Gids voor Kerstmis in Italië: Festivals, evenementen, Wat te doen

Posted on

 Gids voor Kerstmis in Italië: Festivals, evenementen, Wat te doen

Italië in Zuid-Europa is een van de meest populaire plaatsen om te reizen in de wereld. Als je gaat op een reis naar Italië tijdens de winter, zult u het land vieren Kerstmis en de vakantie met speciale evenementen en festivals. Italië wintersportseizoen begint meestal met de feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis op 8 december een nationale feestdag, en loopt door Epiphany-de 12de dag van Kerstmis-op 6 januari Dan is de Italiaanse Carnevale ( carnaval) wordt gevierd in heel Italië in de late winter. Nationale feestdagen in de winter zijn december 8, 25 en 26, en op 1 januari en 6.

Opmerking: Zorg ervoor dat uw reis naar Italië te boeken voor de feestdagen ver van tevoren als vliegticket en hotel tarieven meestal duur (of uitverkocht, als je te lang wacht) te zijn.

Geniet van de Christmas Decorations

Naast de kerststallen, kerstverlichting en de bomen zijn populair in Italië; decoraties meestal weergegeven rond 8 december, de feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis, of eind november. In het Vaticaan, is een enorme kerstboom te zetten op het Sint Peter’s samen met een levensgrote kerststal. Kerstavond en eerste kerstdag worden vaak doorgebracht met familie, en grote maaltijden worden bereid. Er is meestal een nachtmis op kerstavond. Saint Stephen’s Day, de dag na Kerstmis, is ook een nationale feestdag, waarbij de lokale bevolking een bezoek aan de kerststallen in de kerken en wonen carnavals, festivals en markten in het hele land.

Winkel in het Italiaans Kerstmarkten

Voorafgaand aan de grote vakantie, Mercatino di Natale (Italiaanse kerstmarkten) start opduiken in vele steden en dorpen. Deze variëren van kleine lokale markten tot grote dagelijkse kerstmarkten in Napels die beginnen rond 13 december Santa Lucia Day. Sommige van de beste kerstmarkten zijn in het noorden, zoals in de regio Trentino-Alto Adige waar er Duitse erfenis. In Rome, Piazza Navona heeft een enorme beurs met Babbo Natale, de kerstman (of Kerstman, zoals mensen in de VS hem bellen). Diegenen die meer buiten de gebaande pad naar het eiland Sardinië zal komen over een kerstmarkt in Cagliari met traditionele eten, wijn, en ambachten meer dan twee weken in december.

Bezoek Rome Tijdens de kerstdagen Seizoen

Een van de beste bestemmingen van Italië voor reizen vakantieseizoen is Rome, met een grote kerstmarkt op Piazza Navona, en indrukwekkende geboorte displays rond de stad. Plus je meestal vinden in diverse mooie gigantische kerstbomen: Kijk in het Sint Peter’s, door het Colosseum, het Piazza Venezia, en aan de voorzijde van de musea op het Capitool. Het Vaticaan, het hart van de katholieke godsdienst, altijd ingericht en feestelijk voor Kerstmis. Daarnaast kunt u de kinderen naar een openlucht ijsbaan van Castel Sant’Angelo (ook de site van een kleine kerstmarkt).

Zie Italiaans Nativity Displays

Traditioneel is de belangrijkste focus van kerstversiering in Italië is het presepe , een kerststal of kerststal, zei te zijn ontstaan met de Heilige Franciscus (zie Sint Franciscus sites in Italië). Het ambacht van carving kerststalfiguurtjes begon in de 13e eeuw als je wilt naar de oudste permanente kerststal, hoofd zien aan het museum van de kerk Santa Maria Maggiore in Rome. Napels, beroemd voor het maken van kerststalfiguurtjes, is de top plek om kerststallen te zien. Sommige steden hebben uitgebreide kerststal displays in het belangrijkste plein, en kerken, openbare plaatsen en winkels zijn prima-kerststal bekijken van plekken ook.

Woon Presepi Viventi (Living NATIVITIES)

Nativity optochten in het hele land vaak plaats voor meerdere dagen, op 24 december tot en met 26 en opnieuw voor Epiphany-de 12de dag van Kerstmis, gevierd op 6 januari-toen de drie Wijzen gaven hun geschenken aan baby Jezus. Mensen in kostuums handelen uit de onderdelen voor de geboorte, sommige met maar liefst 500 deelnemers. Pageants gehouden op Driekoningen bevatten vaak een processie naar de kathedraal. Favoriete plaatsen om te zien de levende nativities zijn onder andere: Greccio, Umbrië; Barga, het noorden van Toscane; Milaan; Equi Terme, in de regio Lunigiana in het noorden van Toscane, en nog veel meer.

Party op New Year’s Eve in Italië

Als je in Italië voor de kerst, is er een goede kans dat je zal worden in het Europese land dat ook van harte welkom in het nieuwe jaar. La Festa di San Silvestro, of New Year’s Eve, wordt gevierd 31 december vuurwerk, muziek en dans maken deel uit van de festiviteiten, met partijen vaak duurde tot zonsopgang in de eerste ochtend van het nieuwe jaar te brengen. Zoals gebruikelijk in Italië, het eten is een van de sterren van de vakantie dierbaren te verzamelen voor grote feesten. Typisch linzen worden geserveerd op New Year’s Eve als ze geld en geluk voor het komende jaar te symboliseren; vergeet niet om je rood ondergoed voor goed geluk dragen ook. Met veel gebeurtenissen gaande in steden door het hele land, het plannen van uw bezoek en een parkeerplaats op voorhand.

Neem deel aan de Epiphany en La Befana Traditions

Driekoningen, 6 januari, is een nationale feestdag en de dag kinderen van oudsher krijgen hun gaven-niet uit Santa Claus, maar van La Befana-een bejaarde vrouw (sommigen noemen haar een heks), die vliegt rond op een bezemsteel in de nacht van 5 januari. ze levert speelgoed en snoep aan kinderen die hebben gedragen, en degenen die slecht zijn geweest stukken van steenkool te ontvangen. Kinderen hangen hun kousen op 5 januari voordat ze naar bed gaan en hopen ze te vinden gevuld met goodies de volgende ochtend.

Aan de religieuze kant, het leven nativities en processies vinden vaak plaats voor Epiphany. In Vaticaanstad, honderden pelgrims gekleed in oude klederdracht parade naar het Vaticaan voor een speciale ochtend massa.

Vier Carnevale

Carnevale, ook wel bekend als Carnival of Mardi Gras wordt gevierd in vele plaatsen in de wereld 40 dagen voor Pasen; het is een eindfeest voor Aswoensdag en de beperkingen van de vasten. Italië viert Carnevale met een grote winter festival vol met parades, entertainment en muziek, maskerade ballen, en partijen. Venetië is beroemd om zijn Carnevale feesten en evenementen, zoals vaak kostuum partijen, uitgebreide maskers en parades. Typisch van januari tot maart kunt u straatfeesten vinden in heel Italië. Feesten kan twee tot vier weken te beginnen voordat de eigenlijke Carnevale datum (zie Carnevale data per jaar).

Maak een wandeling door Kerstmis Villages

De steden Venetië en Milaan gaan boven en buiten om hele Kerstmis dorpen die mensen van alle leeftijden genieten. De wijk Campo Santo Stefano van Venetië wordt een charmante vakantie stad elk jaar in december: Het plein herbergt houten huizen en kraampjes met lokale ambachten, samen met regionale gerechten en drankjes, plus muziek en speciale evenementen. Het historische stadscentrum van Milaan transformeert in het Wonderland Village vanaf begin december tot en met januari 6. U zult een ijsbaan, een markt, en entertainment.

Festival of Zaklampen

Het Festival van Nemoralia, meestal aangeduid met het Festival van fakkels, was een oude Romeinse feest ter ere van Diana, de godin van de jacht en de maan; Katholieken later geadopteerd het en noemde het het feest van de Hemelvaart. Diverse steden in Italië te vieren beide tradities met Festival van Torches evenementen. Op kerstavond, de Fiaccole di Natale (Festival van Kerstmis Torches) wordt gevierd met kerstliederen en fakkeltochten in Abbadia San Salvatore, in de buurt van Montalcino. Om middernacht op Kerstavond, Cortina d’Ampezzo in de Alpen viert dit religieuze feestdag op een unieke manier: Honderden mensen beneden skiën een piek met fakkels ter ere van het winterseizoen.