Guide til Cultural Etikette i Thailand – Dos og Don’ts for dit besøg i Thailand

Posted on

Kulturel Etikette i Thailand

Efter et par enkle regler i Thailand etikette vil ikke kun forhindre dig i et uheld fornærme nogen, at gøre det vil sætte dig ud fra turisterne kun interesseret i billig shopping eller idylliske strande. Observation og respekt for den lokale kultur vil helt sikkert forbedre din oplevelse.

Thailand er kendt som ”Land of Smiles” – men den berømte thailandske smil har mange betydninger. Selvom thailandske folk er meget tilgivende af overtrædelser, især når der begås af farang (udlændinge), observere disse grundlæggende dos og hvad vil holde dem smilende.

Don’ts at observere i Thailand Etikette

 • Ret ikke dine fødder: Peger dine fødder på nogen, at hæve dine fødder højere end nogens hoved, eller blot at sætte fødderne på et skrivebord eller stol betragtes yderst uhøfligt i Thailand. Bunden af fødder er beskidte: ikke vise dem til folk! Undgå at pege fødderne på Buddhaer. Når man sidder på jorden, så prøv at sidde på en måde, der ikke viser andre bunden af dine fødder.
 • Rør ikke nogens hoved: Mens fødderne betragtes de laveste og mest beskidte dele af kroppen, er hovedet æres som den mest hellige. Rør aldrig nogens hoved eller hår – dette inkluderer legende ruffling et barns hår. Må ikke hæve dine fødder over nogens hoved; undgå at træde over mennesker, der sidder eller sover på jorden.
 • Ret ikke: Peger på nogen anses uhøflig i mange kulturer, men især i Thailand. Hvis du skal angive en person, så gør det ved at løfte hagen i deres retning. Når motioning for nogen at komme forbi, skal du ikke bruge fingrene pegede opad; lave en klappede bevægelse med fingrene lige og håndflade mod jorden. Peger på døde ting og dyr er normalt acceptabelt, men det er mere høfligt at pege med hele din hånd i stedet for en enkelt finger.
 • Må ikke miste din cool: Råben, blæser din top, eller vise stærke følelser er generelt ildeset i Thailand. Altid huske på reglerne for at redde ansigt. Hold din cool selv når tingene går galt; du vil blive respekteret for at gøre det. Må ikke beklage, at bus nedbrud. I stedet grine og sige ” mai pen rai .”
 • Må ikke mangel på respekt kongen: Aldrig krænkelser kongen eller billeder af kongen, dette inkluderer valuta – hans billede vises på den thailandske baht. Selv Thailands lese Majestæts love er kontroversiel, kan åbne foragt mod kongen faktisk lander du i fængsel! Folk har fået lange sætninger til Facebook-indlæg, der talte imod monarkiet.
 • Smid ikke ting: Kastede et objekt eller penge i en eller andens retning er uhøflig. Tag dig tid til at aflevere ting til folk ordentligt, står op, helst med højre hånd. Fold penge, når betale nogen.

Må Følg Denne forretningsorden Thailand Etikette

 • Fjern dine sko: Som i mange asiatiske kulturer, fjerne dine sko før indtastning et tempel eller besøger nogens hjem er afgørende. Nogle virksomheder, restauranter og butikker beder også, at du fjerner dine sko. Hvis du er usikker, bare se på, om der er en bunke af sko ved indgangen, eller kontrollere, om personalet er iført sko. Dette er grunden simpel fodtøj er en god idé i Sydøstasien. Det er bedre ikke at træde på tærsklen, når du indtaster hjem og templer.
 • Retur en wai : Den wai er Thailands bøn-lignende gestus med hænderne sammen foran og hovedet let bøjet. Hvis du ikke vil returnere en wai anses uhøfligt; kun kongen og munke behøver ikke at vende tilbage WAIS. Prøv ikke at wai, mens du holder noget i hænderne; en svag bue vil være tilstrækkeligt. Du vil måske lære at sige hej i thai.
 • Brug din højre hånd: Den venstre hånd anses beskidt, som det undertiden bruges om “toilet funktioner.” Brug altid din højre hånd til at passere objekter til nogen, og ved betaling. Tryk på din venstre hånd til højre underarm (der viser, at det er sikkert uden for rækkevidde), hvis du ønsker at vise ekstra respekt.
 • Spis med en ske: Den rigtige måde at nyde lækker Thai mad er med skeen i højre hånd og gaffel i din venstre. Brug gaffel til at skrabe mad på din skeen; gaflen aldrig går ind i munden. Spisepinde er normalt kun bruges til noodle retter og behandler såsom forårsruller.
 • Vis respekt til munke: Du vil møde mange munke på steder som Chiang Mai; behandle dem med respekt. Når hilsen en munk, munke modtage en højere wai end almindelige mennesker; munke behøver ikke at returnere din gestus. Kvinder bør aldrig røre en munk, børste en munks klæder, eller hånd noget til en munk. Munke skal have lov til at spise først ved ceremonier og sammenkomster. Munke i Thailand er hverdagskost – du vil sommetider se dem ved hjælp af smartphones og internet cafeer!
 • Smile: Den “thailandske smil” er berømt, afgørende for Thailand etikette, og thaier vise det, når de kan. Altid returnere en eller andens smil. Smil anvendes under forhandling, på undskyldning, for at slappe af, når noget går ikke som planlagt, og bare i hverdagen.

Thailand Temple Etikette

Besøg templer i Thailand er et must for hver tur, men mange turister vige tilbage fra interessante steder såsom Tunnel tempel i Chiang Mai, fordi de ikke forstår buddhisme eller de lokale skikke. Sørg for at børste op på din tempel etikette, så du ikke fornærme nogen af ​​tilbedere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *