Het nemen van de trein in Italië – Reisplanner op de Italiaanse treinen

Posted on

Het nemen van de trein in Italië - Reisplanner op de Italiaanse treinen

Treinreizen in Italië is een makkelijke en goedkope manier om een ​​groot deel van het land, met name de grote steden en dorpen te zien. Het landelijk railsysteem werd begonnen in de jaren 1800, en sterk uitgebreid onder het fascistische regime van Mussolini, die de beroemde “made de treinen rijden op tijd.” Bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest de spoorlijnen maar reconstructie vond plaats onder de naoorlogse Marshallplan. De eerste hogesnelheidstreinen debuteerde in de jaren 1970 en vandaag, Italië blijft, beetje bij beetje, op zijn minst, te moderniseren en het railsysteem uit te breiden.

Reizen met de trein is meestal de beste optie voor een bezoek aan grote en middelgrote steden, waarbij rijden zenuwslopend en parkeren is schaars en duur. In de grote steden, het station is meestal in het centrum van de stad of naar rechts aan de rand. In middelgrote en kleinere steden, vooral die op grotere hoogte (zoals Siena of Orvieto, bijvoorbeeld), het station ligt op een lagere hoogte en is verbonden met het centrum via bus, kabelbaan of een korte wandeling of een taxi rit.

Het is vermeldenswaard dat als je wilt naar het Italiaanse platteland te zien en een rondleiding in de meer afgelegen hilltowns, treinen zijn niet de meest ideale optie, zoals veel steden niet nabijgelegen stations. En omdat treinsporen hebben vaak taluds aan beide kanten, je hoeft niet altijd een idyllisch uitzicht op het platteland uit je raam.

Typen Treinen in Italië

Uitzonderingen als aangegeven zijn alle treinen van de nationale spoorlijn, Trenitalia .

Frecce snelle treinen
Frecce zijn Italië’s snelle treinen die rijden alleen tussen de grote steden.

Stoelreserveringen op Frecce treinen zijn verplicht en meestal opgenomen in de ticketprijs. Tickets voor de Frecciarossa, Frecciargento en Frecciabianca hogesnelheidslijnen (Frecciarossa is de snelste) zijn beschikbaar op de website van Trenitalia – u zult meteen merken bij het zoeken dat de snelle treinen zijn aanzienlijk duurder en, nou ja, sneller dan andere Trenitalia treinen.

Verschillende reisklassen zijn beschikbaar, maar zelfs de basis Freccia service is schoon en comfortabel.

Intercity en Intercity Plus treinen

Intercity zijn relatief snelle treinen dat de lengte van Italië lopen, stoppen bij de steden en grote steden. Eerste en tweede klas service is beschikbaar. Eerste klasse coaches bieden iets betere zitplaatsen en zijn over het algemeen minder bevolkt. Seat reserveren is verplicht op de Intercity Plus treinen, en het is inbegrepen in de ticketprijs. Zitplaatsreserveringen kunnen worden gemaakt voor de meeste Intercity ook.

Regionale (regionale treinen)
Dit zijn de lokale treinen, vaak rond te rennen werk en school schema. Ze zijn goedkoop en meestal betrouwbaar, maar het aantal plaatsen zijn moeilijk te vinden op de belangrijkste routes zijn. Veel regionale treinen hebben alleen tweede klas zitplaatsen, maar indien beschikbaar, overwegen het kopen van een eerste klas ticket. Het is minder waarschijnlijk te vol vooral tijdens reistijden en niet veel meer kosten. We moeten eerlijk zijn – Regionale treinen, terwijl goedkoop en frequent, kan variëren van schoon en comfortabel (met air-conditioning in warm weer) te vies en zelfs stinkende -. Met badkamer die je niet zou willen voet in Dit is zeker niet altijd het geval, maar weet dat Regionale treinen zijn een beetje een worp van de dobbelstenen.

Italo

Italo , een private spoorwegmaatschappij, loopt snelle treinen op routes tussen verschillende grote steden. In de afgelopen jaren heeft zij een hap uit het bedrijfsleven Trenitalia, met name waar het concurreert met de Freccia treinen genomen. Italo heeft een zeer moderne vloot van schone, comfortabele treinen, met service klassen, gaande van Smart (standaard) naar Club Executive (VIP-klasse).

Sommige kleine particuliere spoorwegmaatschappijen dienen steden in een gebied, zoals Ente Autonomo Volturno die routes van Napels naar plaatsen als de kust van Amalfi en Pompeii of het heeft  Ferrovie del Sud Est  dat zuidelijke Puglia serveert.

Het vinden van uw bestemming op de treintijden

Trein schema’s worden weergegeven in treinstations, voor zowel de vertrekkende (partenze) met aankomst (arrivi). De meeste stations hebben een groot bord of een kleine televisie aanbieden van treinen die aankomen of vertrekken vroeg en welke track ze gebruiken.

Zelfs als uw trein wordt vermeld op het scherm, moet u wellicht een tijdje wachten voordat het zien van de baan opgenomen en het maken van uw weg naar de juiste platform.

Het kopen van een Italiaanse Treinkaartje

Er zijn een aantal manieren om een ​​treinkaartje te kopen in Italië of voordat je gaat:

  • Search schema’s en kopen treinkaartjes online en zie treintijden op  Trenitalia  of  Italo . Dit is onze voorkeur methode van het kopen van tickets, die u te printen of op te slaan op uw smartphone te laten zien aan de conducteur.
  • Ga naar een loket op het station uitgerust met de tijd en de bestemming van de trein die u wilt nemen, het aantal tickets die u nodig heeft, en ticket klasse ( primo of secondo ).
  • Gebruik een ticket machine als de zender hen heeft. Deze zijn vrij eenvoudig te gebruiken, en je kunt voorkomen dat lange rijen bij het loket, maar je kan het nodig zijn om te betalen in contanten.

Opmerking: Tenzij je echt dingen te doen op het laatste moment, raden wij het kopen van uw tickets online.

Voor uw reizen met regionale treinen, er rekening mee dat een treinkaartje koopt u vervoer op een trein, is het niet noodzakelijk dat je een plaats op die trein te krijgen. Als u vindt dat uw trein is druk en kunt u plaatsnemen in tweede klasse niet kunt vinden, kunt u proberen om een ​​geleider te vinden en vragen of je ticket kan worden opgewaardeerd naar de eerste klasse.

Boarding uw trein

Zodra u een ticket heeft, kunt u uit het hoofd naar uw trein. In het Italiaans, worden de tracks genaamd Binari (tracknummers worden vermeld onder bin op het vertrek board). In kleinere stations waar de treinen gaan door het station moet je ondergronds gaan met behulp van de sottopassagio, of onderdoorvaart, een track die niet te krijgen Binario uno of track nummer één. In grotere stations als Milano Centrale , waar de treinen te trekken in het station in plaats van op doorreis, zie je de treinen frontaal, met borden op elke track met vermelding van de volgende verwachte trein en de vertrektijd.

Maar voordat u naar uw trein – valideren dat treinkaartje! Als u een regionale trein ticket of kaartje voor een van de kleine privé-lijnen (of een ticket zonder een specifiek treinnummer, de datum en tijd), net voordat u uw trein in, op zoek naar de groene en witte machine (of in sommige gevallen de oude stijl geel machines) en steek het einde van uw ticket. Dit drukt de tijd en datum van het eerste gebruik van uw ticket, en maakt het geldig is voor de reis. Er zijn hoge boetes voor het niet valideren van uw ticket. Validation toepassing is op regionale treinkaartjes of een ticket dat niet een specifieke datum, tijd en stoelnummer op het heeft.

Merk op dat als u een e-ticket of PDF, of een papieren ticket met een QR-code op het hebben, is er geen noodzaak om het te valideren – laten zien dat het alleen maar om de dirigent wanneer hij of zij gaat op de trein.

Als u niet beschikt over een toegewezen stoel te hebben, maar aan boord van één van de trein de gewenste reisklasse. Meestal zijn er rekken boven de zetels voor bagage, of dedicated planken in de buurt van de uiteinden van elk rijtuig voor uw grotere bagage. Merk op dat u niet dragers vindt in het station of wachten bij het spoor om u te helpen met uw bagage, moet u uw bagage op de trein zelf.

Het is gebruikelijk om medepassagiers te begroeten als je gaat zitten. Een eenvoudige buongiorno goed zal doen. Als u wilt weten of een zetel vacant is, gewoon zeggen Occupato? of E libero? .

Op uw bestemming

Treinstations zijn drukke plaatsen, vooral in de grote steden. Wees voorzichtig met je bagage en portemonnee. Laat niemand te bieden om u te helpen met uw bagage als je eenmaal uit de trein of bieden u vervoer. Als u op zoek bent naar een taxi, het hoofd buiten het station naar de taxistandplaats en bushaltes. In steden met metro systemen (metro), is er meestal een metrostation in de trein.