Het nemen van een taxi van en naar de Parijse luchthavens: Is het de moeite waard?

Posted on

Het nemen van een taxi van en naar de Parijse luchthavens: Is het de moeite waard?

Veel lezers vragen mij of ik denk dat het de moeite waard om te betalen voor een taxirit van en naar de luchthaven in Parijs. Het is zeker niet de goedkoopste optie, maar is het nemen van een taxi van of naar de Parijse luchthavens uiteindelijk de eenvoudigste en minst stressvolle wijze van vervoer? En hoeveel moet je verwachten te betalen voor een typische taxi tussen het stadscentrum en de luchthavens?

Is het de moeite waard?

Er is geen duidelijk antwoord op de vraag of het nemen van een taxi is de beste optie.

Als u een vrij royaal budget, veel zware tassen, reist met zeer jonge kinderen of ouderen of gehandicapten, zou ik absoluut aanraden het nemen van een taxi, die over het algemeen een veel meer ontspannen optie met minder lopen of overdracht betrokken tijd. Omgekeerd, als je probeert om naar te kijken reiskosten, hebben redelijk licht ingepakt, en zijn comfortabel navigeren openbaar vervoer systemen van Parijs, het nemen van de pendeltrein (RER), speciale bus naar het centrum van Parijs of luchtvaartmaatschappij shuttles zijn een veel goedkopere optie.

Hoeveel kan ik verwachten te betalen voor een taxi vanaf de Parijse luchthavens?

Afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de tijd van de dag u op reis bent, kunt u verwachten om overal 35-70 euro betalen voor een taxirit naar of vanuit luchthavens in Parijs. Natuurlijk, als je een taxi vanaf Denfert-Rochereau in het zuiden van Parijs naar de relatief nabijgelegen luchthaven Orly, betaalt u aan de onderkant van de schaal.

Als je aan een taxi goed ten noorden van de stad in te nemen helemaal uit Zuid-Parijs naar luchthaven Roissy-Charles de Gaulle, rekenen op een veel hoger tarief. U kunt altijd de taxi voor het gemiddelde tarief van uw vertrekpunt te vragen voor het aanvaarden van de rit. Vergeet niet dat als je een taxi van tevoren te reserveren, zult u over het algemeen moet een reservering en pick-up fee betalen bovenop het tarief zelf.

Waar vindt u een taxi van en naar de Parijse luchthavens

Op Charles de Gaulle en Orly, op zoek naar tekenen en iconen wijst naar pick-up zones taxi vanaf uw aankomsthal.

Vanuit Parijs, als je niet wilt een taxi van tevoren te reserveren, kunt u taxi’s in overvloed te vinden rond de grote trein en transport centra zoals Gare du Nord, Gare de l’Est, Gare du Montparnasse, Gare d’Austerlitz of Gare Saint Lazare. Als je post naar de luchthaven Charles de Gaulle, is het best om een ​​taxi van Gare du Nord en Gare de l’Est hagel, aangezien de totale tarief over het algemeen goedkoper uit deze punten zal zijn. Als je gaat naar de luchthaven Orly ten zuiden van Parijs, meldplicht een taxi vanaf Gare Montparnasse of het Denfert-Rochereau RER-station kan een goede optie zijn.

Een veiligheid waarschuwing: Accepteer nooit een ritje in een taxi die geen meter heeft, een duidelijk zichtbaar teken op het dak te lezen “taxi” of anderszins opvalt als minder dan professioneel uitzien. Dit kan leiden tot het krijgen opgelicht, en er zijn ook geïsoleerde gevallen van ontvoeringen in het verleden door individuen die zich voordeed als taxichauffeurs.

Het reserveren van een taxi van en naar de Parijse luchthavens: Taxi

Hieronder zijn enkele van de meest gebruikte taxibedrijven in Parijs, en bieden service aan de Parijse luchthavens.

In sommige gevallen, online reservering beschikbaar is.