Going Out v Parizu: oblačenja in kaj obleči v Večer

Posted on

Going Out v Parizu: oblačenja in kaj obleči v Večer
Prvič, obiskovalci francoski prestolnici pogosto skrbeti, kaj nositi na večer, ali so ti off upscale restavraciji ali priljubljeni nočni klub. Razmišljate Pariz, da bi brezkompromisno elegantna in modna, veliko ljudi domneva, da jih ne more dokazati, do večine nočno življenje mestih po mestu oblečen v majico in kavbojke, vendar je to pogosto ne drži.

Na-flip strani, nekateri nesrečni turisti pokažejo bolj selektivno restavracije in nočni klubi športne skrbno nalikati poslovno-športna oprave, samo da bi se obrnil na vratih s scoffing Izbacivač, ali crisply povedal, da ni več tabel available– ko si lahko ogledate nekaj lepih, praznih tiste tik pred vami. To je situacija naravnost iz sitcom (in tistega, ki ga zagotovo želeli izogniti).

Preberite o izvedeti več o tipičnih oblačenja (ali njegovo odsotnost), v barih, restavracijah in klubih po mestu. Nudimo tudi veliko nasvetov o tem, kako zagotoviti, da nosiš primerno obleko, kjerkoli se lahko odločijo, da pohajkovanje po temi.

Restavracije in bari 

V večini restavracij in barov v francoski prestolnici, z vztrajanjem pri poslovnem priložnostno attire– vse od preproste obleke in blazer ali jakna, krilo ali hlače ali celo lepo zlikane, čisto-cut kavbojke in majico / top– je popolnoma v redu. Zlasti v-stranski ulici tradicionalnih barov in Brasseries ki nimajo Izbacivač, da je res ni oblačenja izvršiti sploh poleg »srajce zahtevajo”. Domačini so pogosto bolj bežno, kot si mislite: medtem ko se običajno v povprečju dokaj eleganten in dobro skupaj, to sploh ni nenavadno, da na kraju samem domačini nosila kavbojke, ki jih nazaj, jakne, in obratno za noč priložnostno pijače s prijatelji ali večerjo na okolico bistro.

To, seveda, izneveri tipične stereotipe o Parižani so samodejnih fashionistas.

Kljub temu pa še vedno priporočamo, da se ne prikazuje, da tudi casual videza bar ali restavracijo nosil luknjami jedel tee in kavbojke, razen če misliš, da lahko res  potegniti off Vivienne Westwood / neo-punk vrste videz, ne da bi iskali površno in neurejeni. Prav tako svetovali proti nošenje superge in vrečko, površni obleko, če želite, da mešanica in– in se takoj ni opredeljena kot turist.

Klobuki in baseball kape se je namrščil na na številnih koncih, ampak v priložnostno soseski bar ali Brasserie igranje v živo športne igre, ki jih ne bi bilo nobenih razlogov za obrvi. Moral bi na splošno odstraniti vse klobuke in kape, ko jeste v restavraciji, though– tudi tisti, ki se pojavi dokaj priložnostne in / ali obiskujejo-klobuk nadene hipsters.

Ko je formalno obleko, da bi v restavracijah in barih? 

Če nameravate jesti ven ali uživate koktajli v cenitev, bolj ekskluzivni restavraciji ali koktajl bar v Parizu, je na splošno najbolj varno, da bi se izognili kavbojke (celo najlepše) kot tudi druge bolj športna oblačila, za vsak slučaj. Nekateri kraji uveljaviti tiho oblačenja, kar pomeni, da se njihove spletne strani ne omenja izrecno them– vendar vam lahko povedal, ni prostora je na voljo, če ste poskušali dobiti mesto in ne oblečen želenih standardov.

Če naredite rezervacijo v restavraciji ali selektivno baru, bi bilo dobro, da pred klicem vprašati, ali je potrebna posebna obleko. Konec koncev, tudi če ste noter in pripeljala na vašo mizo, lahko se počutite na pravem mestu in nerodno, če nosiš stare kavbojke in ostali pokrovitelji so oblečeni v devetk.

Bottom line za luksuznih restavracij in več ekskluzivnih barih, kot so The Hemingway Bar v Ritz, ali katero koli vrstico, ki zahteva rezervacijo? Odločite se za semi-formalno formalno obleko: to pomeni, obleko, krilo, ali dobro zlikane-hlače, lepo srajco ali top, jakno, in bolj formalno obutev.

Ženske ne smejo čutijo, da morajo nositi pete in ljudje na splošno ne pričakuje, da bodo športne vezi , tudi ljubitelj restaurants– so srajco in jakno na splošno v redu. Še enkrat, pa je priporočljivo, da preverite pred približno oblačenja v pricier restavracij in barov, tako da je gotovo.

Na koncu, če ste rezervirali uradno večerjo križarjenje po Seni (eden izmed top 10 znamenitosti, ki jih priporočamo na prvem obisku v Parizu), se prepričajte, da upoštevate pravila zgoraj opisane za pricier restavracijah. Večina teh zahtevajo semiformal za formalno obleko za moške in ženske.

Klub Scena: Kako se izogniti Nabusit bouncers 

Ali ste za načrtovanje večer s prijatelji na ekskluzivni klub znan po svojih slave opažanjih in fashionistas (mislim silencio Klub David Lynch) ali hitting salsa bar za eno noč v družabnem plesu in tapas, lahko klubi nekoliko težavno z vidika vedeti, kaj obleči.

Res ne delujejo na podlagi primera do primera: nekaj trendovskih klubih omogočajo kavbojke in bolj priložnostne obleko, vendar bouncers pogosto samovoljno odločila, ali bo pustil na glede na to, ali so te kavbojke skupaj z drugimi deli v Sistemu tako, da izgleda “classy” dovolj. Torej ne želite, da se vsa tveganja.

Najboljši pristop, potem? Če boste klubih in tam je znano, da je Izbacivač na vratih, ga okrepijo. Izogibati kavbojke in majice in superge (celo trendier izkaznicami) za bolj formalno obrabe.

Kaj pa pete? Nekateri klubi so notoričen seksistična in pričakujejo, ženske nosijo visoke pete, tako za tiste ženske, ki želijo s športom manj mučno obutev, ki jih lahko včasih srečal z neprijetnim zdravljenja od bouncers, žal. Želim si, da bi lahko poročajo drugače, ampak Paris je še vedno kraj, kjer je šovinizem živ in zdrav v določenih kotih, in nekateri obrati v kapitalu uveljaviti oblačenja, da bi decried kot naravnost seksistična v drugih krajih.

Kabareti, gledališče, opera, in oddaje: Kaj nosite? 

Na koncu, če ste pripravljeni za zvečer na tradicionalni Kabare kažejo, filharmonije, gledališče ali opero, velja nekaj osnovnih nasvetov. To je najbolje, da bi se izognili športne športna oblačila, zlasti v operi, pariški filharmonije, in gledališče. Te vrste prizorišč na splošno zahtevajo formalno obleko: obleko ali krilo in bluzo za ženske, majice, hlače in jakno za moške (spet, so vezi pogosto štejejo neobvezno v Franciji za formalno obleko za moške). Ženske lahko nosijo stanovanj, vendar pa naj bi bilo lepo in primerno vzdrževano (tj ni scuffed in nositi videti).

Kabareti, kot so Moulin Rouge, so na splošno nekoliko bolj prilagodljiv in oblačenja, ker so pritegnili toliko turistov. Kljub temu, če nameravate udeležiti večerno predstavo, bolj formalno obrabe je še vedno priporočljivo. Kot vedno, če ste v dvomih se posvetujte s prizorišča.