Het Louvre Museum in Parijs: Een complete gids voor bezoekers

Posted on

Het Louvre Museum in Parijs: Een complete gids voor bezoekers

Zoals musea gaan, het Louvre is gewoon een mammoet. Het woord “museum” kan zelfs onvoldoende zijn: de collecties zijn zo uitgebreid, divers, en adembenemende dat de bezoekers de indruk van het navigeren een doolhof van verschillende artistieke en culturele wereld kunnen hebben.

Gehuisvest in het Palais du Louvre (Louvre Paleis) , de voormalige zetel van de Franse royalty, het Louvre ontstond in de 12de eeuw als een middeleeuws fort, evolueert langzaam in de richting van zijn status als openbare kunst museum tijdens de Franse Revolutie in de late 18e eeuw.

Sindsdien is het uitgegroeid tot het meest bezochte museum van de bol, en een blijvend symbool van de Franse uitmuntendheid in de kunsten.

Verspreid over acht grote thematische afdelingen en 35.000 kunstwerken  uit de Oudheid tot het begin van de moderne tijd, de vaste collectie van het museum bestaat uit meesterwerken van Europese meesters zoals Da Vinci, Delacroix, Vermeer en Rubens, evenals onovertroffen Grieks-Romeinse, Egyptische, en islamitische kunst collecties. Frequent tijdelijke tentoonstellingen te benadrukken vaak bepaalde kunstenaars of bewegingen, en zijn bijna altijd de moeite waard.

Ligging en Contact informatie:

General Access (mensen zonder tickets): Musée du Louvre, 1e arrondissement– Porte des Lions, Galerie du Carrousel, of Piramide toegangen
Metro: Palais Royal-Musée du Louvre (lijn 1)
Bussen: lijnen 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95, en de Paris Open Tour bus alle stoppen voor de deur van de glazen piramide (de hoofdingang van het museum.)
Informatie over het Web: Bezoek de officiële website van het Louvre

Steden en bezienswaardigheden in de buurt:

Openingstijden:

Open donderdag, zaterdag, zondag en maandag, 09:00-6:00; Woensdag en vrijdag van 9u tot 9: 45 uur Toegang is gratis voor alle op de eerste zaterdag van elke maand 18:00-09:45

Het museum is gesloten op dinsdag en op de volgende data:

  • 1 januari
  • 1 mei
  • 25 december

Voor meer gedetailleerde informatie over openingsuren huidige tentoonstellingen of evenementen bij het Louvre, zie deze pagina.

Toegangskaarten:

Voor up-to-date informatie over toegangsprijzen naar het Louvre Museum, zie deze pagina op de officiële Musee du Louvre website .

De Paris Museum Pass is inclusief toegang tot het Louvre. (Koop rechtstreeks bij Rail Europe)

Louvre Museum Tours:

Rondleidingen van het Louvre zijn beschikbaar voor individuen en groepen en kan een bezoek aan het museum graden minder overweldigend maken. Lees meer over Louvre museum tours op deze pagina .

Collecties, exposities en evenementen in het Louvre:

De volgende gidsen zullen u helpen om collecties en tentoonstellingen van het Louvre museum te navigeren en keuzes maken over wat je zou willen vooruit te kijken van uw volgende bezoek:

Bereikbaarheid & Diensten voor bezoekers met een beperkte mobiliteit

Het Louvre wordt algemeen erkend als voldoende toegankelijk voor bezoekers met een lichamelijke handicap. Bezoekers met een rolstoel hebben voorrang bij de toegang tot de hoofdingang van het museum op de piramide en hoeven niet te wachten in de rij.

Rolstoelen kunnen ook gratis worden gehuurd bij het museum informatiebalie (een identiteitskaart nodig zal zijn als borg.) Bezoekers met geleidehonden, tip riet, en andere vormen van steun hebben volledige toegang tot de collecties.

Bezoeker Tips en Advies Vooruitlopend op uw bezoek:

Lees onze gids over hoe het niet om het Louvre te bezoeken  om uit te vinden hoe je een burn-out te voorkomen en maken het meeste uit uw bezoek. Het is zo makkelijk om te veel te doen en voelen zich overweldigd. Lees mijn deskundig advies over te nemen in de collecties van het museum op een comfortabel en aangenaam tempo, en absorberen meer details. Minder kan echt meer zijn!

Foto’s van het Louvre:

Voor een overzicht van enkele van de belangrijkste werken en de details van het museum, of voor enkele artistieke inspiratie, neem een kijkje op onze Louvre Pictures Gallery .

Winkels en eetgelegenheden:

Het museum herbergt diverse restaurants en snackbars in aanvulling op een cafetaria:

  • Net onder de piramide , het restaurant Le Grand Louvre biedt gastronomische specialiteiten in een klassieke setting. Open 12:00-15:00 en 19:00-12:00 op woensdag en vrijdag.
  • Op de benedenverdieping , het Cafe Denon biedt snacks en eenvoudige maaltijden. Open 9:30-17:00 (19:00 ‘s avonds tijdens openingen).
  • Op de tweede verdieping (European “first floor”) , het Cafe Richelieu biedt meer casual dining mogelijkheden: sandwiches, salades, koude en warme dranken, enz. Open 10:15-05:00 (19:00 tijdens de avond openingen).
  • Voor boeken en geschenken, ga dan naar het Louvre boekhandel in de “Hall Napoleon” onder de piramide. De boekhandel heeft Frankrijk de grootste selectie van de kunstgeschiedenis titels, in aanvulling op een breed scala van gidsen in verschillende talen, kinderboeken, en gravures. Open 9:30-07:00 (sluit om 21:45 op woensdag en vrijdag).
  • De Carrousel du Louvre is een populair winkelcentrum gevestigd in het paleis Louvre en toegankelijk via de Rue de Rivoli ingang. Open zeven dagen per week, het Carrousel du Louvre biedt designer mode, home design winkels, fijne cadeaus, en andere winkels die je zou verwachten te vinden in een luxe shopping center. Een uitgebreide boven food court is een inkeping meer gourmet– en ook een inkeping meer costly– dan standaard mall tegenhangers.