Going Out in Paris: Dress Codes & Wat te dragen in de Avond

Posted on

Going Out in Paris: Dress Codes & Wat te dragen in de Avond
First-time bezoekers naar de Franse hoofdstad fret vaak over wat te dragen op een avondje uit, of ze gaan naar een chique restaurant of een populaire nachtclub. Denken Parijs naar compromisloos chique en trendy zijn, veel mensen gaan ervan uit dat je niet kunt laten zien aan de meeste uitgaansgelegenheden in de stad dragen van een t-shirt en jeans, maar dit is vaak niet waar.

Aan de keerzijde, sommige ongelukkige toeristen opdagen om selectiever restaurants of nachtclubs sportieve zorgvuldig gestreken bedrijf casual kledij, alleen worden verwijderd bij de deur draaide door een spottend uitsmijter of krokant te horen dat er niet meer tafels available– bij kunt u een paar leuke, lege degenen zie rechts voor je. Dat is een situatie rechtstreeks uit een sitcom (en degene die u zeker wilt vermijden).

Lees verder om meer over de typische dress codes (of het gebrek daaraan) in bars, restaurants en clubs rond de stad te vinden. Wij bieden ook tal van tips over hoe om ervoor te zorgen dat je het dragen van de juiste kleding, waar u kunt ervoor kiezen om te zwerven in het donker.

Restaurants en bars 

Bij de overgrote meerderheid van de restaurants en bars in de Franse hoofdstad, steken met business casual attire– iets van een eenvoudige jurk en blazer of jas, rok of broek of zelfs keurig gestreken, clean-cut jeans en een T-shirt / top– is absoluut prima. Vooral in de straat-side traditionele bars en brasseries dat een uitsmijter missen, er is echt geen dresscode afgedwongen helemaal afgezien van “shirts nodig”. Locals zijn vaak meer casual dan u denkt: terwijl ze hebben de neiging, gemiddeld, om eerlijk stijlvol en samen goed te zetten, het is helemaal niet ongebruikelijk om ter plaatse de lokale bevolking het dragen van jeans, relaxte jassen, en converseren voor een nacht van toevallige drankjes met vrienden of diner in de wijk bistro.

Dit, natuurlijk, verraadt typische stereotypen over Parijzenaars automatische fashionista.

Toch raden we u toch niet te zien om zelfs maar een ongedwongen uitziende bar of restaurant het dragen van een gat gegeten t-shirt en jeans, tenzij je denkt dat je kunt echt  trekken uit een Vivienne Westwood / neo-punk soort blik zonder te kijken slordig en onverzorgd. We hebben ook raad tegen het dragen van sportschoenen en baggy, slordig kledij als je wilt mengen in– en niet onmiddellijk worden geïdentificeerd als een toerist.

Hoeden en baseball caps zijn fronste op in vele bochten, maar in een informele bar in de wijk of brasserie die live sport games, moeten ze geen wenkbrauwen. Je moet in het algemeen verwijder alle hoeden en petten bij het eten in een restaurant, hoewel– zelfs een die vrij informeel verschijnt en / of wordt bezocht door-hat aantrekken hipsters.

Wanneer Is Formele Kleding in bestellen bij restaurants en bars? 

Als u van plan bent om te eten of genieten van een cocktail in een duurdere, meer exclusieve restaurant of een cocktail bar in Parijs, is het meestal het veiligst om jeans (zelfs de mooiste die) en andere, meer casual wear te voorkomen, voor het geval. Sommige plaatsen af ​​te dwingen stilzwijgende dress codes, wat betekent dat hun websites niet expliciet vermelden them–, maar je kan horen dat geen ruimte beschikbaar is als u probeert om een ​​plek te krijgen en zijn niet gekleed om de gewenste normen.

Als je een reservering bij een restaurant of selectieve bar, is het misschien een goed idee om vooruit te bellen om te vragen of er specifieke kleding vereist. Immers, zelfs als je laat in en leidde tot uw tafel, kunt u niet op zijn plaats te voelen en onhandig als je het dragen van een oude spijkerbroek en de rest van het publiek bevinden zich gekleed in het pak.

De bottom line voor de liefhebber restaurants en exclusieve bars zoals The Hemingway Bar in het Ritz, of een bar die een reservering nodig? Kies voor semi-formeel formele kledij: dat betekent een jurk, rok, of goed gestreken broek, een mooi shirt of top, jas, en nog veel meer formele schoeisel.

Vrouwen moeten niet verplicht om hakken te dragen voelen en mannen zijn over het algemeen niet verwacht dat sport banden , zelfs in liefhebber restaurants– een shirt en jas zijn over het algemeen prima. Nogmaals, echter, is het aanbevolen dat u een voorsprong te controleren over dress codes in duurdere restaurants en bars, gewoon om zeker te zijn.

Tenslotte, als je een formeel diner cruise op de Seine (een van de top 10 attracties raden we op een eerste bezoek aan Parijs) zorg ervoor dat de hierboven beschreven voor duurdere restaurants regels na te leven hebt geboekt. De meeste van deze vereisen semiformal om formele kleding voor zowel mannen als vrouwen.

De Club Scene: Hoe te vermijden Surly Bouncers 

Of u nu een nacht van plan bent uit met vrienden in een exclusieve club bekend om zijn celebrity waarnemingen en fashionista’s (denk aan David Lynch’s Silencio Club) of het raken van een salsa bar voor een avondje gezellig dansen en tapas, kunnen clubs een beetje lastig in termen te weten wat te dragen.

Ze doen echt werken op een case-by-case basis: een aantal van de meest trendy nachtclubs toestaan ​​jeans en casual kleding, maar de bouncers zal vaak willekeurig beslissen of om u te laten in, afhankelijk van de vraag of die jeans samen met andere stukken in een gezet manier die “classy” ziet er genoeg. U hoeft dus geen enkel risico te nemen.

De beste aanpak, dan? Als je clubbing gaat en er is bekend dat het een uitsmijter bij de deur, step it up. Schuwen de jeans en tees en sneakers (zelfs trendy degenen) voor meer formele slijtage.

Hoe zit het met hakken? Sommige clubs zijn notoir seksistische en verwachten dat vrouwen om te hakken te dragen, dus voor die vrouwen die liever minder pijnlijke schoenen sport, kunnen ze soms een ontmoeting met onaangename behandeling van springkussens, helaas. Ik wou dat we anders zou rapporteren, maar Parijs is nog steeds een plek waar chauvinisme is levend en wel in bepaalde hoeken, en een aantal vestigingen in de hoofdstad af te dwingen dress codes die zou worden bestempeld als ronduit seksistisch in andere plaatsen.

Cabaret, theater, opera & Shows: Wat te dragen? 

Tot slot, als je bent klaar voor een avond in een traditioneel cabaret-show, de Philharmonie, het theater of de opera, een aantal fundamentele advies geldt. Het is over het algemeen het beste om te voorkomen dat sportieve vrijetijdskleding, vooral bij de opera, de Paris Philharmonic en het theater. Dit soort locaties vereisen over het algemeen formele kleding: een jurk of rok en blouse voor vrouwen, shirt, broek en jas voor mannen (nogmaals, worden banden vaak beschouwd als optioneel in Frankrijk voor de mannen formele kleding). Vrouwen kunnen flats te dragen, maar ze moeten mooi en goed onderhouden (dwz niet versleten en versleten uitziende) zijn.

Cabarets, zoals de Moulin Rouge zijn over het algemeen een beetje meer flexibel met dress codes, omdat ze zo veel toeristen aan te trekken. Niettemin, als u van plan bent om ‘s avonds een voorstelling bij te wonen, meer formele slijtage is nog steeds aanbevolen. Zoals altijd, in geval van twijfel contact op met de locatie.