Het vinden van de beste Gelato in Italië

Posted on

Het vinden van de beste Gelato in Italië
Wanneer uw vrienden thuis te komen van een reis naar Italië, wat doen ze enthousiast over het meest? Hoogstwaarschijnlijk zal het eten en zelfs meer waarschijnlijk, het zijn  gelato. Italiaans ijs, genaamd gelato, wordt erkend door vele deskundigen om de beste ijs in de wereld te zijn. Gelato is niet echt hetzelfde als ijs, echter, want het heeft een lager percentage vet dan ijs en heeft minder lucht in, omdat het langzamer is gekarnd, waardoor het een rijkere textuur.

Waar te vinden

Vooral in de warmere maanden, ijs is overal in Italië. Geen snackbar of eenvoudige eetgelegenheid in Italië ontbreekt voor de vrolijke, gekoelde gelato geval, ofwel de verkoop van voorverpakte ijsjes (meestal vrij goed) of met de hand geschept gelato van tubs. Een ijssalon, een zogenaamde gelateria, vaak verkoopt gelato in eigen huis gemaakt en kan een verscheidenheid aan speciale ijs gerechten te maken zoals ijscoupes. Sommige gelateria gedragen als ouderwetse ijssalons, waar u uit een menu kunt bestellen en te gaan zitten om te eten.

Anderen zijn kleine hole-in-de-muur plaatsen waar u uw gelato to-go en eten tijdens een wandeling te bestellen. Vergeet niet dat je meestal meer te betalen om te gaan zitten en eet je ijs, vooral in grotere steden.

U wilt zoeken naar tekenen verkondigen gelato fatto en casa (zelfgemaakt), produzione propia (onze eigen productie), of artiginale (ambachtelijke). Deze wijzen op een hogere kwaliteit van de ingrediënten en het eindproduct.

Hier is een tip voor het vinden van een goede gelato winkel-blik op de pistache smaak. Als de kleur ziet eruit als een zeer kunstmatig helder groen, is het waarschijnlijk niet een goede plek om te eten. Smaken moet lijken op de werkelijke voedsel waarvan ze zijn gemaakt, dus vermijd felgekleurde gelato dat is hoog opgestapeld om u te imponeren.

Hoe bestellen Het

Als je geen Italiaans spreken, maak je geen zorgen. Vaak is de plakkaten het benoemen van de gelato onder meer foto’s van de belangrijkste ingrediënten, dus je moet in staat zijn om erachter te komen wat ze zijn. Wijs naar wat je wilt als je moet. Als je niet kan beslissen wat smaak te proberen, proberen een aantal; zelfs op een kleine kegel, kunt u meestal kiezen uit twee smaken. Je moet geven als je een kegel (willen cono ) of een kopje ( coppa ). Gelato is geprijsd door de grootte van de beker of de kegel, of door hoeveel smaken u selecteert.

De vruchten smaken, gemaakt met echte fruit, zijn bijzonder verfrissend in de zomer. Limone (citroen) en fragola (aardbei) behoren tot de meest populaire smaken in heel Italië. Deze dagen vindt u ook meer creatieve smaken in een aantal winkels, vooral in de grote steden, met ingrediënten zoals basilicum, gember, of kaneel, of zelfs het maken van hartige in plaats van zoete gelato. Sommige gelato winkels bieden ook sojamelk gelato of yoghurt.

Woordenschat om te weten

  • gelato ijssalon
  • gelateria ijssalon winkel
  • Cono -kegel
  • coppa -cup
  • gusti -flavors
  • sorbetto -sorbet of sherbert

Tours en klassen

Wilt u meer weten over gelato leren terwijl je in Italië? In Florence, kunt u een te nemen pizza en gelato klasse of gelato en vino proeven , beide beschikbaar te boeken via Select Italië. In de buurt van Venetië, Mama Isa biedt een artisanale gelato waardoor klasse .

Wijn-gastronomie, zoals Eating Italy Food Tours in Rome of met de Romeinse Foodie , voorzien van een stop bij een favoriete gelateria.