winkelketens als Zara, Gap, Sephora (flagship Parijs store) en Virgin Megastore, in aanvulling op luxe namen, waaronder Louis Vuitton, Cartier, Hugo Boss en Louis Pion

Off van de Grand Avenue, veel meer winkels hotspots af te wachten. De ultra-chique Avenue Montaigne heeft boutiques voor couture ontwerpers Chanel, Christian Dior, Emmanuel Ungaro, Versace, en anderen. Het al even prestigieuze Rue Saint-Honoré is niet ver, ofwel, het aanbieden van een verzameling van boetieks.

Nachtleven

De exclusieve Champs-Elysees, de “Champs” is waarschijnlijk niet waar je naartoe gaat om het nachtleven te vinden waar de lokale bevolking rondhangen. Zijn beroemde club scene trekt vaak toeristen die het niet hebben gemaakt langs de Eiffeltoren en straight-out-of-scholen suburbanites op zoek naar de grote stad ervaring.

Dedicated clubbers zal een aantal goede keuzes voor dansen en de hele nacht feesten in het gebied, dat wel. Als u wilt gaan naar de kleinere clubs, kleden Parijse chic langs het te krijgen portiers-en verwachten dat een aantal ontnuchterende dekking kosten.

Sommige opties voor een leuke avond in de stad afgezien van de toeristische Lido zijn onder andere:

Le Queen  (102 avenue des Champs-Elysees): Een gay club, en een van de betere plekken voor een dans.

Le Baron  (6, avenue Marceau): Dit kleine en exclusieve lounge, met een capaciteit voor 150 personen, dient als de “het” voor de internationale jetset menigte. Gelegen in wat vroeger een ongemarkeerd bordeel, heeft het decor om het te bewijzen. Vriendschap sluiten met een gewone nog steeds fungeert als de beste manier om binnen te komen.