Het Canal Saint-Martin Wijk in Parijs

Posted on

Het Canal Saint-Martin Wijk in Parijs

In het voorjaar en de zomer, de lokale bevolking komen in drommen naar de oevers van het Canal Saint-Martin om te picknicken, tokkel gitaren waterkant, en koesteren in de luie lange avonden als de schemering vestigt zich over de fotogenieke gebied. Cafés en eigenzinnige boetiekjes flankeren het water en ijzer loopbruggen. Op zondag, twee straten parallel aan het kanaal, Quai de Valmy en Quai de Jemmapes, zijn gereserveerd voor voetgangers en fietsers-perfect voor het huren van een fiets en het zien van de stad vanuit een nieuwe invalshoek.

Een andere mogelijkheid is om een ​​rondleiding door het kanaal te nemen met de boot. Kortom, er is iets voor bijna iedereen op zijn mooie oevers.

Oriëntatie en Transport

De wijk Canal Saint-Martin is gelegen tussen het Gare du Nord en Republique in het noordoosten van Parijs, in het 10e arrondissement. Het kanaal voedt in de rivier de Seine in het Zuiden en het Bassin de la Villette en het Canal de l’Ourq in het Noorden.

Belangrijkste straten rond het kanaal: Quai de Valmy, Quai de Jemmapes, Rue Beaurepaire, Rue Bichat.

In de omgeving: République, Belleville.

Hoe kom je in en metrostations

  • Gare de l’Est (lijnen 4 en 7)
  • République (lijnen 3, 5, 8, 9 en 11)
  • Goncourt (lijn 11)
  • Jacques-Bonsergent (lijn 5).

Geschiedenis van het gebied, in het kort

Napoleon I opdracht tot de bouw van het Canal Saint-Martin in 1802. Het werd oorspronkelijk gebouwd om te linken naar het Canal de l’Ourq, verder naar het noorden, naar zoet water te leveren aan de stad.

In de 19e eeuw werd het gebied grotendeels bezet door de arbeidersklasse arbeiders.

Pas onlangs heeft het begon te well-to-do professionals te popelen om te gaan wonen in appartementen met uitzicht op de gracht aan te trekken. Dientengevolge is het bekend geworden als een gebied bezocht door bohos aan; nieuwe restaurants, cafés en boetieks zijn voortdurend opspringen in de buurt.

Het kanaal en de omgeving zijn volledig gereconstrueerd op de set voor Marcel Carné 1938 film, Hôtel du Nord .

 Een restaurant en een bar met dezelfde naam staan ​​op 102 Quai de Jemmapes (zie hieronder voor details).

Boat Tours van kanalen en waterwegen

Overweeg het nemen van een cruise van het Canal Saint-Martin en ondergrondse waterwegen van Parijs voor een onvergetelijke ervaring. Bijzonder intrigerend het kanaal sluitsystemen, waarbij bepaalde delen van het kanaal met water te vullen met verslagsnelheden om doorgang van boten doorlaten anders te lage gebieden.

Eten, drinken en winkelen rond het Canal Saint-Martin

Hôtel du Nord
102 Quai de Jemmapes
Telefoon: +33 (0) 140 407 878

De filmmaker Marcel Carné vereeuwigd het Hôtel du Nord door het reproduceren van de gevel voor zijn 1938 film met dezelfde naam. Oorspronkelijk gebouwd in 1885 als een hotel met voornamelijk handarbeiders, het Hôtel du Nord is nu een bar en een restaurant.

Ambiance: Een zink bar, fluwelen gordijnen, laag lamplicht, en een uitgebreide bibliotheek boven geven het voormalige hotel een uitgesproken jaren 1930 charme.

Hoogtepunten: U kunt een drankje op de patio in de tuin verzorgen, schaken, bladeren door de bibliotheek, of genieten van een eenvoudige maaltijd, bereid met verse ingrediënten en ontworpen door de beroemde chef-kok Pascal Brébant. Gegarandeerde nostalgie.

Lunch: ongeveer 15-25 euro (ongeveer $ 16-26.).
Diner: Tussen 18-30 Euro (ong.

$ 19- $ 32).

Chez Prune
71 Quai de Valmy
Telefoon: +33 (0) 142 413 047

Ambiance: Chez Prune is waar trendy jonge Parijzenaars gaan om te zien en gezien worden. Deze vrolijke-pruimkleurige bar en het restaurant is voortdurend gonst gebabbel en muziek. De excentrieke deco onder meer voorwerpen gemaakt van gerecyclede junk. Een groot terras buiten biedt top-notch uitzicht op de gracht in het voorjaar en de zomer.

Om te eten: Chez Prune’s bistro-gerechten, als een beetje duur, is altijd lekker en omvat kunstzinnige salades, quiches, kaas borden en plats du jour.

Drankjes: (. Ca. $ 4 $ 11) 4-10 euro
Lunch: ongeveer 15-20 euro per persoon (ongeveer $ 16- $ 22.).

The Pink Flamingo
67 rue Bichat
Tel .: +33 (0) 142 023 170

Geniet van een favoriete buurt traktatie: krijg je pizza afgeleverd gracht! Een Frans-Amerikaanse paar co-eigenaar van de Pink Flamingo, een stijlvolle gezamenlijke waar de pizza doet denken aan een aantal van de beste New York-stijl plakjes.

De bonus: U kunt uw taart bestellen om te gaan, neem dan een roze ballon als bewijs van aankoop, en te ontspannen aan de oevers van het kanaal. De bezorger vindt u via de ballon.

Prijzen: ongeveer 10-15 euro (ongeveer $ 11- $ 16.) Per persoon.

Antoine et Lili
95 Quai de Valmy
Tel .: +33 (0) 142 374 155

Deze eigenzinnige modeboetiek’s helder geel en roze gevel is nu een pictogram. Niet te missen Antoine et Lili voor de nieuwste in kitscherige urban fashion en campy “etnische” threads. Het “dorp” bevat ook een restaurant, een bakker, en tearoom.

Let op: de prijzen en beschrijvingen hier aangehaald correct op het moment dat dit artikel werd gepubliceerd en bijgewerkt, maar kan op elk moment wijzigen waren.