Het plannen van een reis naar Rome: een reisgids

Posted on

Het plannen van een reis naar Rome: een reisgids

Rome, Italië, meestal aangeduid als de Eeuwige Stad , is een top reisbestemming dat elk jaar miljoenen bezoekers trekt. Een uitbundige en moderne wereld hoofdstad, Rome of Roma biedt reizigers fascinerende herinneringen van zijn keizerlijke verleden bij elke beurt. Het is ook een internationaal centrum voor hedendaagse mode, design, kunst en cultuur.

Encounter glorieuze monumenten en oude ruïnes dateren zover terug als ten minste de 3e eeuw voor Christus. Bewonder de prachtige Romanesque- en gotische bouwstijl, middeleeuwse kerken, pittoreske pleintjes, barokke fonteinen en musea van wereldklasse. Naast het hebben van een bijna onbeperkt aantal bezienswaardigheden en attracties te zien, Rome is beroemd om zijn traditionele Romeinse eten en wijn en zijn bruisende nachtleven, evenals mooie stadsparken en rustige natuurgebieden.

Plan uw reis

Dingen om te weten voordat je gaat:

 • Beste tijd om te bezoeken : Omdat Rome heeft een mediterraan klimaat, er is echt geen slechte tijd om te bezoeken. Als u wilt de drukte en de hitte van de zomer te vermijden, raden wij u naar Rome komt in het late voorjaar of de vroege herfst wanneer het weer is mild en lijnen hebben de neiging om korter zijn. Voor de gemiddelde dagelijkse temperaturen en neerslag, maand na maand, zie ons artikel, de beste tijd om te bezoeken Rome.
 • Taal: Italiaans is de officiële taal, maar je zult zien dat veel mensen spreken Engels, vooral degenen die in de toeristische sector werken. Dat gezegd hebbende, het is altijd een goed idee om langs een zakformaat taalgids mee te nemen of downloaden van een van de vele gratis vertaling apps op uw smartphone, voor het geval.
 • Valuta: Als lid van de Europese Unie, Italië maakt gebruik van de Euro (€). Prijzen zijn inclusief btw en creditcards worden algemeen geaccepteerd in restaurants, hotels en winkels. Maar bij de aankoop van kleine voorwerpen, zoals een kop koffie, een stuk pizza, of een glas wijn, een plan op contant betalen.
 • Reizen in: Hoewel Rome is een grote metropool, het historische centrum, of centro storico , is vrij compact, waardoor het een zeer bewandelbare stad. Het openbaar vervoer in Rome wordt geleid door ATAC , waardoor de bussen en trams koppelen rijders voor de meeste gebieden in de stad actief is. De metro metro-systeem is betaalbaar en snel.
 • Reizen Tip: U zou kunnen kortere lijnen vinden als je een bezoek aan de meest populaire attracties in de vroege middag toen de meeste mensen tijdens de lunch.

Verplaatsingen

Rome heeft een uitgebreid openbaar vervoer systeem dat bestaat uit de metro (metro), bussen, trams, en drie voorstedelijke spoorlijnen (FS). Handig en relatief goedkoop, het netwerk verbindt met de populairste toeristische attracties van Rome, maar kan soms onbetrouwbaar en overvol zijn, vooral tijdens de zomermaanden.

Dingen om te doen

Met zo veel te doen en te zien in Rome, raden wij u beginnen met het raken van de belangrijkste toeristische attracties van de eerste, vooral als dit uw eerste bezoek. Hoe dan ook, doe zorg ervoor dat de tijd achter in uw schema voor mensen kijken op een intiem plein of een wandeling naar beneden vele charmante straten van Rome en geplaveide straatjes.

Hier zijn slechts enkele van de topattracties van Rome:

 • Het Colosseum of Colosseo is het grootste monument van het Imperial Rome nog steeds vandaag de dag bestaan. De enorme amfitheater huisvestte eens heftig gladiator wedstrijden en wilde dieren gevechten. Het is het beste benaderd vanuit de Via dei Fori Imperiali om het volledige effect van zijn grandeur te krijgen. Entree lijnen lang kan duren, dus kijk op onze tips voor het kopen van Colosseum tickets en te voorkomen dat het wachten.
 • Het Pantheon, een van ‘s werelds best bewaarde oude gebouwen, dit meesterwerk van de Romeinse architectuur begon als een heidense tempel voordat hij een kerk in de 7e eeuw na Christus. het Pantheon aan het Piazza della Rotunda, een cilindervormig halfronde koepel met een rond gat in de bovenkant, oculus, waarmee daglicht binnenstromen, en regendruppels. Toegang is gratis.
 • Vaticaanstad, het huis van Saint Peter’s Basiliek en de Vaticaanse Musea, is ‘s werelds kleinste stadstaat. Geografisch gelegen in Rome, maar niet eigenlijk een deel van het, St. Peter’s is de tweede grootste kerk in de wereld en herbergt belangrijke werken van Michelangelo en Bernini. De Vaticaanse musea ( Musei Vaticani ) is een enorm complex dat een indrukwekkende kunstcollectie verspreid over 3.000 jaar-van klassiek tot modern tijdperken bevat. Het is hier dat je kunt zien de Sixtijnse Kapel met gerenommeerde plafond met fresco’s van Michelangelo.

Wat te eten en drinken

Traditionele Romeinse gerechten gebaseerd op goedkope stukken vlees zoals slachtafval en simpele pasta recepten zoals cacio e pepe (pecorino en zwarte peper) en spaghetti carbonara (ei, kaas, ham wang). Andere Roman favorieten zijn gefrituurde artisjokken ( carciofi alla giudia ), suppli (gevulde balletjes van rijst met tomatensaus), en dun, crisp-korst pizza.

Frascati is een witte wijn blend gemaakt in een gebied net ten zuiden van de stad. Ambachtelijke en ambachtelijke bier is erg populair geworden onlangs met pubs opduiken overal in de stad. In speakeasies en chique hipster bars worden cocktails stroomt na uren.

Waar te verblijven

Met zo veel verschillende en interessante wijken in Rome, is het moeilijk om te kiezen waar te verblijven. Voor een gemakkelijke toegang tot de luchthaven en het openbaar vervoer, een verblijf in een gezellige B & B of hostel in de buurt van het centraal station Termini maakt veel zin. Als u wilt zijn waar de actie is, zijn er een groot aantal accommodatie opties in Trastevere, Monti en de centralissimo (zeer CV), hoewel deze wijken nogal luidruchtig ‘s nachts kan zijn. Als romantiek is wat je zoekt, overweeg dan een verblijf in een historische hotel aan de beroemde Via Veneto of in de buurt van de Spaanse Trappen, maar verwacht om een premie te betalen voor een dergelijke stellaire locaties.

Als je op een budget, zelfstandige Airbnbs beschikbaar zijn over de stad en biedt een geweldige oplossing.

Hoe kom je in

Er zijn twee luchthavens die het Rome grootstedelijk gebied: Fiumicino (ook bekend als Leonardo da Vinci) is de belangrijkste internationale luchthaven en Ciampino is een kleinere, regionale. De beste manier om in de stad vanaf het Fiumicino is met de trein naar het centraal station het dichtst bij het historische centrum, Stazione Termini. U kunt ook bussen naar het vliegveld om ofwel het Termini of Tiburtina station. Wij raden u voorkomen dat het rijden in Rome als dat mogelijk is.

De haven van Civitavecchia is waar cruiseschepen aanleggen in Rome.

Cultuur en gewoonten

Als u wilt “doe zoals de Romeinen doen”, volg dan de beetje advies hieronder.

 • U moet uw ticket hebben alvorens aan boord van een openbaar vervoer-koop ze bij station kiosken, kiosken ( edicole ) en tabacchi (tabakswinkels). Bij het instappen, moet u uw kaartje te stempelen om ze te valideren of je kunt geraakt met een steile prima.
 • Je kunt niet een taxi nemen in de straten van Rome, maar kan een pick-up op de vele officiële taxistandplaatsen verspreid over de stad.
 • In restaurants, bedenk dan dat fooi is niet verplicht, maar wordt zeer gewaardeerd. De vuistregel is om € 1 voor elk diner achter in uw groep of completeren het check een paar euro. Als je uitzonderlijke service, voel je vrij om te laten aan, maar niet meer dan 10% van de totale factuur.
 • Bij het doorlezen van vele boetieks in Rome en trendy winkels weten dat het hanteren van artikelen is afgekeurd, dus is het best om de winkelier om hulp te vragen.
 • Rome is een relatief veilige grote stad, maar het heeft wel zijn aandeel in de kleine criminaliteit. Wees je bewust van zakkenrollers, vooral bij stations, op de metro, en in drukke toeristische gebieden.

Geldbesparende tips

Voor de prijsbewuste reizigers, hier zijn een paar manieren om een ​​beetje munt te slaan zonder beknibbelen op het plezier.

 • Rock the Aperitivo (aperitief): Wanneer u een glas wijn of een cocktail bestellen, komt het meestal met een bord van lekker eten (vleeswaren, pleinen van pizza, etc.) zonder extra kosten.
 • Afzien van de zomer en kiezen om te bezoeken tijdens de winter, het vroege voorjaar of late herfst. De temperaturen zijn mild en reispakketten en kortingen zijn beschikbaar.
 • Als je gaat om in Rome voor 3 of meer dagen, de OMNIA of RomaPass passeren is een grote waarde. Samen met het aanbieden van gratis toegang tot diverse bezienswaardigheden, hoeft u niet te wachten in de rij, dankzij de “fast-track” ingang functie bij de prijs inbegrepen.