Skip to main content

Grand Palace Bangkok: Ghidul complet

Grand Palace Bangkok: Ghidul complet
A face nici o greșeală: Grand Palace Bangkok este cea mai aglomerata popas turistic din oraș. Zi după zi, este plin de turisti din toate părțile lumii, care se lupta pentru o istorie și cultură thailandeză cum se coace în căldură.

Într-un fel, de 2,35 milioane de picioare pătrate din motive Grand Palace chiar în mijlocul orașului pur și simplu nu par suficient pentru a se potrivi tuturor!

Oamenii continua sa vina, deoarece Marele Palat ar putea fi numit probabil locul de nastere al Bangkok. Emerald Buddha găzduit acolo este considerat a fi cea mai importantă imagine a lui Buddha din Thailanda.

Dacă ajungeți mai devreme și să aplicați unele răbdare, Marele Palat din Bangkok poate fi plină de satisfacții. Deși palatului si Wat Phra Kaew – casa lui Buddha de Smarald – sunt într-adevăr impresionante, capitala Thailandei are o multime de locuri interesante oferite. Nu este nevoie să „musculare prin“ bifând fiecare atracție de top în cazul în care acest lucru pare mai mult ca locul de muncă decât plăcerea.

Sfat: În cazul în care ritmul în City of Angels a defibrilate deja răbdarea, ia în considerare a lua un tren distanța scurtă la nord la Ayutthaya pentru un spatiu mai personal , printre ruine , chiar mai mari.

Istorie

Marele Palat nu arata intotdeauna la fel de impresionant cum o face astăzi. Când regele Rama I a început de construcție în aprilie 1782, el a fost nevoit să folosească lemn și tot ce se afla în apropiere. În cele din urmă, cărămizi au fost recuperate din ruinele Ayutthaya și transportați cu feribotul pe râul Chao Phraya. Fosta capitală în Ayutthaya a fost demis în 1767 în timpul unui război cu birmanezi.

Canals au fost săpate, iar curbura naturală a Chao Phraya a fost efectul de levier pentru a crea o insulă mai ușor apărat, care ar deveni acasă la noul oraș capitală. Planul a funcționat; capitala nu a trebuit să fie mutat din nou. Astăzi, Bangkok este acasa, la peste 14 milioane de oameni din regiunea metropolitană.

În timpul construcției, ceva timp a fost salvat de imitarea destul de bine planul de nivel exact și structura Marelui Palat din Ayutthaya. Regele Rama am fost în stare să aibă reședința permanentă la noul Grand Palace doar două luni mai târziu la 10 iunie 1782.

De-a lungul anilor, materialele au fost în cele din urmă în grabă scavenged înlocuite cu munca zidar efectuate de muncitori neplătite. Emerald Buddha, considerat a fi protectorul Thailandei, a fost găzduit în Capela Regală regelui. Acesta a devenit în cele din urmă Wat Phra Kaew.

Interesant, două dintre cele trei costume de aur drapate pe Buddha de Smarald au fost făcute de regele Rama I însuși. Tinuta de aur este, de obicei, a schimbat sezonier de regele Thailandei.

Cum se ajunge la Marele Palat

Efectuarea propriul drum spre Marele Palat din Bangkok este mai plăcută și plină de satisfacții decât a face cu upselling persistente livrate de către conducătorii auto.

Dă-te jos drumurile, și să profite de apă. Deplasarea cu taxiul râu este ieftin. În plus, veți avea o scuză bună pentru a vedea râul Chao Phraya aproape. Mergând cu barca vă permite să evite traficul și să se bucure de râu peisaj de-a lungul drum – bonus!

Dacă aveți acces la BTS, duceți-l la stația de Taksin Saphan, apoi urmați indicatoarele spre debarcaderul. Ia taxi râu nouă opriri la nord la Tha Chang (elefant) dig; acestea sunt marcate cu semne.

Dacă pierdeți numărul de opririlor, nu vă faceți griji. Marele Palat se intindea intre dig Tha Thien și Tha Chang dig; vei putea să-l văd din barca. O dată la Tha Chang coborârea Pier, mers pe jos o distanță scurtă de sud (spre dreapta), la intrarea în palat.

Notă: Pentru prima cronometre, folosind sistemul de taxi râu poate părea un pic descurajatoare, chiar și agitat. Ambarcațiuni de multe ori nu vin la o oprire completă la cheiurile ca însoțitorii de fluiere și lupta cu corzi pentru a le ține în loc. Totul pare un pic frenetica. Pasagerii sunt încurajați să sară pe și în afara barca rapid pentru a evita întârzierile. Nu – ți face griji, Marele Palat este de multe ori cea mai aglomerata oprire de-a lungul râului. Vi se va oferi suficient timp pentru a obține de pe barca.

Oamenii care stau în zona Khao San Road poate opta să se plimbe (în jur de 20-25 de minute) la Marele Palat. Puteți merge la sud plinte marginea verde Royal Câmp sau în jos pe drumul cel mai apropiat râu.

Program

Marele Palat este deschis șapte zile pe săptămână , de la 8:30 până la 04:30 Biroul de bilete se închide la ora 03:30 – trebuie să ajungă până atunci.

Ocazional, Grand Palace are de fapt închide pentru vizitele oficiale și funcții de stat, cu toate acestea, acest lucru este rar. Nu cred că nici un conducător auto care pretinde Marele Palat este închis, presupunând că încercați să meargă înainte de 3:30!

În cazul în care cererile de închidere sunt prea convingătoare, rugați pe cineva la receptie hotelului pentru a confirma apelând: +66 2 623 5500 ext. 3100.

Taxe de intrare

Având în vedere că templele din Thailanda sunt de multe ori gratuit, 500 baht (aproximativ US $ 16) , taxa de intrare pe persoană la Grand Palace este relativ abrupt. Resortisanții Thai nu trebuie să plătească.

Un tur audio poate fi închiriat pentru o sumă suplimentară de 200 de baht. Opțional, ghiduri umane sunt disponibile pentru închiriere; va trebui să negocieze o rată cu ei. Alegeți un ghid oficial în compus, mai degrabă decât să accepte oferta cuiva la exterior.

Dress Code la Marele Palat

Pentru a arăta respect adecvat, nu ar trebui să poarte pantaloni scurți sau tricouri fără mâneci, în orice templu sau de stat de construcție în Thailanda. Numeroase călătorii de a face acest lucru, oricum. Dar, spre deosebire de multe dintre celelalte temple, un cod vestimentar este aplicată cu strictețe la Marele Palat.

  • Bărbații trebuie să poarte pantaloni lungi; femeile trebuie să acopere picioarele chiar deasupra genunchiului.
  • Evitați purtarea-stramti pantaloni elastice sau „dezvăluie“ de îmbrăcăminte.
  • Nu purta tricouri fără mâneci sau arată umeri.
  • Nu purta tricouri cu teme religioase sau simboluri ale morții (metale grele tricouri, cineva?) pe ele. Multe dintre favorizate backpacker Sure și nici timp de brand tricouri înfățișeze budiste și hinduse teme.
  • Vi se poate spune că în afara flip-flops sunt inacceptabile de încălțăminte, dar această regulă este de obicei trecute cu vederea pentru turisti. Pantofi trebuie să fie eliminate atunci când intră zone sacre oricum.

Daca tinuta ta este inacceptabilă, vi se va cere pentru a acoperi cu un sarong. Presupunând că standul este deschis și ei încă mai au sarongs pe o parte, puteți împrumuta una gratuit (cu un depozit rambursabil de 200 de baht).

În cazul în care un împrumut sarong nu este o opțiune, veți fi trimis peste drum la multitudinea de vanzatori de a se certa pentru un suprapreț tricou sau închiria un sarong.

Notă: Cabina de creditare sarongs poate închide ori de câte ori le place, ceea ce înseamnă că vei fi plătit 200 baht pentru un sarong second – hand.

Feriți-vă de înșelătoriilor

Zona din jurul Marele Palat este considerat un Honeypot de fiecare scammer și con artist în Bangkok. De fapt, efortul jumuleală este organizat: potcoavă și vechime determină un ordin de ciugulit pentru vanand turisti!

drivere tuk-tuk poate jart declic buzele lor atunci când solicitați o plimbare la Marele Palat. Pentru ei, este echivalentul de a câștiga la loterie turistice-tarif. Evitați o mulțime de hassle de a obține tine acolo cu barca (sau de mers pe jos de la Khao San Road).

Nu cred că șoferii – sau oricine – care pretind că Marele Palat este închis. Restrictionarea un dezastru complet, probabil că nu este. Acești artiști con sunt doar încearcă să deturneze itinerariul dvs. pentru a doua zi. drivere tuk-tuk doriți să vă luați la magazine în cazul în care acestea primesc comision sau combustibil tichete.

Dacă nu sunteți sigur dacă tinuta întâlnește codul vestimentar, așteptați pentru verdictul oficial de la intrare. Sarongs poate fi disponibil gratuit. Cele mai multe vânzătorii vor pretinde că fuste sunt prea scurte, în scopul de a vinde sau închiria sarongs turiștilor în mod inutil.

O dată în apropiere de Marele Palat, să fie mai atenți cu saci și obiecte. Nu au ca scump iPhone proeminente tantalisingly dintr-un buzunar spate. Deși criminalitatea în Bangkok este relativ scăzut, smulge-și-apuca furturi cu motocicleta sunt în creștere.

Stick la angajarea ghiduri numai aprobat în mod oficial, la Marele Palat.

Sfaturi pentru vizitarea Grand Palace

  • Ajunge chiar atunci când Marele Palat se deschide (8:30). Făcând astfel, vă va oferi un timp scurt să se bucure de motivele înainte de grupuri de tur mari și pentru a muta de căldură în.
  • Planul de a obține fierbinte. căldură Bangkok și umiditatea urbane devin sufocantă de 11 am, mai ales în cazul în care vizitează în timpul cea mai tare luni între martie și mai. Purtați protecție solară și o pălărie. Unii vizitatori aleg să ia o umbrelă, dar acest lucru face navigarea în spații aglomerate și mai dificilă.
  • Stai pacient. Spațiile de căldură și înghesuite pot testa nervii. Dacă nu ești în misiune, nu se simt obligat să exploreze fiecare parte a Marelui Palat. Dacă nu mai ești tu însuți se bucură, lăsați! In apropiere Wat Pho este adesea mai puțin aglomerat.
  • Marele Palat este de multe ori singurul obiectiv turistic strecurate de oameni cu timp limitat, care trec prin Bangkok în scop de afaceri sau de tranzit. Nu deveni convinși, așa cum fac unii, că Thailanda este doar „prea mulți turiști“, din cauza o experienta!

În zona

Normal, Marele Palat din Bangkok este înconjurat de alte atracții interesante la câțiva pași. Puteți lua, de asemenea, de transport in comun pentru a găsi multe lucruri libere să facă.

Wat Pho, la sud, găzduiește cea mai mare colecție de imagini ale lui Buddha din Thailanda. Printre ei este un impresionant Buddha 46 de metri lungime rabatabile. Wat Pho este, de asemenea, considerat a fi locul de premier pentru a învăța sau de a experimenta masaj thailandez tradițional.

Wat Mahatthat, la o stație de nord, este una dintre cele mai vechi temple din Bangkok. Este un important centru de Vipassana, și interesant, locul preferat pentru a cumpăra farmece și amulete.

Ocupat zona turistică a Khao San Road se poate ajunge în jurul valorii de mers pe jos la nord de 25 de minute. Cartierul, împreună cu Soi Rambuttri, este acasa, la o multitudine de cafenele buget, baruri, spa-uri, și restaurante.

You may also like