Gotovina v Egiptu: Vse, kar morate vedeti

Posted on

Gotovina v Egiptu: Vse, kar morate vedeti

Morda ste za načrtovanje Nila križarjenje ali Rdeče morje potapljanje počitnice, ali pa imate prihajajoči poslovno potovanje v Kairo. Ne glede na razlog za egiptovskega avanturo, ena stvar je gotovo: boste morali porabiti denar, ko ste tam. V tem članku bomo razložili vse, kar morate vedeti o denarju v Egiptu, od apoenih in menjalnih tečajev na nasvete o uporabi ATM.

Valuta in Apoeni

Egipt je uradna valuta je egiptovski funt (EGP). Ena egiptovski funt je sestavljena iz 100 piastres. Najmanjši poimenovanja so 25 piastres in 50 piastres, ki sta na voljo v kovancu ali v obliki bankovcev. Ugotavlja pridejo tudi v naslednjih vrednostih: 1, 5, 10, 20, 50, 100 in 200. Manjše pojasnila so še posebej uporabni za nagibanje, vendar so bolj primanjkuje. Torej, to je dobra ideja, da jih zaužitjem, ko lahko s črpanjem nepravilne zneske na bančnih avtomatih ali zagotoviti spremembe, ki jih plačujejo z večjimi račune v high-end obratov.

Čeprav je uradni jezik v Egiptu je arabski, note so dvojezični in zneski so napisana v angleškem jeziku na eni strani. Posnetki odraža starodavno zgodovino države. Teh 50 piastres bankovec, na primer, prikazuje Ramses II; medtem ko je ena in 100 funt ugotavlja prikazujejo templje Abu Simbel in Velike Sfinge v Gizi oz. Pogosto boste videli cene sledijo kratico LE. To pomeni livre égyptienne , francoskem prevodu egiptovski funt. Valuta je včasih skrajšan kot E £ ali £ E v spletnih forumih.

Menjalni tečaji in stroški

V času objave, so bili naslednji orientacijske menjalni tečaji za pomembnejših valut:

1 USD = 16 EGP

1 CAD = 12 EGP

1 GBP = 20 EGP

1 EUR = 17 EGP

1 AUD = 10 EGP

Seveda, menjalni tečaji so predmet nenehnih sprememb. Za večino stopenj up-to-datum uporabo spletne pretvornik valut, kot XE.com. XE.com je na voljo tudi kot aplikacijo za tablični računalnik ali pametni telefon, in to je dobra ideja, da jo naložite pred odhodom. Na ta način boste lahko, da bi hitro preusmeritev na poti in bo vedel, če ste prebivajo v okviru proračuna pri plačevanju obrokov, spominki in taksi vožnjo.

To je mogoče za proračun potnike, da živijo na manj kot 600 EGP (približno 40 USD) na dan v Egiptu. To vključuje osnovne sobo, lokalno hrano, prevoz in vstop v eno veliko turistično atrakcijo. Za izlete srednjega razreda, priporočamo pripravo proračuna do 1800 EGP (približno 120 USD) na dan, medtem ko lahko luksuznih potovanj z nastanitvijo 5 zvezdic, zasebne izlete, in dobra kuhinja stane dvakrat.

Izmenjavi valut in drugo Cash Nasveti

Številni potniki radi, da pridejo z nekaterimi lokalnimi denarja za začetne stroške, kot so prevoz od letališča do hotela. Vendar pa ne načrt za izmenjavo ves denar, ki ga boste potrebovali za svoje potovanje, preden prideš tja. Egiptovski turizem Agencija priporoča, da se potniki ne smejo prinesti več kot 5.000 EGP (približno 320 USD), v državi, v lokalni valuti. Lahko bi do 10.000 USD ali protivrednost v tuji valuti, in ga nato zamenjali za egiptovskih funtov na menjavo valut. menjave valut se nahajajo v vseh letališčih in številnih velikih hotelov. Banke bodo izmenjali tudi tuje zapiske. Nekateri organizatorji potovanj in hoteli dejansko raje treba plačati v dolarjih, tako da ohranite nekaj zapiskov stran.

Pri izmenjavi svoj denar, da je dobra ideja, da prodajalna okrog za najboljšo ceno. Poskrbite, da vprašati, koliko boste dobili, ko so bili vsi stroški in provizije odšteti pred soglasjem za posel. Ko imate svoje egiptovskih funtov, varni tako, da se smiselno o tem, kako jih nosite okoli. To je dobra ideja, da bi prikrila svoj denar v denar pasu in da v sili robo skrito v vaši prtljagi ali v hotelski sef. Poskrbite, da zaprosijo za veliko manjših apoenih za nagibanje, pri čemer za taksije in barantanja na lokalnih trgih. Utripa velike bankovce lahko ti cilj za žepar.

Uporaba kartice Draw iz bankomata

Včasih je najlažji in najcenejši način, da bi dobili denar, da ga umakne iz lokalne ATM. Bankomati so na voljo v velikih mestih, kot so Kairo in Aleksandrija. Če ste se odpravili v bolj oddaljenem območju, se prepričajte, da pripravi dovolj denarja, preden greš, saj lahko težave pri iskanju bankomata, ko ste dosegli svoj cilj. Uporabljajte le bankomatov v uglednih področjih in biti pozorna na vsakogar, ki poskuša, da vam pomagajo. Večina bankomatih zaračuna nizko pristojbino za uporabo tujega kartico, zato je smiselno, da se zmanjša stroške za pripravo večje količine. Nekateri bankomati imajo mejo EGP 2.000, vendar; poglej za Banque du Caire napravi, če želite, da pripravi več kot to.

Debetne in kreditne kartice iz večjih tujih bank, bi bilo treba sprejeti po Egiptu (Visa in Mastercard kartice so običajno varna stava). Preden boste potovali, se obrnite na svojo banko, da potrdi, ali bo vaša kartica dela in vprašati o odtegnitvenih pristojbinah na njihovi strani. Moral bi jih prav tako zahteva, da si zapišite svoje datume potovanja, tako da ne bodo mislili, da vaša kartica je bil ukraden in ga prekličete prvič, ko jo uporabite na egiptovski bankomatu. Rezervna kartica je dobra ideja, če jo imate, saj je kar zapišite v tujini število telefonska številka za pomoč svoje banke v primeru izrednih razmer.

Končna beseda

Gotovina je kralj v Egiptu in številne lokalne restavracije, trgovine in organizatorji potovanj ne bo imela zmogljivosti kartice. Vendar pa bi morali imeti možnost, da elektronsko plačilo v večini trgovin srednjega razreda in high-end, restavracij in hotelov; Samo poskrbite, da najprej preverite, preden polic do ogromne zakona. Potovalni čeki so odveč v Egiptu. Boste težko potiska najti kjerkoli, ki jih bo sprejel in banke bo povečanih stroškov, ki jim denarja v.