Het vieren Dag van de Bastille in Parijs

Posted on

 Het vieren Dag van de Bastille in Parijs
Elk jaar in juli 14 Paris viert Bastille Day (aangeduid als La Fête de la Bastille of La Fête Nationale in het Frans), die de bestorming van de Bastille gevangenis in 1789 en de eerste grote evenement van de Franse revolutie van 1789 markeert.

De vernietiging van de Bastille gevangenis in het centrum van Parijs werd gekozen als een symbool van Frankrijk de eerste roerselen van de democratie, hoewel het aantal hersteld monarchieën en bloedige revoluties zou nemen om een ​​blijvende Republiek vast te stellen.

In de geest overeenkomen Amerikaanse Independence Day of Canada Day, Bastille Day is een feestelijke gebeurtenis die vuurwerk en patriottische optochten spatten over Parijs. Het is een geweldige manier om een ​​aantal zomerse outdoor parades en relaxte sfeer, terwijl meer te leren over (en deelname aan) de Franse en de Parijse geschiedenis te genieten.

Evenementen en Feesten

Bastille Day vieringen in 2018 niet alleen plaatsvinden op 14 juli, maar in de dagen voorafgaand aan de nationale feestdag. Voor een uitgebreide gids voor speciale evenementen van dit jaar, met inbegrip van parades en feesten, raadpleeg de officiële website van de stad . Ook, scroll naar beneden voor informatie over de traditionele activiteiten en festivals gehouden op en rond de vakantie.

Het Holiday en zijn geschiedenis

Lees deze bruikbare gids voor de Franse feestdag, en u zult de woordenschat die u nodig hebt om echt te brengen in het hebben Fête Nationale (nationale feestdag) in een authentieke, geheel inheemse manier! Immers, iets te weten over de lokale taal is een goede manier om te leren over de cultuur zelf.

Dit historische afbeelding toont de bestorming van de Bastille-gevangenis in het centrum van Parijs op 14 juli, 1789. De gevangenis is gevestigd in een versterkte middeleeuwse structuur die later werd verwoest door een brand en vernietigd, was gericht vanwege de grote armen winkels, en de bestorming door opstandelingen was een kritiek moment in de eerste roerselen van de Franse Revolutie. Vandaag de dag, de Colonne du Juillet staat op de site, hoewel het de bestorming van de Bastille niet daadwerkelijk te herdenken, maar de revolutie van 1830 bekend als “Les Trois Glorieuses”. De ultracontemporary Opera Bastille neemt nu het plein en is de belangrijkste attractie hier.

Hoe de Holiday Elders Celebrate

Kan niet in Parijs voor deze leuke gelegenheid? Niet te worry– zijn er tal van andere plaatsen in de wereld waar je kan brengen in de Franse nationale feestdag.

Traditionele Bastille Dag Activiteiten

  • Vuurwerk zijn bijna altijd op het menu in Bastille vieringen van de Dag in de Franse hoofdstad en meestal licht van de lucht rond de avond. Vaak is gelanceerd in de buurt van de Eiffeltoren, de wijk Saint Germain des Près, en rond Montparnasse, kan vuurwerk worden genoten van andere plekken in de stad, waardoor u hoog genoeg om een goede positie te kiezen zijn. Sommigen stelden plekken zijn het gezichtspunt van het dak van het Centre Georges Pompidou, Montmartre, of Belleville.
  • De Bal du 14 juillet is een gigantisch dansfeest traditioneel gehouden op de Place de la Bastille (waar de bestormden gevangenis stond) op de avond voor Bastille Day (13 juli). Een ander thema is ieder jaar gekozen, en leveren meestal een kans om gedetailleerde kostuums te trekken en te horen live muziek.
  • Een traditionele militaire parade op de Champs-Elysées begint in de buurt van de Arc de Triomphe aan de beroemde Avenue op de middag van 14 juli en strekt zich uit over Parijs. Een ontroerend eerbetoon of pracht en praal? Een kwestie van smaak.
  • Brandweerlieden Galas: Frankrijk heeft een uniek– en beslist quirky– traditie van brandweerkazernes hun deuren openen voor het grote publiek op 13 en 14 juli ter gelegenheid van Bastille dag, het aanbieden van live demonstraties en dansen. Kitscherige plezier gegarandeerd. Donaties zijn over het algemeen gevraagd om aan de deur.