Het Pantheon in Rome, Italië

Posted on

Het Pantheon in Rome, Italië
Het Pantheon staat als de meest complete Romeinse bouwwerk op aarde, die overleefde 20 eeuwen van plundering, plundering en invasie.

Feiten over het Pantheon

De oorspronkelijke Pantheon was een rechthoekige tempel gebouwd door Marcus Vipsanius Agrippa, zoon-in-wet van Augustus, de eerste Romeinse keizer, als onderdeel van een district vernieuwingsplan in 27-25 v.Chr. Wat toeristen zien als ze ontspannen op de voorgrond in de Piazza della Rotonda is radicaal anders dan dat de oorspronkelijke tempel. Hadrianus herbouwde de structuur; postzegels maker in de stenen ons toelaten om zijn herstel peg tussen 118 en 125 na Christus. Toch is de inscriptie op de architraaf schrijft de constructie om Agrippa tijdens zijn derde councilship.

De portiek aan de voorkant van het Pantheon is wat er overblijft van de originele tempel Agrippa’s.

Het Pantheon bevat de graven van Rafael en van verschillende Italiaanse Kings. Pantheon is een Grieks woord dat “om alle goden te eren.”

Afmetingen van het Pantheon

De reusachtige koepel die het interieur domineert 43,30 meter of 142 voet in diameter (ter vergelijking, het witte huis koepel 96 voet in diameter). Het Pantheon stond als de grootste koepel ooit tot de koepel van Brunelleschi in de kathedraal van Florence van 1420-1436. Het is nog steeds de grootste metselwerk koepel in de wereld. Het Pantheon valt harmonische door het feit dat de afstand van de vloer tot de bovenkant van de koepel is exact gelijk aan zijn diameter. Adytons (schrijnen verzonken in de wand) en de cassettes (verzonken panelen) onderschept vermindering van het gewicht van de koepel, evenals een lichtgewicht cement uit puimsteen gebruikt in de hogere niveaus.

De koepel dunner als het oculus, het gat in de bovenkant van de koepel als lichtbron voor het interieur benadert. De dikte van de koepel op dat punt slechts 1,2 meter.

Oculus 7,8 meter in diameter. Ja, regen en sneeuw af en toe valt er doorheen, maar de vloer is schuine en afvoeren slim verwijder het water als het erin slaagt om de vloer te raken. In de praktijk zelden regen valt binnen de koepel.

De massieve zuilen ondersteunen de portiek weegt 60 ton. Elke kamer was 39 voet (11,8 m) lang, vijf voet (1,5 m) in diameter en gemaakt van steen ontgonnen in Egypte. De kolommen werden vervoerd door houten sleeën aan de Nijl, barged naar Alexandrië, en op schepen voor een tocht over de Middellandse Zee naar de haven van Ostia. Van daaruit worden de kolommen kwam de Tiber per binnenschip.

Behoud van het Pantheon

Net als veel andere gebouwen in Rome, werd het Pantheon gered van plunderingen door er een kerk. Byzantijnse keizer Phocas schonk het monument aan Paus Bonifatius IV, die het veranderd in de Chiesa di Santa Maria ad Martyres in 609. Massa’s worden hier gehouden op speciale gelegenheden.

Pantheon Bezoekersinformatie

Het Pantheon heeft een website dat de meest up-to-date informatie over de openingstijden en speciale evenementen details. Toegang is gratis.

Een bijzondere gebeurtenis, die u kunt genieten als u Rome te bezoeken in het voorjaar is de viering van de Mis van Pinksteren (50e dag na Pasen). In een kenmerk van de gebeurtenis, brandweerlieden klim naar de top van de koepel rozenblaadjes dalen van de oculus. Als je er vroeg (uur voor de massa) u misschien in staat zijn om een paar inches van het vloeroppervlak om deze zeer populair evenement te observeren vinden.

Hoe het Pantheon Experience

Het Piazza della Rotonda is een levendig plein vol met cafés, bars en restaurants. In de zomer, een bezoek aan de Pantheon interieur in de dag, bij voorkeur in de vroege ochtend voor de toeristische mensenmassa, maar terug te keren in de avond; het plein aan de voorkant is bijzonder levendig op warme zomeravonden wanneer het Pantheon is van onderen verlicht en staat als een enorme herinnering aan de grootsheid van het oude Rome. De gierigheid rugzak menigte overstromingen de stappen van de fontein omliggende één van trofee obelisken van Rome, terwijl toeristen verdringen naar de bars die het plein rand.

Drankjes zijn duur, zoals je zou verwachten, maar niet schandalig, en je kunt een voor een lange tijd te voeden zonder dat iemand last van hebt, één van de eenvoudige geneugten van het Europese leven.

De restaurants zijn meestal matig, maar het uitzicht en de sfeer zijn ongeëvenaard. Om een ​​goede solide Romeins eten hebben bij een goed restaurant in de buurt, probeer Armando al Pantheon, in een klein steegje aan de rechterkant van het Pantheon als u hem geconfronteerd. De beste koffie in de Tazza d’Oro in de buurt.