Hoe een bezoek aan de Sixtijnse kapel en wat te zien

Posted on

 Hoe een bezoek aan de Sixtijnse kapel en wat te zien
De Sixtijnse Kapel is een van de belangrijkste attracties te bezoeken in Vaticaanstad. Het hoogtepunt van een bezoek aan de Vaticaanse Musea, de beroemde kapel bevat het plafond en het altaar fresco’s van Michelangelo en wordt beschouwd als een van de grootste successen van de kunstenaar. Maar de kapel bevat meer dan alleen werken van Michelangelo; het is ingericht van vloer tot plafond door enkele van de meest bekende namen in het schilderen van de Renaissance.

de Sixtijnse Kapel Een bezoek

De Sixtijnse Kapel is de laatste kamer die bezoekers zien wanneer het verkennen van de Vaticaanse Musea. Het is altijd erg druk en moeilijk om alle van de werken te zien binnen van het op korte afstand. Bezoekers kunnen audio-gidsen of boek een van de weinige rondleidingen door de Vaticaanse Musea voor meer informatie over de geschiedenis en de kunstwerken de Sixtijnse Kapel te leren huren. U kunt de enorme drukte te vermijden door het nemen van een bevoorrechte toegang tour of een  privé-after-hours tour .

Het is belangrijk op te merken dat, terwijl de Sixtijnse Kapel is een onderdeel van de Vaticaanse Musea tour, is het nog steeds gebruikt door de kerk voor belangrijke functies, het meest beroemde zijnde de plaats waar het conclaaf te kiezen een nieuwe paus bijeen.

Sixtijnse Kapel Geschiedenis

De grote kapel die bekend is over de hele wereld als de Sixtijnse kapel werd gebouwd van 1475-1481 in opdracht van paus Sixtus IV (de Latijnse naam Sixtus of Sisto [Italiaanse], kredietverlening haar naam in “Sixtijnse”). De monumentale kamer van 40,23 meter lang en 13,40 meter breed (134 met 44 voet) en bereikt 20,7 meter (ongeveer 67,9 voet) boven de grond op het hoogste punt. De vloer is ingelegd met veelkleurig marmer en de kamer bevat een altaar, galerij een kleine koorzangers, en een zes-panelen marmeren scherm dat de ruimte in gebieden voor geestelijken en gemeenteleden verdeelt.

Er zijn acht ramen langs de bovenloop van de muren.

Michelangelo’s fresco’s op het plafond en het altaar zijn de meest beroemde schilderijen in de Sixtijnse kapel. Paus Julius II in opdracht van de meester artiest aan deze delen van de kapel te schilderen in 1508, zo’n 25 jaar na de muren waren geschilderd door de wil van Sandro Botticelli, Ghirlandaio, Perugino, Pinturrichio, en anderen.

Wat te zien in de Sixtijnse Kapel

Sixtijnse Kapel Het plafond is verdeeld in 9 centrale panelen, die verbeelden De schepping van de wereld , de verdrijving van Adam en Eva , en het verhaal van Noach . Misschien wel de meest bekende van deze negen panelen zijn De schepping van Adam , die de figuur van God aanraken van de vingertop van Adam om hem tot leven te brengen, en toont de Daling van Grace en uitwijzing van de Tuin van Eden , die Adam en Eva toont deel te nemen van de verboden appel in de hof van Eden, dan is het verlaten van de tuin in schaamte.

Aan de zijkanten van de centrale panelen en in de lunetten, beschilderde Michelangelo grandioze beelden van de profeten en sibyllen.

Het Laatste Oordeel Altaar Fresco:  Geschilderd in 1535, deze reus fresco boven de Sixtijnse kapel altaar beeldt enkele gruwelijke scènes van het Laatste Oordeel. De samenstelling beeldt de hel zoals beschreven door de dichter Dante in zijn Goddelijke Komedie. In het midden van het schilderij is een oordelende, wraakzuchtige Christus en hij is aan alle kanten omringd door naakt cijfers, met inbegrip van apostelen en heiligen. De fresco is verdeeld in de gezegende zielen, aan de linkerkant, en de verdoemden, aan de rechterkant. Let op het beeld van de Gehekeld lichaam van Sint-Bartholomeus, waarop Michelangelo schilderde zijn eigen gezicht.

De noordelijke muur van de Sixtijnse Kapel:  De muur aan de rechterkant van het altaar bevat scènes uit het leven van Christus. De panelen en kunstenaars hier vertegenwoordigd zijn (van links naar rechts, te beginnen van het altaar):

 • De doop van Jezus door Perugino
 • De verzoeking van Jezus door Botticelli
 • De roeping van de eerste leerlingen van Ghirlandaio
 • De Bergrede door Rosselli
 • De overhandiging van de sleutels naar Saint Peter van Perugino (een zeer opmerkelijke werk onder de muur fresco’s)
 • Het laatste Avondmaal door Rosselli

De zuidelijke muur van de Sixtijnse Kapel:  Het zuiden (of links) muur bevat scènes uit het leven van Mozes. De panelen en kunstenaars vertegenwoordigd in de zuidelijke muur zijn (van rechts naar links, vanaf het altaar):

 • Mozes reis door Egypte door Perugino
 • Scènes uit het leven van Mozes Voordat zijn reis door Egypte door Botticelli
 • Het oversteken van de Rode Zee door Rosselli en d’Antonio
 • De tien geboden door Rosselli
 • De straf van Korah, Dathan en Abiram door Botticelli
 • Mozes slotakten en Death by Luca Signorelli

Sixtijnse Kapel Tickets

Toelating tot de Sixtijnse Kapel is opgenomen met een ticket van de Vaticaanse Musea. De ticket lijnen voor de Vaticaanse Musea zeer lang kan zijn. U kunt tijd besparen door het kopen van Vaticaans Museum tickets online van tevoren.