Het Palais de Chaillot: The Complete Guide

Posted on

 Het Palais de Chaillot: The Complete Guide

Veel toeristen struikelen over de grote complex bekend als het Palais de Chaillot zonder te beseffen wat het is of wat het te bieden-afgezien van het adembenemende uitzicht op de Eiffeltoren en het Trocadero, natuurlijk heeft. Gebouwd in 1937 voor de Wereldtentoonstelling in datzelfde jaar in Parijs, de “paleis” is de thuisbasis van de National Chaillot Theater evenals diverse musea u wellicht geïnteresseerd in het verkennen zijn.

De Cité de l’Architecture et du Patrimoine (Architecture and Cultural Heritage Centre), het Musée de l’Homme (Museum of Man), en het Musée National de la Marine (Naval Museum) bevinden zich allemaal binnen de muren van het uitgestrekte neoklassieke complex.

Voor bezoekers met belangen in etnologie, militaire geschiedenis en / of architectuur en cultuur, het Palais de Chaillot biedt tal van interessante dingen te doen voor een ochtend of middag, misschien voor of na een bezoek aan de beroemde toren die in de buurt weefgetouwen.

Geschiedenis

Deze grandioze site, voortdurend druk met toeristen en verkopers die een verscheidenheid aan prullaria en snacks, is een ingewikkelde en enigszins sinistere geschiedenis. Na de nazi-leger, onder leiding van Adolf Hitler, binnengevallen Parijs in 1940, het organiseren van een triomfantelijke parade op de Champs-Elysées en onder de Arc de Triomphe, Hitler gestopt bij het Palais de Chaillot. Hij  poseerde voor een foto op het grote terras  , samen met twee van zijn officieren.

Later, in 1948, was dit de plaats van een speciale bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945, waarbij miljoenen Europeanen waren omgekomen op slagvelden en in vernietigingskampen, Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bijeen op dezelfde plaats aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens te ondertekenen.

Dit was een passende plek om het te doen, ook met het “Musée de l’Homme” antropologie museum ter plaatse.

Hoogtepunten en Musea

Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en uw persoonlijke interesses, bepalen welke collecties van het Palais u wilt verkennen tijdens uw bezoek. Helaas is er geen gezamenlijke ticket voor de toegang tot alle drie musea.

 Of u nu kiest voor een of meer van deze bezoeken, zorg ervoor dat je de tijd nemen om het hoofd uit op het grote, open terras en genieten van het uitzicht vanaf daar.

Cité de l’Architecture et du Patrimoine: Geschiedenis van de Franse Monumenten 
Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de Franse architectuur en monumenten zijn, dit museum  is potentieel een bezoek waard. Verspreid over de middeleeuwse periode tot heden, permanente collectie van het museum biedt bezoekers een diepgaande blik op architectuur en stadsontwerp geschiedenis. Uit de Romeinse periode tot aan de gotiek, renaissance en vroegmoderne tijd, zult u worden genomen door het schitterende evolutie van het Franse en Europese architectuur, met veel aandacht besteed aan elementen zoals beeldhouwkunst, glas in lood, muur- en plafondschilderingen, en nog veel meer .

De nieuwere moderne galeries, ingehuldigd in 2007, vertellen het verhaal van ongeveer 100 van de meest gevierde moderne gebouwen en monumenten van Frankrijk, met de nadruk architecten als Gustave Eiffel en Jean Nouvel. Ondertussen tijdelijke exhabits in het “Cité” gerichtheid op bepaalde scholen van de architectuur, gerenommeerde architecten of wijzigingen in stedelijke landschappen in de tijd.

De  Cité de l’architecture et du Patrimoine  is geopend van woensdag tot en met zondag, 11:00-7:00; koopavond tot 21:00 op donderdag.

Gesloten op maandag en dinsdag, evenals 1 januari, 1 mei en 25 december (Eerste Kerstdag).

Musée de l’Homme 
Deze oude wereld antropologie, biologie, en cultuurhistorisch museum onderzoekt de evolutie van de mens en zijn complexe samenlevingen. Gelegen in het Passy vleugel bij de Chaillot, werd het museum geopend in 1938, een jaar na het Palais Chaillot werd ingehuldigd. Na enkele jaren van renovaties te moderniseren en de collecties bij te werken (voor een deel te wijten aan de controversiële verleden ), het museum heropend in 2015. Beweren een andere aanpak van andere musea van de antropologie te nemen, het Musée de l’Homme brengt onderzoek uit biologische wetenschappen en culturele geschiedenis aan de tafel ook.

De permanente tentoonstelling is voorzien van een indrukwekkend scala aan voorwerpen die verband houden met de geschiedenis en de evolutie van de mens en de menselijke samenleving, de vaste collectie richt zich op drie belangrijke thema’s: wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe.

Bezoekers bewegen door chronologisch geordende secties van de tentoonstelling te Cro-Magnon mensen en hun dagelijks leven, rituelen en artefacten uit paleolithische en Neanderthaler samenlevingen, uitgebreide en verontrustend medische hulpmiddelen uit de middeleeuwen te ontdekken aan de moderne, angstaanjagend was anatomische modellen, en nog veel meer . De collectie is fascinerend, en houdt een aantal van Europa’s meest kostbare voorwerpen uit de prehistorische periode.

Het  Musée de l’Homme  is elke dag behalve op dinsdag geopend, 10:00-06:00. Het sluit op 1 januari, 1 mei en op eerste kerstdag.

Het Musée de la Marine
gewijd aan de geschiedenis van de Franse zeemacht, dit museum is momenteel gesloten voor grote renovaties door middel van 2021. De permanente collecties zijn onder andere modellen van de marine slagschepen en stoomboten, vol voorbeelden van kleinere seacraft en kano’s, schilderijen marine scènes, objecten van het dagelijks leven gebruikt door mariniers, en andere historische artefacten.

De National Dance Theater
Een van de beste plaatsen in Parijs om live dansvoorstellingen van bedrijven over de hele wereld te zien, het Theater National de Chaillot ensceneert meerdere shows per jaar. Bekijk de officiële website voor het volledige programma en om tickets online te kopen.

Vestigingsplaatsen en contactpersonen

Het Palais Chaillot  is gelegen in het westelijke 16e arrondissement arrondissement van Parijs, in handbereik van de attracties en gebieden, waaronder de Champ de Mars, de Jardins du Trocadero (een grote openbare tuin ideaal voor families), en diverse musea voor moderne kunst moeite waard om enige tijd te bezoeken.

  • Adres:  1 place du Trocadéro et du 11 novembre
  • Metro:  Trocadero (lijn 6 of 9)
  • Buslijnen:  22, 30, 32, 63, 72, 82

Tickets en Kortingspassen

Zie hier voor actuele informatie en de toegangsprijzen voor de musea en het Theater de Chaillot. Bezoekers jonger dan 25 jaar met een geldig EU-paspoorten hebben gratis toegang; bovendien, de musea bieden gratis toegang op de eerste zondag van elke maand.

De Paris Museum Pass dekt de toelating tot de Cité de l’Architecture et du Patrimoine. Als u de pas, zeker om het te gebruiken voor gratis toegang tot deze collectie!

Ter plekke, restaurants en andere voorzieningen

De Chaillot complex beschikt over een cadeauwinkel waar u ansichtkaarten en souvenirs, een boekhandel, en twee restaurants voor een informele hap of snack kunt kopen: Café de l’Homme en Café Lucy, beide gelegen in het Musée de l’Homme.

Als u op zoek bent naar een meer formele lunch of diner, er is een eigen restaurant en café toegevoegd aan het Theater National de Chaillot, La Maison Pradier, dat typisch Franse gerechten serveert. Het is een ideale plek voor een romantisch diner na een show in het theater, en met uitzicht op de Eiffeltoren en de Champs de Mars, de locatie is nogal onovertroffen Het restaurant is geopend van dinsdag tot zaterdag 12:00-18:00 On performanceavonden , later het diner wordt geserveerd 19:00-23:00 Er is ook een brunch op zondag 11:00-16:00 om een tafel te reserveren, bel +33 (0) 6 37 36 16 16 of stuur een e-mail naar  chaillotpradier@pradierparis.com .

Bezienswaardigheden en attracties te bezoeken in de omgeving

Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende opmerkelijke musea en bezienswaardigheden in het Trocadero gebied. Voor moderne kunst fans, een bezoek aan het nabijgelegen Museum voor Moderne Kunst van de Stad van Parijs en de aangrenzende Palais du Tokyo is iets wat we zeer aanbevelen.

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de mode en stijl bent, zorg ervoor dat meer dan beeline naar het Palais Galliera, op slechts vijf minuten lopen van de Chaillot complex. De tijdelijke tentoonstellingen over design en stijl geschiedenis, retrospectieven op geweldige “haute couture” ontwerpers en eerbetoon aan mode-iconen zijn geweldig.

Tot slot, zie onze gids voor de 7 meest interessante dingen te zien en te doen rond de Eiffeltoren voor meer ideeën over hoe je het meeste uit uw tijd in het gebied te maken.

Een woord van waarschuwing over Zakkenrollers in de omgeving

Terwijl de algemene ruimte rond het Palais de Chaillot is heel veilig, er rekening mee dat zakkenrollers werken vaak in de buurt, te profiteren van de grote mensenmassa’s. Lees onze volledige gids voor het vermijden van zakkenrollers in de Franse hoofdstad, en houd je spullen veilig en buiten bereik van de dieven.